Descoperă cum se poate trata schizofrenia în mod naturist

0
5755
Descoperă cum se poate trata schizofrenia în mod naturist

Schizofrenia este o psihoză, o boală care se caracterizează prin tulburări de gândire, prin inversiuni afective, prin idei delirante, prin disocierea funcțiilor psihice și păstrarea în memorie a datelor achiziționate. Boala face imposibil de diferențiat situațiile imaginare de cele reale. Această psihoză se manifestă cel mai frecvent la oameni comparativ cu alte boli psihice. Boala apare sub forma unei nevroze cu debut depresiv.

Principalele simptome ale bolnavului în faza inițială a bolii sunt schimbările comportamentale, de personalitate, tendința sa de a se izola. Apoi întreagul său comportament se modifică, își schimbă preocupările, nu mai dă randament în munca sa, are un contact emoțional redus cu cei din jur. Începe să aibă tulburări nevrotice, insomnie, cefalee, senzații neplăcute, astenie, este dezorganizat în gândire, vorbire și percepție, nu mai este interesat de nimic, devine indiferent de tot ce se întâmplă în jurul lui. Nu mai ține cont nici de igiena personală, este neglijent, îi scad sentimentele față de cei apropiați, se înstrăinează de ei.

Cea mai benignă formă de schizofrenie este cea catatonică. Apare la vârsta de 18-20 de ani și se manifestă prin tulburări psihice în sfera voinței și activității. În acest caz, bolnavul are atitudini catatonice, poate rămâne mult timp în poziții fixe, uneori stă nemișcat în poziții incomode fără să obosească.

Poate sta lungit în pat cu capul ridicat nesprijinit, sau poate sta în picioare mult timp fără să se miște. Contrar acestei stări de totală inhibiție motorie, bolnavul poate avea o stare de agitație catatonică, de mișcări haotice sau de mișcări stereotipe, țipă sau vociferează, execută ordinele primite chiar invers.

Bolnavul de schizofrenie paranoidă are iluzii, halucinații și pseudohalucinații. Această formă de schizofrenie poate debuta la vârsta de 30-35 de ani. Bolnavul are idei delirante, aude șoapte, voci în cap, interpretează fiecare gest sau mimica persoanelor din jur și are mereu ceva de spus împotriva lor, poate avea idei de gelozie, sau se poate crede posedat de forțe oculte.

Uneori are momente când stă retras în camera sa, nu mai vrea să mănânce deoarece crede ca hrana este otrăvită, se crede hipnotizat, își lasă capul într-o parte și se mișcă ciudat, are senzația că plutește. La vârstă tânără – pubertate, adolescență – apare schizofrenia hebefrenică sau dezorganizată.

Această formă a bolii se caracterizează prin comportament pueril, acte bizare, antisociale, schimbări bruște de dispoziție fără un motiv anume (de la râs la plâns nejustificat), idei delirante, schimbări de personalitate, lipsa unei game de emoții, gândire dezorganizată.

schizofrenie

Cea mai simplă formă de schizofrenie este cea care are și cele mai puține simptome. Nu apar idei delirante și nici tulburări de percepție, halucinații sau iluzii, insă gândirea este autistă. Bolnavul are tendința de a sta izolat, este irascibil, nervos, poate avea frecvent probleme conflictuale cu familia. Deoarece viața sa afectivă este scăzută, manifestă indiferență față de cei din jur. Are maniere proaste, grimace, manifestări puerile, o senzație de instrăinare față de cei apropiați, poate ajunge la o stare pseudodemențială.

Citește și:  Modalitatea de manifestare, factori de risc și tratament în cazul diverticulitei

În cazuri grave – cum este forma de schizofrenie catatonică – se aplică un tratament de urgență cu terapie electroconvulsivantă și medicamente psihotrope (ex. Haloperidol). În faza de schizofenie dezorganizată se aplică un tratament cu Insulină, medicamente psihotrope și vitamine.

Cauzele schizofreniei nu sunt cunoscute, debutul ei însă poate fi asociat cu un eveniment stresant. Unii specialiști în domeniul medical consideră că schizofrenia poate să apară din cauza unor droguri, unor traumatisme la cap, unor complicații din timpul nașterii, în urma reacției la un virus, sau din cauza faptului că poluanții atmosferici au afectat creierul.

Schizofrenia se poate trata în mod natural cu suplimente nutritive

Suplimentele de vitamine B12, C, acid folic ajută la în tratamentul bolilor psihice. Acidul folic este foarte eficient dacă se asociază cu vitamina C și B12. Pentru creșterea producției de serotonină în corp se folosește 5-hidroxiltriptofan. Serotonina normalizează funcționarea creierului. Important pentru metabolismul creierului este acidul L-glutamic și Acidul gamma-aminobutiric. Pentru sistemul nervos se recomandă L-asparagina, iar pentru activitatea cerebrală se consumă usturoi.

La bolnavii de schizofrenie crește nivelul de histamină, de aceea pentru neutralizarea acesteia se recomandă L-metionina. Pentru funcționarea bună a creierului sunt necesari acizii grași esențiali care se găsesc în uleiul de semințe de in. Schizofrenia a fost asociată cu nivelul ridicat de cupru în corp la unii bolnavi. De aceea pentru menținerea nivelului normal de cupru în corp se recomandă suplimente de zinc, se administrează câte 80 mg zilnic.

În plus se ia și mangan pentru că acestea ajută la absorbția vitaminelor B în corp, acestea fiind necesare activității creierului. Tot pentru funcționarea bună a creierului sunt recomandați și aminoacizii esențiali. Vitamina E are rolul a de a îmbunătăți circulația sângelui în creier de aceea trebuie folosită în tratamentul bolii. Terapia cu vitamine din complexul B ajută în cazuri de schizofrenie.

Se poate folosi un complex de multivitamine și minerale, cu magneziu și calciu, dar și suplimente de Ginko biloba care ajută activitatea creierului. Dieta trebuie să fie bogată în legume crude, fibre, piept de pui, piept de curcan, semințe de floarea-soarelui, drojdie de bere, alimente care conțin niacină (deoarecea schizofrenia a fost asociată și cu carența de vitamina B3). Niacina se găsește în morcovi, broccoli, roșii, pește, cartofi, grâu integral, ouă, porumb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.