Dacă ții la sănătatea ta citește cu atenție eticheta înainte să cumperi ceva din orice magazin alimentar și vei vedea că este foarte greu să mai găsești ceva natural. Indiferent ce cumperi – fructe, legume, băuturi, carne, produse dulci – toate au chimicale, sunt injectate cu astfel de substanțe pentru a rezista mai mult timp. Dacă ignori acest lucru faci o greșeală foarte mare, pentru că în timp consumând astfel de produse ai toate șansele să te îmbolnăvești. De ce nu mai cumpărăm hrană naturală? – Pentru că este prea scumpă sau pentru că lipsește din galantare.
7 soluții pentru menținerea sănătății organismului:
1. Mănâncă foarte multe fructe de pădure!
Fructele de pădure sunt o sursă de antioxidanți care mențin sănătatea organismului, ajută în lupta împotriva atacului nociv al radicalilor liberi și în prevenirea procesului de îmbătrânire a organismului. Poți alege tot felul de fructe de pădure care îți plac și care apar în diferite anotimpuri. De exemplu sunt recomandate: alunele, cătina, afinele roșii și afinele negre, corcodușele, coarnele, fragii, zmeura, măceșele, păducelele, murele, porumbelele și merele pădurețe.
- Alege pentru consum carnea de vânat!
Poți mânca de exemplu carne de mistreț, care se găsește în perioada sezonului când este permisă vânătoarea. Este foarte scumpă este adevărat, dar este o carne mai slabă, mai săracă în calorii și mai sănătoasă. Are proteine, puține grăsimi, fier, seleniu, zinc, vitamina D și B12. De asemenea din categoria alimentației sănătoase face parte și carnea de pește, care are aminoacizi esențiali, minerale (iod, fier, fosfor, potasiu, sodiu, seleniu, calciu), proteine și acizi grași omega-3.
- Consumă usturoi!
Dacă vrei să-ți revigorezi organismul mănâncă usturoi! Proprietățile usturoiului sunt excelente pentru organism, iar aici ne referim la cele antioxidante, antibiotice, antibacteriene, antiparazitare, antifungice și antivirale. Usturoiul are efect energizant pentru organism, previne infecțiile, tratează diareea și dizenteria, combate răceala, tusea, astmul, bronșita, febra de fân, efectele secundare care apar din cauza consumului de antibiotice.
Usturoiul are sulf de aceea cercetătorii spun despre acțiunea sa antitumorală și deci de prevenirea dezvoltării cancerului. Alte avantaje ale consumului de usturoi sunt: calmarea crampelor musculare, stimularea circulației sangvine, scăderea nivelului de colesterol din sânge și a nivelului de zahăr din sânge (lucru important pentru persoanele care suferă de diabet).
- Bea ceaiuri din plante medicinale!
Remediile naturale din plante sunt foarte eficiente în tratamentul bolilor. Bea zilnic ceaiuri din plante medicinale pentru a-ți hidrata organismul. Alege tipurile de plante pentru ceai în funcție de ce afecțiuni ai, sau de ce probleme de sănătate suferi: insomnie, agitație, somnolență, dureri de burtă, dureri de cap, etc. De exemplu ceaiul de tei este calmant, iar ceaiul de mentă te ajută să scapi de disconfortul abdominal, de deranjul la burtă și durerea de stomac.
- Smirna este bună pentru sistemul imunitar al organismului.
Smirna reprezintă rășina arborelui de smirnă numit și arborele de mirt. Acest produs natural este de forma unor bobițe cu un colorit galben-închis ce au numeroase beneficii pentru organism.
Smirna are proprietăți antiinflamatorii, antifungice și antibacteriale. Smirna îmbunătățește circulația sângelui, calmează durerile din perioada menstruației, tratează infecțiile respiratorii, indigestia și balonarea, elimină astenia și oboseala intelectuală, stimulează circulația cerebrală, ajută glanda pineală și pituitară, combate stările de nervi, atacurile de panică, artrita, febra și paradontoza.
Se recomandă infuzia din smirnă care se prepară prin adăugarea a 2 bobițe de smirnă la o cană de apă. Potrivit cercetătorilor smirna are proprietăți antioxidante puternice, stimulează producerea de celule albe din sânge, previne cancerul, dezvoltarea tumorilor și îmbătrânirea prematură a organismului.
- Folosește tămâia pentru că are numeroase beneficii pentru organism. Ea a fost dăruită pruncului Isus de către magi.
Tămâia este considerată un remediu universal în prevenirea infecțiilor. Acest ,,medicamentˮ are efect analgezic, antinflamatoriu și antiseptic. Se spune despre tămâie că ajută în cazul stărilor de anxietate, tulburărilor digestive, a răcelii, a febrei, tusei și a otrăvirii cu planta numită cucută.
Tămâia este eficientă și pentru podoaba capilară, ajută la regenerarea firelor de păr și în combaterea căderii părului. De asemenea are efect antiseptic și pentru cavitatea bucală, menține sănătatea gingiilor, ajută la întărirea acestora și în prevenirea paradontozei.
Esența de tămâie are efect bun asupra respirației, este un excelent remediu pentru astm, bronșită și laringită, oferă un plus de energie Yin vindecătoare pentru organism. Potrivit studiilor realizate de cercetători tămâia poate ajuta în prevenirea și tratamentul unor boli foarte grave: colita ulcerativă, boala Crohn, anumite tumori cancerigene.
- Bea apă de calitate, alege apa de izvor!
Apa reprezintă cel mai bun medicament care a fost descoperit vreodată. Apa este o necesitate vitală și un bun remediu pentru multe probleme de sănătate. Dacă bei suficientă apă previi deshidratarea și te simți mai plin de energie. Alege apa sănătoasă, de izvor, pentru că aceasta te va face să te simți mai bine, ca și cum te-ai purifica.