Dieta pentru un organism ecologic și consolidarea sistemului imunitar

0
201

Dieta pentru un organism ecologic îți oferă posibilitatea de a avea o alimentație sănătoasă și de a scăpa de simptomele candidozei sau ale creșterii populației de fungi. Te ajută să-ți menții echilibrul și vitalitatea în organism, îți întărește imunitatea cu ajutorul unui regim alimentar echilibrat.

În cadrul acestei diete poti servi o varietate mare de alimente, vei putea descoperi noi gusturi și texturi, vei putea experimenta proprietățile curative ale unora dintre acestea și te vei bucura de efectele lor benefice asupra organismului, care vor apărea în scurt timp. Unele alimente pe care nu obișnuiești și le consumi te vor face să le alegi cu mai mult interes după ce vei vedea că sistemul tău imunitar a devenit mai puternic prin respectarea dietei. Trebuie să ai 4 mese pe zi, să nu mănânci în exces, să asiguri organismului alimentele vindecătoare necesare.

rodie

În perioada de început a dietei se produce eliminarea toxinelor acumulate în celule, de aceea este posibil ca prin acest efect de curățare să scazi în greutate. Nu tebuie să te îngrijoreze acest lucru, deoarece apoi organismul își va reveni, va funcționa mai bine și vei ajunge iar la greutatea normală.

Doar 20% din alimente trebuie să fie reprezentate de proteine animale (carne roșie, ouă, carne de pasăre, pește), în rest 80% trebuie să fie legume. Obiceiul de a consuma multe proteine de origine animală este nesănătos deoarece, acestea creează produși metabolici toxici în intestine.

Împotriva lor se poate acționa prin legumele crude murate care prin microflora prietenoasă, transformă toxinele în aminoacizi utili, protejează organismul împotriva paraziților. Peștele este sănătos, face parte din această dietă, se consumă de 3 ori pe săptămână. Cele mai indicate produse animale de acest gen sunt somonul și sardinele care prin conținutul de acizi grași Omega-3 ajută la îmbunătățirea sănătății sistemului circulator și deci a imunității în general.

Dimineața este necesar să servim micul dejun pentru a avea energie pentru activitățile din timpul zilei. Organismul nostru este deshidratat și acid dimineața. Pentru a-l ajuta să fie eficient trebuie să-l hidratăm și să îl alcalinizăm. Pentru această la micul dejun se pot consuma ouă, deși acestea pot fi prea grele. Natura lor contractantă este energizantă și de aceea dacă servim ouă dimineața putem avea energie pentru orele foarte active din cursul zilei. Gălbenușul este partea cea mai sănătoasă a oului, de aceea se poate servi la micul dejun o omletă realizată din 3 gălbenușuri de ou. Consumul de alimente murate la fiecare masă ajută foarte mult digestia alimentelor. Este sănătos să se bea câte un pahar cu apă în care s-a amestecat 2 lingurițe de oțet natural de mere.

Dieta pentru un organism ecologic sănătos trebuie să conțină semințe asemănătoare cerealelor. Se pot alege semințele de mei, amaranth, hrișcă, quinoa, care au un conținut bogat de proteine. Acestea trebuie combinate cu legume, iar varietatea acestora este mare. Pentru un aport de proteine vegetariene se recomandă semințele și nucile. Având în vedere faptul că sunt greu de digerat, ele pot fi inmuiate în apă în prealabil (timp de 8-24 ore) sau servite crude, germinate și pasate.

Cele mai indicate sunt semințele de dovleac, de floarea-soarelui și de in. Combină legumele cu cerealele. Aportul de fibre din cereale ajută la stoparea poftelor de carbohidrați, la crearea unor fatori importanți pentru microflora ,,prietenoasă˝ din interiorul organismului tău. Legumele au un conținut bogat de minerale și vitamine care contribuie la vindecarea organismului. Legumele fără amidon pot fi amestecate cu cereale ce au un conținut proteic, au efect alcalin și oferă o senzație de sațietate și sănătate. Dintre legumele cu amidon fac parte: dovleacul, cartofii roșii, anghinarea, mazărea, castanele. Legumele cu frunze verzi au fier, claciu și clorofilă (care ajută la curățarea sângelui).

Pentru stimularea sistemului imunitar al organismului sunt recomandate legumele marine ce au multe minerale și îmbunătățesc funcția glandei tiroide. Dintre acestea fac parte: arame, agar, palmier marin, kelp, dulse, hijiki, nori, kombu, wakame. Astfel de legume marine trebuie combinate cu legume dulci, cu morcovi și ceapă.

Pentru îmbunățirea digestiei sunt necesare legumele crude. Acestea conțin enzime ce ajută procesul de digestie. Pot fi servite după ce în prealabil au fost fierte în aburi. Enzimele vegetale au protează, lipază, amilază, celulază, deci stimulează digestia. Enzimele în combinație cu enzimele pancreatice asigură digestia alimentelor ce au proteine de natura animală și deci contribuie la menținearea sănătății tractului digestiv.

Citește și:  Rădăcina de Yucca baccata folosită în preparate pentru purificarea sângelui
rodie
rodie

Dieta cuprinde fructe ce nu sunt foarte dulci. Se pot alege fructele de pădure, lămâia, rodia, coacăzele, grapefruit, kiwi. Lămâia poate fi folosită la asezonarea salatelor sau pentru prepararea unor băuturi naturale răcoritoare. Sucurile naturale din legume și fructe au minerale și vitamine, dar sunt lipsite de fibre.

Produsele lactate nu trebuie servite la începutul acestei diete deoarece formează mucus și au caseină, o proteină care străbate mucoasa intestinului și produce un răspuns imunitar negativ. Enzimele digestive contribuie la digestia ușoară a produselor lactate în stomac și intestinul subțire, deci trebuie combinate cu acestea.

Dieta conține plante aromatice care au efect curativ pentru organism. Preparatele culinare se pot asezona cu frunze de busuioc, mărar, dafin, coriandru, ghimbir, praf de usturoi, boia de ardei, chimion, praf de muștar, măghiran, curry, salvie, cimbru, semințe de mac, tarhon, piper negru, rozmarin. Foarte important este să se folosească sarea de mare și nu sarea rafinată de masă. Sarea de mare are multe minerale, ajută la amplificarea aromelor și la creșterea valorii vindecătoare a alimentelor.

Pentru scăderea nivelului de colestrol din sânge trebuie să se consume alimente fermentate cu bacterii prietenoase, sucuri naturale din legume verzi, fructe de pădure, lămâi, rodii, pește proaspăt, ghimbir, usturoi, lecitină. Digerarea grăsimilor se face mai intens dacă se servesc legume murate, lămâie, oțet natural de mere, salate realizate din legume cu frunze verzi.

Pentru gătit se utilizează ulei nerafinat din semințe organice. Aceste uleiuri au arome plăcute și oferă o valoare medicinală deosebită mâncării. Se poate folosi ulei de cocos, ulei de măsline extravirgin, uleuri nerafinate din semințe (de floarea-soarelui, de șofrănaș, semințe de cânepă, semințe de dovleac, de limba-mielului), unt obișnuit. Uleiul de pește are acizi grași Omega-3, de aceea este esențial pentru sănătate, acești acizi nu sunt sintetizați de organism. O altă sursă de acizi grași Omega-3 este uleiul din semințe de in.

Uleiul nerafinat din semințe de dovleac este delicios, hrănitor, are proprietăți medicinale. Ajută la vindecarea afecțiunilor tractului digestiv, combaterea paraziților intestinali, vindecarea tulburărilor de prostată, îmbunătățirea circulației sângelui, vindecarea cariilor dentare, a ovarelor. Prin adăugarea acestor uleiuri în dietă se normalizează nivelul de colesterol în sânge, se crește energia în organism, se asigură un sistem imunitar mai puternic, se îmbunătățește aspectul pielii și sănătatea ochilor.

Apa de băut trebuie să fie de cea mai bună calitate deoarece este vitală pentru refacerea sănătății. Clorul și fluorul din apă pot distruge bacteriile prietenoase din tractul digestiv. Zilnic un om trebuie să bea cel puțin 1,5-2 litri de apă. Pentru a bea mai ușor această cantitate de apă poți folosi diverse arome (lămâie, stevie) astfel vei obține o limonadă. Stevia este un îndulcitor vegetal, în plus are efect antiinflamator, antifungic și antibiotic. Dacă organismul nu este bine hidratat și somnul va fi afectat, de aceea în timpul zilei trebuie să se bea suficientă apă.

Ceaiurile curative fac parte din dieta pentru un organism ecologic. Cele mai recomandate sunt ceaiurile din echinacea, rădăcină de brusture, din fructe uscate, din rădăcină de păpădie. Se poate bea ceai cât de mult. Ceaiul de ghimbir este un miracol pentru sănătatea organismului. Se prepară din câteva felii mici de ghimbir (în funcție de cât se dorește de concentrat) la 250 ml apă, se fierbe timp de un sfert de oră. Se poate adăuga suc de lămâie și stevie pentru o aromă deosebită.

Alimentele care trebuie eliminate din dietă sunt: zahărul, melasa, mierea, dextroza, siropul de porumb, siropul din orez brun, fasolea, arahidele, pâinea, alcoolul, uleiurile rafinate, untul de nuci, drojdia, ciupercile. Acestea stimulează inmulțirea candidozei.

Dieta pentru un organism ecologic ajută la menținerea stării de sănătate și îndepărtarea simptomelor candidozei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.