Cum te ajută gutuile să pierzi în greutate și să-ți menții vitalitatea?

0
5

Gutuile sunt fructe ideale pentru scăderea în greutate, ele au o aromă deosebită și un gust tipic.

Proprietățile benefice ale acestor fructe se datorează compoziției chimice complexe și variate. Ele au efect antibacterian, antiinflamator, imunostimulator, astringent și detoxifiant. Gutuile normalizează digestia, stimulează producția de suc gastric, întăresc vasele de sânge și îmbunătățesc hematopoieza.

Prin aportul de vitamine și antioxidanți, gutuile au efect benefic asupra sistemului nervos. Ele sunt indicate pentru consum în sezonul rece, deoarece ele oferă vitamine și alți nutrienți organismului, ce-l ajută să aibă o rezistență mai bună.

Sucul de gutui este folosit în medicina tradițională pentru tratarea unor afecțiuni, cum este anemia. El este folosit și pentru uz extern, în tratamentul arsurilor, dermatitelor. Sucul de gutui în amestec cu miere este bun pentru sistemului genito-urinar. În caz de deranj la burtă și boli hepatice se recomandă un tratament cu piure de gutui fierte. Piureul de gutui se folosește și în diferite rețete culinare, cum ar fi: dulcețuri, gemuri, jeleuri, prăjituri, tarte; el se combină cu miere și suc de lămâie.

În medicina populară, gutuile se utilizează și în caz de probleme intestinale datorate perturbării florei intestinale. Ele sunt indicate în dietă, în caz de tulburări ale tractului gastrointestinal. Gutuile sunt recomandate și pentru oamenii care suferă de gută, diabet, obezitate, boli cardiovasculare. Ele ajută la normalizarea tensiunii arteriale, a nivelului de zahăr din sânge, scăderea nivelului de colesterol și la prevenirea atacului de cord și de accident vascular cerebral.

Cum ajută gutuile la pierderea în greutate?

Gutuile sunt fructe care au pectină. Aceasta este o fibră solubilă care favorizează pierderea în greutate și menține sănătatea digestivă. Gutuile sunt extrem de benefice datorită conținutului lor scăzut de calorii, sare, grăsimi, deci reprezintă fructe excelente pentru o dietă sănătoasă.

Gutuile sunt bogate în fibre, au pectină ce reglează tranzitul intestinal, îmbunătățește digestia, contribuie la prevenirea constipației și la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp. Prin consumul de gutui scade nevoia de a consuma gustări între mese și deci se poate preveni obezitatea.

Citește și:  Cicoarea susține activitatea ficatului, sistemului cardiovascular și imunitar

Despre pectina din gutui se spune că este precum un gel pentru stomac. Pectina reduce absorbția carbohidraților și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Prin acest beneficiu, se previne creșterea bruscă de insulină, se controlează apetitul și se reduce aportul caloric.

Aceste frcute au puține calorii, deci sunt bune în dietele pentru scăderea în greutate. Ele pot fi introduse în rețete sănătoase, sau consumate ca desert, fără a oferi un surplus mare de calorii.

Gutuile sunt fructe sănătoase pentru că au puține grăsimi și sare. Ele ajută la menținerea sănătății și previn retenția de apă din corp. Prin consumul de gutui, ce au antioxidanți și fibre, se elimină toxinele din organism și se îmbunătățește sănătatea. Sucul de gutui are proprietăți detoxifiante excelente.

Alte beneficii oferite de gutui

Gutuile au vitamine B și C, microelemente care îmbunătățesc rezistența organismului. Prin conținutul ridicat de vitamina C și fier, aceste fructe cresc imunitatea. Gutuile au și beta-caroten, bor, cobalt, astfel ajută la regenerarea celulară, reducerea nivelului de colesterol din sânge și prevenirea aterosclerozei.

Pectina din gutui are proprietăți absorbante puternice și ajută la eliminarea colesterolului din sânge. Ea ajută și la reducerea efectului medicamentelor și de aceea dacă se face un tratament, se păstrează o pauză de 1-2 ore între aportul de pastile și consumul de gutui.

Pectina din acest fruct reduce inflamația, calmează senzația de gât iritat. Semințele de gutui au amigdalină, ce este otrăvitoare, deci nu trebuie exagerat prin consumul lor. Puful de pe coaja gutuilor este dăunător pentru gât, irită corzile vocale și laringele. Prin urmare, fructul se spală bine, se curăță de puf și de semințe.

Dacă sunt achiziționate în cantitate mare, în avans, ele se pot depozita pe raft, lăsate astfel să se coacă lent. Fructele nu trebuie să se atingă între ele, trebuie ținute într-un loc întunecat, răcoros și bine aerisit. În astfel de condiții și la temperatura optimă de 0-2 grade Celsius, gutuile rezistă aproximativ 2-3 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.