Descopera tehnica de automasaj pentru a elimina stresul si tensiunea de pe chipul tau!

0
196
Exercitiu 6

Problemele zilnice, situatiile stresante, anxietatea si tensiunea se reflecta pe chipul nostru zi de zi. Acestea sunt motivele pentru care apar stari proaste si dureri de cap. Stresul emotional si tensiunea pe care o suportam la munca ne afecteaza foarte mult starea interioara si acest lucru se vede foarte bine si pe chipul nostru deoarece foarte multe terminatii nervoase se afla in zona capului si a fetei, lucru demonstrat deja stiintific. In timp, stresul acumulat de musculatura faciala duce la formarea ridurilor si la aparitia frecventa a durerilor de cap.

Pentru cei care doresc sa isi reduca aceste dureri de cap si sa aiba un chip luminos prezentam o tehnica de automasaj ce se bazeaza pe exercitii simple care ofera posibilitatea eliberarii stresului si tensiunii de pe fata.

Exercitiile de automasaj pentru fata:

1. Tine putin capul pe spate si maseaza usor gatul cu palmele mainilor, alternand miscarile in sus si in jos fara a apasa foarte tare, atingerile trebuie sa fie blande pe suprafata pielii.

Exercitiu 1, 2

2. Cu palma stanga executa miscarea spre partea dreapta a gatului in diagonala, iar cu palma dreapta spre partea stanga a acestuia.

Exercitiu 2
Exercitiu 3

3. Cu doua degete de la fiecare mana (respectiv degetul mijlociu si inelar) maseaza usor barbia si zona maxilarului inferior.

4. Acest masaj se continua pe toata zona mandibulei, spre directia urechii.

Exercitiu 5
Exercitiu 5

5. Realizeaza un masaj asemanator pe zona de deasupra buzei superioare si continua usor spre pometii obrajilor.

Citește și:  Creveții - un leac puternic în cazuri de disfuncții sexuale și oboseală
Exercitiu 6
Exercitiu 6

6. Muta degetele pe obraji si executa miscari circulare, usoare, in sensul acelor de ceasornic si apoi in sens antiorar.

Exercitiu 7
Exercitiu 7

7. Cu degetul aratator de la fiecare mana se face un masaj la baza nasului, a narilor si partilor laterale ale nasului pana in zona dintre sprancene.
8. Cu degetul mijlociu sau aratator de la fiecare mana se maseaza zona de sub ochi, incepand din partea de mijloc si continuand spre partile laterale, spre tample.

Exercitiu 9
Exercitiu 9

9. Masajul sprancenelor se face cu ajutorul degetelor. Se executa usoare ciupituri ale sprancenelor cu degetul mare si aratator de la fiecare mana, glisand de la baza acestora spre capatul lor.

10. De asemenea se plimba degetele de-a lungul sprancenelor apasand usor, de la baza lor spre varf.

Exercitiu 11
Exercitiu 11

11. Cu degetele de la fiecare mana realizeaza miscari de alunecare pe pielea fruntii, incepand de la sprancene spre partea superioara a fruntii.

Exercitiu 12
Exercitiu 12

12. La final pune palmele pe frunte si executa miscari de intindere din centrul acesteia spre partile laterale ale ei, catre urechi.

Masajul se face usor, cu multa atentie avand in vedere ca pielea fetei este foarte sensibila. Cele mai fine miscari se fac in zona ochilor care, se stie deja ca prezinta pielea cea mai delicata de pe chip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.