În general, iaurtul ajută la pierderea în greutate. Ideea este să se folosească un iaurt natural, chefir sau chișleag. Cel mai indicat este chișleagul care se realizează foarte simplu, acasă, prin punerea laptelui la prins într-o oală de lut. Acesta nu va include nimic altceva în compoziția lui, cu excepția laptelui. Dacă se cumpără iaurt din magazin, atunci există riscul ca acesta să conțină diverși aditivi sau îndulcitori.
Iaurtul de casă poate fi utilizat și în salate, el este sănătos, foarte bun la gust, are puține calorii. La salate, iaurtul poate fi combinat cu zeamă de lămâie sau cu sos de soia.
Dieta de slăbit cu ceai de păpădie și iaurt natural
În timpul dietei, se recomandă și activitatea fizică, precum mersul pe jos cel puțin o oră pe zi, sau alergatul zilnic timp de 30 de minute. În timpul pierderii în greutate, trebuie de renunțat la zahăr și alte alimente care îngrașă.
Dieta este simplă și se ține o perioadă scurtă de timp, cum ar fi două săptămâni. În această perioadă se consumă iaurt, brânză de vaci și fructe. Sunt recomandate merele, care sunt bogate în vitamine.
Zilnic se procedează astfel:
- Dimineața se consumă 250 g iaurt natural
- La prânz se servește o porție de 500 g brânză de vaci
- Seara se mănâncă 500 g de brânză de vaci.
Desigur brânza de vaci poate fi înlocuită cu iaurt. O cantitate de 100 g de iaurt este egală cu 15 g de brânză de vaci. În timpul dietei, se consumă 3 mere pe zi, care nu sunt foarte dulci. De asemenea, contează și hidratarea organismului, ar trebui să încerci să bei 2 litri de apă pe zi. Apa poate fi înlocuită și cu ceaiuri din plante medicinale. Prin hidratare corectă se restabilește echilibrul apei în organism.
Această dietă poate include și alte alimente care ajută la pierderea în greutate, care au un conținut scăzut în calorii, precum: carne slabă fiartă, suc de rodie, grapefruit, legume fierte în aburi, puține fructe uscate, legume, fructe de pădure. Nu sunt indicate fructele care au o cantitate mare de glucoză (cum sunt de exemplu bananele, perele, strugurii). Carbohidrații trebuie înlocuiți cu salate proaspete.
Iată un alt meniu al acestei diete:
- Dimineața se poate consuma 150 g iaurt și 300 g pepene galben
- La prânz se poate mânca o salată de fructe cu iaurt
- Seara, la cină se recomandă 100 g carne slabă fiartă sau preparată la grătar, o salată de varză, o jumătate de grapefruit, 150 g iaurt.
Înainte de masă ar fi indicată o cană de ceai verde fără zahăr. Acest ceai ajută la normalizarea proceselor metabolice, la reducerea apetitului alimentar. Ceaiul verde te scapă de senzația constantă de foame. Ultima masă trebuie să fie cu 4 ore înainte de culcare.
Ceaiul de păpădie – beneficii în dieta pentru slăbit
Ceaiul de păpădie este foarte bun pentru organism:
- Conține vitamine (A, B, C și E), calciu, potasiu, fier, crom, bioflavonoide
- Ajută la digestie, în lupta împotriva inflamației și la menținerea stării generale a organismului
- Diminuează senzația de foame, curăță perfect organismul de toxine și impurități
- Are proprietăți diuretice, ajută la eliminarea excesului de lichid din organism
- Îmbunătățește digestia și promovează normalizarea proceselor de schimb
- Ajută la curățarea sângelui, menține sănătatea ficatului
- Întărește imunitatea organismului
- Îmbunătățește funcția hepatică și biliară, stimulează producția de insulină, are efect benefic asupra pancreasului
- Ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele cu diabet
- Reduce balonarea prin proprietățile diuretice
- Restabilește activitatea tractului gastrointestinal, reduce procesele de fermentație în intestin, combate indigestia
- Are proprietăți antiseptice și antibacteriene și ajută în tratarea infecțiilor tractului urinar
- Combate inflamația și promovează detoxifierea corpului
- Are proprietăți antincancrigene, antioxidante, antiinflamatorii
- Îmbunătățește starea sistemului nervos prin aportul de vitamine B, are efect calmant, combate stresul și anxietatea.
Se bea o cană de ceai de păpădie, fără zahăr, la fiecare masă. Ceaiul se poate bea și pe parcursul zilei, pentru a potoli setea.
Ceaiul de păpădie este bun și pentru piele, face tenul să fie mai curat, fără acnee, inflamații, coșuri, pete. Are un efect pozitiv asupra nuanței pielii, ajută la reducrea inflamațiilor, edemelor, îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii.
Ceaiul se prepară simplu acasă. Se adaugă o linguriță de plantă uscată la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 10 minute, se strecoară și se bea.