Demachierea ochilor – un pas esential inainte de somn

0
192
Demachierea ochilor - un pas esential inainte de somn

In timpul zilei, indiferent ca te fardezi strident sau mai putin strident, ori chiar nu te fardezi deloc, demachierea ochilor cat si a integii fete este esentiala seara inainte de culcare. Trebuie sa te gandesti ca pana si aerul pe care-l respira pielea ta este toxic si inevitabil, impuritatile se agata de tine. Demachierea ochilor trebuie insa facuta mai cu grija fata de restul fetei, deoarece in jurul ochilor, pielea este mult mai fina si mai sensibila si astfel risti sa iti apara diverse iritatii sau chiar riduri, cauzate de folosirea unui demachiant nepotrivit.

In momentul in care te echipezi de culcare nu uita de curatarea tenului si acorda-ti clipele, minutele sau orele necesare pentru realizarea tabieturilor. Totul trebuie realizat cu multa blandete si cu precizia unui medic chirurg, pentru ca la urma urmei rezultatul pe care mizezi este reprezentat de indepartarea reziduurilor de machiaj, eliminarea tuturor impuritatilor adunate din timpul zilei, din atmosfera cat si din fardurile aplicate, iar daca ritualul tau nu este realizat corespunzator, rezultatele, in timp desigur, pot fi din cele mai neplacute, implicand si ridurile dar si fragilizarea tenului.

Inainte de toate trebuie sa stii ca demachierea ochilor incepe prin indepartarea fardului de pe pleoape, ce se face neaparat cu ajutorul unui lapte pentru demachiere, foarte moale, creat special pentru curatarea ochilor. Servetelele demachiante nu sunt intotdeauna cele mai potrivite, deoarece ele zgarie pielea, indiferent de cat de fine ar parea si in plus nu au substantele necesare hidratarii.

Un alt pas esential in demachierea ochilor reprezinta miscarile. Felul in care iti dai fardul jos de pe pleoape este vital, deoarece miscarile trebuie sa fie intotdeauna circulare si nu in orice sens ci in sensul acelor de ceasornic. Pielea din jurul ochilor are propria ei anatomie si trebuie respectata si tratata cu blandete. Acest ritual nu este insa unul banal, efectuat doar de dragul de a fi efectuat ci este vital, deoarece asa stimulezi si circulatia sangelui de la nivelul ochilor si reusesti sa eviti si aparitia aspectului de ochi pufosi si elimini aparitia pungilor.

Daca ai observat ca primul gest de demachiere a ochilor a indepartat cam 90% din textura fardului, repeta gestul pentru a te asigura ca nu ai muncit degeaba. Cand inmoi discul demachiant in vata nu te sfii sa iei cat mai mult lapte demachiant, deoarece acesta te va ajuta sa realizezi mai bine miscarile circulare. Incepe cu coltul din partea interioara si continua cu catre partea exterioara, apoi coboara sub ochi de la exterior catre interior.

Citește și:  Gastrita

Demachierea ochilor

Dupa ce ai indepartat fardul de ochi, ramane rimelul. Acesta este probabil cel mai greu de indepartat deoarece se imprima bine pe genele tale si nu mai pui ca daca folosesti si rimel rezistent la apa demachierea ochilor tai va deveni si mai dificila. Daca nu indepartezi corect rimelul de pe gene, poti sa ramai cu ele lipite iar in timp acestea vor cadea. Asa ca ai grija sa nu ramai fara. Mai mult, pentru indepartarea rimelului, foloseste discurile de vata, pentru ca sunt mult mai moi si agata mai bine reziduurile.

Incearca sa eviti ca laptele demachiant sa patrunda in ochii tai. Miscarea indicata pentru indepartarea rimelului de pe gene este de sus in jos, de-a lungul genelor si in cazul in care folosesti constant rimel rezistent la apa, mai bine iti achizitionezi un demachiat care sa contina mai mult ulei. Te va ajuta si in cele mai grele situatii cum ar fi atunci cand aplici prea multa mascara.

Creionul aplicat pe ochi, fie ca e dermatograf, fie ca e tus de ochi, trebuie indepartat intotdeauna cu un ajutorul unui betisor folosit la curatarea urechilor. Poti sa il imbibi putin in laptele demachiant si apoi sa indepartezi reziduurile exact ca si cand ti-ai aplica machiajul. Dupa ce ai indepartat toate fardurile de la nivelul ochilor nu uita sa iti cureti si fata cu un lapte demachiant si daca simti nevoia, pentru ca tenul tau este mult prea imbacsit de demachiante si tot felul de alte minuni, incearca sa te speli pe fata cu apa calduta si apoi sa te stergi usor cu un prosop moale.

Dupa ce ti-ai facut ritualul de demachiere a ochilor nu uita sa aplici si o lotiune tonica, deoarece e foarte important sa hidratezi si sa iti improspatezi pielea, pentru a o putea pastra neteda, tonifiata si frumoasa. Si daca nici acest ultim pas nu te linisteste atunci poti sa mai urmezi inca doi, care implica folosirea unei creme speciale pentru ochi, care sa calmeze pielea in timpul noptii si o crema pentru fata, speciala pentru seara, care deasemenea va hidrata si va proteja epiderma pe parcursul intregii nopti.

Oricat de complicata ar parea, demachierea ochilor este esentiala, mai ales daca folosesti zilnic farduri. Acestea nu trebuie sa ramana pe fata ta peste noapte deoarece in cativa ani te vei trezi mai batrana ca o femeie de peste 50 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.