Este adevărat că iPod-ul îmi afectează în timp auzul?

0
96
Este adevărat că iPod-ul îmi afectează în timp auzul

Tinerii folosesc foarte mult iPod-urile pentru a asculta muzică la volum tare, ceea ce nu este tocmai bine dacă am ține cont de ceea ce spun specialiștii cu privire la un astfel de obicei. Pericolul este acela de pierdere a auzului sau în orice caz de diminuare a acestuia.

Expunerea la zgomote este principalul factor care duce la dezvoltarea tinitusului, sau la apariția senzației de vâjâit în urechi. Pierderea auzului este normală odată cu trecerea anilor, la persoanele în vârstă.

În prezent însă, capacitatea auditivă este afectată de sunetele înalte mai ales la persoanele tinere, acestea ajung să sufere de tinitus permanent. Medicii spun despre tinitus că reprezintă surditatea de recepție de tip senzorial.

Zgomotul exagerat din mediul înconjurător poate afecta structurile sensibile ale urechii interne. Cilii au rolul de a converti energia acustică în semnale electrice. Acestea sut transmise prin celulele nervoase către creier. Treptat cilii sunt deteriorați, nu mai cresc, astfel apare o scădere a acuității auditive și chiar o pierdere a auzului.

ipod-ul poate afecta auzul

Persoanele care ascultă iPod-ul foarte tare pot fi siguri că acuitatea lor auditivă va avea de suferit pe viitor. Volumul prea mare al oricărui dispozitiv muzical poate afecta negativ auzul și acest lucru se va observa în timp, consecințele negative nu vor întârzia să apară, riscul de pierdere a auzului fiind destul de mare.

Citește și:  La masa tacerii: fumatul in baruri

Folosirea iPod-ului sau a altui dispozitiv portabil de muzică este o metodă plăcută de a te distra atât timp cât nu reprezintă o sursă periculoasă de zgomot, care poate vătăma auzul și starea de sănătate a organului auditiv.

Ascultarea muzicii la volum tare în căști crește riscul de pierdere a auzului. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii și în opinia lor cei mai afectați sunt oamenii cu vârsta cuprinsă între 12-35 de ani deoarece aceștia au obiceiul de a asculta muzica tare. De asemenea, un risc mare de deteriorare a acuității auditive îl au adulții care ascultă muzica tare la concerte sau în cluburi de noapte.

Un loc zgomotos este și stadionul când au loc evenimente sportive, deci cei cu probleme auditive pot evita o astfel de zonă pentru a-și proteja auzul. Medicii avertizează tinerii care ascultă muzică tare la iPod sau alte dispozitive portabile că pot să-și pierdă auzul iar acest lucru este definitiv, nu mai poate fi recuperat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.