Dimineața este momentul cel mai bun pentru sport?

0
102
Dimineața este momentul cel mai bun pentru sport

Cei care iubesc sportul cu siguranță vor să știe care este cel mai bun moment pentru a face o astfel de activitate fizică astfel încât corpul să obțină cele mai bune rezultate, cu același consum de enegie sau efort făcut.

Îndiferent de ce spun specialiștii, fiecare din noi alege ca fiind cel mai bun moment în funcție de programul vieții lui și face exerciții fizice când are timp și plăcere pentru acestea. În concluzie, important este să faci sport, să introduci un program de execiții fizice în programul pe care il ai zilnic. Sportul este benefic pentru sănătate deci nu trebuie evitat.

Dimineața este momentul cel mai bun pentru sport? Iată ce avantaje ai dacă faci exerciții fizice dimineața:

Când te trezești cu siguranță ai o stare de lene și nu te dai jos din pat imediat. Dar ce se întâmplă dacă ai ambiția de a face câteva exerciții fizice? Vei vedea că acestea funcțioează perfect pentru tine, desigur dacă treci peste starea de moleșeală din pat și ai inițiativa de a face un pic de sport din primele ore ale dimineții.

Deschide fereastra și execută câteva exerciții simple de înviorare. Vei vedea că prin astfel de exerciții realizate încă de dimineață, energia îți va limpezi mintea, vei fi mai vioi, mai vesel, mai obtimist, vei face următoarele activități din cursul zilei mai ușor.

Dimineața este recomandat să alergi în aer liber. Astfel te vei simți mai bine pe tot parcursul zilei. Dacă te trezești din timp poți alerga liniștit afară deoarece nu este trafic, nici oameni prea mulți nu sunt pe străzi, iar în plus și aerul este mai curat dimineața. Singurul dezavantaj al sportului dimineața este că ai mușchii încă rigizi însa pentru a trece peste asta poți face câteva exerciții de înviorare, de încălzire a mușchilor și articulațiilor înainte de a alerga.

Citește și:  Pentru sănătatea spatelui există mai multe metode gratuite – Sporturi ideale pentru sănătatea spatelui

sport dimineata

Dacă te hotărăști să faci sport la prânz ai avantajul de a-ți reduce stresul acumulat în timpul dimineții în activitățiile pe care le-ai realizat sau evenimentele de care ai avut parte. De asemenea, vei avea mai multă energie pentru restul zilei, îți vei stimula circulația și oxigena mai bine creierul.

După-amiaza este bine să faci sport deoarece ai mai mult timp și astfel antrenamentul se poate realiza o perioadă mai îndelungată de timp. Dezavantajul este că poți face exerciții fizice în exces și astfel antrenamentul prea intens îți poate obosi mușchii și poți fi predispus la accidentări sau febră musculară. Avantajul sportului de după-amiază este că scapi de stresul acumulat în timpul zilei, de stările de nervi, de furie, te relaxezi și poți dormi mai bine.

Orice moment al zilei are avantaje și dezavantaje, cel mai bine este să alegi singur ora care este potrivită pentru sport în funcție de stilul propriu de viață.

Dacă ești o persoană care nu face sport, nu te gândi prea mult la faptul că duci o viață sedentară, că e obositor, că ți-e lene, pur și simplu alege momentul potrivit și începe să faci mișcare, câteva exerciții fizice simple te vor ajuta să îți faci din aceast tip de activitate un obicei. Alege momentul cel mai bun pentru tine, care să se potrivească cu programul tău zilnic, astfel vei face sport cu plăcere și îți vei face o obișnuință din acest lucru. Treptat vei obține rezultate care te vor bucura, te vor face să te simți mai bine, iar acestea te vor ambiționa și mai mult să continui, sportul fiind ca un drog care te acaparează și care, în plus, este benefic pentru sănătatea ta.

Nu uita: activitatea fizică este esențială pentru sănătate ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.