De ce este bun laptele de capra pentru sanatate?

0
1176
De ce este bun laptele de capra pentru sanatate

Stiati ca laptele de capra este mai bun decat laptele de vaca, mai ales daca este proaspat si organic? Cercetatorii au ajuns la concluzia ca acest lapte este cel mai asemanator cu laptele matern datorita caracteristicilor sale chimice, din acest punct de vedere depaseste laptele de vaca.

Un pahar de lapte de capra se digera in organism in aproximativ 20 de minute, in timp ce un pahar cu lapte de vaca se digera in 40-60 de minute. Recomandat este sa se consume lapte crud, proaspat si nu un produs pasteorizat, deoarece la temperatura ridicata laptele de capra isi pierde mare parte din enzime.

Laptele de capra are efect benefic pentru organism, imbunatateste starea de sanatate si previne numeroase afectiuni si boli. Este recomandat pentru orice persoana, chiar si pentru cei in varsta, deoarece este considerat unul din cele mai bune alimente pentru afectiunile digestive si ale tractului gastro-intestinal.

Contine o cantitate importanta de proteine, grasimi si carbohidrati, care se afla intr-o concentratie echilibrata, iar in acelasi timp organismul va primi si necesarul zilnic de calciu, fosfor, minerale si vitamine. Acest aliment este ideal pentru copii, persoane aflate in convalescenta sau cei care au probleme cu sistemul digestiv.

De asemenea cei care sufera de boli ale glandei tiroide, trebuie sa bea lapte de capra, deoarece acesta contine vitamina A si pro-vitamina A si deci are efcet benefic asupra hormonilor tiroidieni. Siliciul in cantitate mare din acest lapte este important pentru prevenirea si combaterea tuberculozei. Acest mineral este bun si pentru sistemul osos, dar si pentru sistemul nervos, respirator si vascular.

Alaturi de potasiu, magneziu, calciu si fosfor, siliciul contribuie la sinteza fibrelor de colagen si deci la mineralizarea oaselor. Specialistii in domeniul sanatatii au scris despre importanta siliciului pentru sistemul osos si sunt convinsi ca o structura osoasa sanatoasa nu este posibila fara siliciu. Necesarul zilnic de siliciu pentru un adult este de 20-30 mg.

Proprietatile deosebite ale laptelui de capra se datoreaza hranei speciale pe care o consuma aceste animale. Ele prefera frunzele, lastarii de arbusti si copaci, scoarta de copac, ierburile bogate in elemete nutritive, microelemente si vitamine.

lapte de capra

Numeroase studii au aratat ca laptele de capra este un adevarat medicament pentru ca vindeca ulcerul, ranile, rahitismul, artrita, alergiile, anorexia, anemia, astmul, starile de nervi si alte boli. Unii doctori au afirmat deja ca ,,laptele crud este mai bun decat cel pasteorizat, este mai bun pentru sanatate”. Cei care au facut deja o cura cu acest lapte in stare proaspata au ajuns la aceeasi concluzie, starea lor de sanatate s-a imbunatatit.

Citește și:  Siropul de artar ofera energie corpului si ajuta la scaderea in greutate

Laptele de capra este foarte hranitor. Contine mult calciu si fosfor, de aceea este important pentru organism. Calciul are rol important in remineralizarea tesutului osos, dar si in coagularea sangelui. De asemenea calciul regleaza sistemul nervos, are influenta asupra echilibrului humoral, nucleelor celulare si tendoanelor.

Multe procese metabolice depind intr-o anumita masura si de concentratia ionilor de calciu extracelulari. Atat fosforul cat si compusii sai au un rol deosebit in activitatea creierului, a muschiului inimii si a sistemului nervos. De asemenea, ajuta in procesele metabolice, reduce cantitatea de aluminiu, magneziu, fier, corticosteroizi, androgeni si extrogeni din corp.

Laptele de capra previne aparitia cancerului, trateaza cu succes bolile tiroidiene, este benefic asupra metabolismului, vindeca bolile gastro-intestinale, este un bun remediu si in cazuri de tuberculoza, boli de piele si afectiuni respiratorii. In urma unui studiu facut de crrcetatori (pe 3500 de femei), s-a constatat ca laptele de capra scade riscul de cancer de san cu aproximativ 45%.

Laptele de capra este considerat ,,energia vietii„. Acest aliment contine riboflavina ce apartine grupului de vitamine B. Aceasta ofera energie corpului, deoarece se transforma in flavin-adenin-dinucleotida ce se ataseaza de flavoproteine (enzimele din organism) ce au rolul de a transforma oxigenul in energie.

Daca se consuma frecvent lapte de capra, cate un pahar pe zi, se mentine sanatatea, se imbogateste organismul cu proteine, vitamine, minerale, grasimi importante pentru buna functionare a tuturor sistemelor corpului.

Medicii spun ca doua pahare de lapte de capra pe zi ajuta in prevenirea infarctului miocardic (mai ales la cei care sunt predispusi la acest risc). Prin continutul de potasiu, laptele de capra mentine sanatatea inimii si normalizeaza tensiunea arteriala. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca acest lapte este mult mai bine asimilat si tolerat de oameni, atat de copii cat si de adulti, cam in procent de 99%, ceea ce nu se poate spune despre laptele de vaca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.