De ce este bine să eliminăm produsele din soia din alimentație?

0
129
De ce este bine să eliminăm produsele din soia din alimentație

Este soia un produs sănătos sau dăunător pentru sănătate? Se știe că asiaticii consumă soia, însă ei nu consumă în catitatea exagerată cum probabil mulți dintre noi ne-am putea imagina. Ei obișnuiesc să folosească soia ca garnitură la orez, pește, legume, carne. Se spune despre soia că ar fi un aliment extraordinar, dar oare chiar așa este? Ce fel de produse din soia consumăm noi?

Cu siguranță ați văzut în supermarketuri băuturi din soia și o gamă largă de alimente din soia. Se fac reclame scumpe pentru astfel de produse din soia și se spune că ar fi ,,sănătoase”, dar oare este adevărat? Un lucru este cert, asiaticii despre care se spune că mănâncă multă soia, nu folosesc tipul de soia superrafinat. Acest tip concentrat, prelucrat, superrafinat este folosit la noi.

Batoanele energetice, alimentele preambalate cu extract de proteină de soia, care a fost supus unui proces de prelucrare, spălare acidă în bazine de aluminiu, uscare la temperaturi ridicate. O altă problemă este că soia de pe piața americană este modificată genetic, astfel nu mai are aceeași compoziție chimică, nutritivă, conține cu 200% mai multă lecitină ca tipul de soia natural. În SUA, soia modificată genetic (OMG) este pe locul 10 în topul alimentelor alergenice.

Citește și:  Sfaturi utile pentru a nu te deshidrata

Soia conține substanțe care contribuie la încetinirea funcției glandei tiroide. Acest lucru duce la încetinirea metabolismului, la creșterea în greutate și deci la obezitate. O astfel de substanță din soia este genisteina care inhibă enzimele în producerea hormonilor tiroidieni. De asemenea, o altă substanță nesănătoasă este acidul fitic, care apare în soia și inhibă absorbția de minerale esențiale pentru organism: cupru, magneziu, fier, calciu, zinc.

Un deficit de fier afectează sănătatea deoarece acest mineral ajută la dezvoltarea și funcționarea creierului și sistemului nervos. Fitoestrogenii în cantitate mare în soia pot afecta sistemul endocrin și produce tulburări hormonale. Mare atenție la ce produse de soia alegeți! Soia trebuie consumată cu moderație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.