Curcumina reduce inflamația și daunele oxidative la nivelul creierului

0
8

Creierul este un organ ce are nevoie de o cantitate mare de oxigen pentru a funcționa. Radicalii liberi din sistemul nervos central sunt implicați în procesele inflamatorii și în progresia proceselor neurodegenerative. Cercetătorii spun despre aceste tulburări că se caracterizează printr-o deteriorare progresivă a funcției și structurii neuronilor din sistemul nervos central.

Aceste boli cerebrale legate de înaintarea în vârstă afectează activitatea fizică, vorbirea, echilibrul, coordonarea motorie, funcțiile cardiovasculare, funcțiile respiratorii. Oamenii pot suferi de boli grave precum: Alzheimer, Parkinson, scleroză multiplă și altele.

Prin urmare, sănătatea creierului este foarte importantă pentru oameni și se poate menține printr-o dietă adecvată. Condimentele fac parte din diferite feluri de mâncare și oferă un gust deosebit acestora. Curcumina este compusul bioactiv cel mai valoros din turmeric, este un condiment bun pentru sănătatea creierului. Turmericul are vitamine B, magneziu, fosfor, potasiu, calciu, fier, iod, colină, proteine. Curcumina are proprietăți benefice asupra corpului uman.

Curcumina reduce inflamația din creier și are proprietăți antioxidante

Curcumina este cunoscută pentru proprietățile antiinflamatorii, antioxidante, de combatere a stresului oxidativ; astfel, ea previne declinul cognitiv și bolile neurodegenerative.

Curcumina reduce inflamația și stresul oxidativ din creier. Acești factori au fost asociați cu boli grave, precum boala Alzheimer. Acest condiment este un antioxidant puternic, ajută la combaterea radicalilor liberi ce pot deteriora neuronii. Cercetătorii spun despre curcumină că luptă împotriva proceselor degenerative din creier.

Acțiunea antiinflamatoare este esențială pentru sănătatea creierului. Inflamația cronică este un semn al apariției afecțiunilor neurodegenerative.

Curcumina ajută la menținerea funcției cognitive

Există studii care arată efectele neuroprotectoare ale curcuminei. Ea poate ajuta la menținerea funcției cognitive, sprijină capacitatea creierului de a se regenera. Cercetătorii arată într-un studiu recent că acest condiment poate fi un medicament pentru tratamentul bolilor neurologice, precum boala Alzheimer, boala Parkinson și altele.

Curcumina menține funcția cognitivă la oameni. Ea are efecte antioxidante, antiinflamatorii, neuroprotectoare, antibacteriene, anticanceroase, imunomodulatoare. Ea ajută în prevenirea tulburărilor neurologice și a bolilor cardiovasculare.

Curcumina încetinește progresia bolii Alzheimer

În ultimii ani auzim mereu despre acest diagnotic. Boala Alzheimer afectează mai ales persoanele în vârstă. Neurofiziologii consideră că această boală apare atunci când plăcile de beta-amiloid încep să se acumuleze. Dacă aceste acumulări anormale de proteine sunt mari, atunci se produce inflamație, sunt afectați neuronii, este deteriorată funcția creierului și se produce declinul cognitiv.

Citește și:  Acidul para-aminobenzoic (PABA) sau vitamina B10 - Stiati ca…

Cercetătorii cred că este necesar să se prevină acumularea plăcilor de beta-amiloid. Curcumina poate ajuta în acest sens, ea previne formarea acestor agregate proteice, reduce daunele oxidative și patologica amiloidă în creier. Prin aportul de curcumină se previne și se încetinește boala Alzheimer.

De asemenea, somnul profund este un agent puternic de curățare a creierului. Deficitul de somn este un precursor al acestei boli.

Suplimente de curcumină

Ca supliment alimentar, curcumina se poate folosi zilnic. Ea menține starea generală de bine și oferă avantaje, precum:

  • Are substanțe bioactive care susțin o digestie sănătoasă
  • Inhibă progresia turbeculozei
  • Luptă împotriva inflamației la nivel molecular
  • Reduce nivelul de colesterol rău din sânge
  • Menține funcția normală a inimii
  • Are proprietăți antibacteriene, combate anumite infecții, este un antibiotic natural
  • Ajută la menținerea sănătății cardiovasculare
  • Stimulează metabolismul, previne obezitatea
  • Ajută la recuperarea organismului după efort
  • Întărește sistemul imunitar al organismului.

De asemenea, despre acest condiment indian cu proprietăți antioxidante puternice s-a spus și faptul că este cel mai bun agent antiinflamator și un excelent oncoprotector. Prin introducerea curcuminei în alimentație se obțin și alte beneficii:

  • Se reduce efectul nociv al radicalilor liberi
  • Se activează procesul de producere de noi globule în sânge
  • Se purifică sângele
  • Se promovează eliminarea rapidă a toxinelor din organism
  • Se distrug celulele canceroase
  • Se crește rezistența organismului la efectele diferitelor bacterii și microorganisme
  • Se reduce riscul de diverse patologii.

Curcumina ajută la reglarea enzimelor responsabile de inflamație, ameliorează durerea produsă de artrită și artroză, previne umflarea articulațiilor.

Suplimentele de curcumină normalizează procesele metabolice, ajută la scăderea rapidă în greutate și la restabilirea microflorei intestinale. Cu ajutorul lor organismul este ajutat să-și revină mai repede în perioada de convalescență, după diferite afecțiuni și boli inflamatorii.

Acest supliment previne îmbătrânirea prematură a organismului, îmbunătățește activitatea creierului și memoria, întrește imunitatea, crește performanța fizică, scade colesterolul, stimulează producția de colagen și luptă împotriva multor patologii ale pielii.

Spre deosebire de ale medicamente antiinflamatoare, curcumina nu are efecte secundare (mai ales pentru stomac și ficat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.