Cum se transmite herpesul bucal și care sunt tratamentele naturiste pentru acesta?

0
888
herpes

Herpesul bucal este o infecție virală comună produsă de virusul 1 herpes simplex sau HSV-1. Acesta produce o infecție primară care este localizată în ganglionii limfatici, de unde poate migra nu doar pe față ci și pe corp. Virusul este agresiv și se transmite prin contactul cu o leziune herpetică, prin contactul direct piele cu piele. Această afecțiune afectează 70-80% din populația globului și poate să apară la câteva zile de la contactul cu virusul. Din păcate, chiar după vindecare, virusul rămâne în corp și se stabilește în apropierea buzelor.

Starea de latență a virusului se menține până în momentul în care sistemul imunitar devine slăbit. La prima răceală, infecție virală, sau stare febrilă, virusul se activează și apare herpesul la gură. Expunerea prelungită la soare este un alt factor care poate duce la apariția acestei afecțiuni.

Stresul, oboseala, problemele stomatologice, infecțiile din organism și perioada menstruală contribuie la apariția leziunilor herpetice. Înainte de apariția veziculelor specifice herpesului bucal apar stările de mâncărime și înțepături locale la buze. Apoi zona se înroșește și se umflă, se produc primele vezicule, care treptat se usucă, formează coaja și ulcerațiile, iar apoi o crustă mai dură. În final crusta dispare, iar zona rămâne roșie și puțin umflată.

Pentru prevenirea și tratamentul herpesului se recomandă creșterea rezistenței organismului la infecții, consolidarea sistemului imunitar. Echinaceea, gențiana, roinița ajută în creșterea imunității și prevenirea leziunii herpetice. Virusul HSV-1 poate fi distrus cu L-lizină sub formă de pastile. Tot pentru simularea sistemului imunitar se poate folosi și zincul care dacă se ia sub formă de pastile de supt se absoarbe mai repede și este mai eficient. În plus se pot administra și vitamine din complexul B, care ajută în procesul de vindecare și restabilirea sănătății.

Citește și:  Știi să acorzi primul ajutor în caz de avalanșă?

Mai mult de 80% dintre persoane au virsul herpes în forma inactivă și doar la 20% dintre ele încep să se manifeste în mod activ. Herpesul este foarte contagios, de aceea mare atenție la igiena, mâinile trebuie spălate bine cu apă și săpun. Persoanele care au avut herpes pot face iar, recidivele apar datorită unor factori declanșatori și anume: stresul, oboseala, lipsa de vitamine și minerale în organism, expunerea îndelungată la soare, răceala, infecțiile virale și bacteriene, scăderea sistemului imunitar.

Cei care suferă frecvent de herpes trebuie să meargă la medic pentru a verifica dacă starea lor de sănătate nu este afectată și de alte boli (ca de exemplu hipotiroidism). Cel mai indicat medicament pentru tratamentul herpesului este acyclovirul sau zoviraxul în formă de unguent, capsule sau lichid. Dacosanolul sau Abreva poate reduce de asemenea simptomele herpesului bucal și contribuie la vindecarea leziunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.