Prin folosirea fardurilor poți încerca să realizezi câteva trucuri de machiaj, prin care să-ți estompezi imperfecțiunile și să-ți scoți în evidență trăsăturile.
Nu trebuie să exagerezi deloc. Machiajul este bine să fie în limitele normalului, pentru că orice exagerare poate crea deseori un efect neplăcut, chiar ridicol.
Întotdeauna trebuie să ai mai multe nuanțe de fard, pentru că este bine să folosești măcar trei nuanțe pentru ten. Cu ajutorul lor te vei farda urmărind infrumusețarea feței și întinerirea chipului.
Foto: harpersbazaar.com.sgPrin machiaj poți obține acea strălucire pe care o doresc toate femeile, o îmbunătățire a aspectului tenului și deci o infrumusețare a figurii tale în ansamblu.
Este bine să ții cont și de personalitatea ta atunci când alegi nuanțele de farduri pentru machiaj. Trebuie să jonglezi cu nuanțele de culori, să știi să creezi o armonie între lumină și umbră.
Poți realiza contraste și degradeuri cu ajutorul culorilor. Nu este deloc dificil, culorile contrarii sunt perfecte pentru contraste reușite, iar nuanțele asemănătoare sunt potrivite pentru degradeuri.
Iată câteva reguli simple, generale pe care le poți aplica când te fardezi, în scopul de a crea trăsături fine și echilibrate, un chip frumos și armonios:
- Poți crea iluzii optice prin farduri de culoare deschisă și închisă și astfel poți corecta defectele feței, de care ești nemulțumită. Culorile deschise accentuează suprafața feței pe care sunt aplicate, iar culorile reci au efect de estompare a zonei pe care se folosesc.
- Prin folosirea liniilor orizontale mai lungi decât liniile oblice și verticale poți crea iluzia de lungime.
- Dacă suprafața în nuanță de culoare deschisă va părea ieșită în relief comparativ cu suprafața în nuanță de culoare închisă vei realiza iluzia de relief.
- Când suprafața în nuanță de culoare deschisă este mai mare decât suprafața în nuanță de culoare închisă poți obține iluzia de suprafață.
- Pentru a da puțină lumină chipului poți folosi nuanțe calde, și anume acelea care variază de la purpuriu la galben-verde.
- Cu nuanțele care sunt în gama verde-purpuriu și verde-albastru ai posibilitatea de a obține umbre, acestea fiind considerate nuanțe reci.
- Pentru a-ți accentua trăsăturile feței poți folosi iluminatorul, mai ales pe arcul sprâncenelor, deasupra pomeților și pe puntea nasului. Nu este bine să-l aplici pe zonele feței cu exces de sebum.
- Linia de tuș nu trebuie să fie prea lungă sau prea înclinată spre sprânceană, ea trebuie să vină în completarea liniei pleoapei superioare a ochiului.
- Îți poți crea iluzia de buze mai mari folosind un creion de buze destul de apropiat de nuanța de culoare a rujului. Dacă nu vei alege o nuanță prea intensă a creionului de buze față de cea a rujului poți obține un machiaj care are un aspect ridicol, care te urâțește.
- Sub ochi poți folosi corectorul pentru ascunderea cearcănelor. El se aplică pe o suprafață în formă de triunghi exact sub ochi și astfel zona respectivă va crea iluzia că ești odihnită.
- Poți avea genele mai lungi, naturale, frumos definite și ochii mai frumoși prin folosirea rimelului. Acesta se aplică doar într-un singur strat deoarece genele nu trebuie să fie foarte încărcate, groase și nu trebuie să se lipească între ele.
În galeria foto de mai jos sunt prezentate câteva fotografii cu variante de machiaj la modă în anul 2017, din care te poți inspira și tu: