Este adevărat că oamenii pot fi grași și în formă?

0
71
Pot fi oamenii grași în formă?, Foto: moustachebeard.blogspot.ro

Ce înseamnă să fii gras și ce înseamnă să fii în formă? La aceste întrebări există mai multe răspunsuri. Pentru un om normal forma fizică reprezintă să fii sănătos și să ai o viață activă. Pentru un cadru medical forma fizică se referă la a avea o inimă sănătoasă, la funcționarea ei normală pentru satisfacerea nevoilor corpului. ,,A fi gras˝ nu se poate defini doar în funcție de numărul de kg deoarece se poate întâmpla ca greutatea să fie distribuită pe o constituție fizică scundă sau pe una înaltă. La sportivii care fac antrenamente intense, indicele de masă corporală este ridicat, astfel acesta i-ar putea poziționa în domeniul obezității datorită faptului că au o creștere a masei musculare accentuate. La sportivi nu se poate vorbi de corp ce a depășit indicele de masă corporală normală pentru o anumită înălțime, la ei este important să fii în formă. În concluzie răspunsul la întrebarea – Pot fi oamenii grași în formă? – depinde de modul cum definești acest concept de ,,a fi în formă˝.

Pot fi oamenii grași în formă?, Foto: moustachebeard.blogspot.ro

Un om care este obez va avea un risc crescut de a face o boală cardiacă sau diabet însă nu este sigur că le va face neapărat. Obezitatea te expune la anumite riscuri dar este clar că poți fi obez și să nu ai probleme medicale. În plus, există și studii în acest sens care au arătat că sunt oameni grași care au inima puternică și fac sport. Ei au o viață activă, au o formă fizică menținută prin exerciții fizice regulate și nu suferă de probleme de sănătate. În plus au obiceiul de a înfuleca cu poftă alimente pe bază de carne și cartofi, care au multe calorii, proteine și carbohidrați. Astfel de oameni ajung să aibă fălci mari, dolofane, ceafa lată și burtă mare. Se poate să fii gras, să nu slăbești prin exerciții fizice dar să-ți menții sănătatea. Concluzia este că orice om trebuie să facă mișcare, să ducă o viață activă indiferent că este gras sau slab. Acest lucru va contribui foarte mult la calitatea și durata vieții unui om.

Citește și:  Mulți specialiști recomandă detoxifierea organismului, află de ce și cum se face

Cunoașterea greutății corporale este importantă pentru aprecierea stării de nutriție și sănătate a unui om. Un medic va ține cont de greutatea corporală a fiecărui om deoarece, în cazul în care acesta va suferi de o afecțiune va trebui să-i stabilească doza terapeutică de medicamente în funcție de greutatea sa. De asemenea, greutatea corporală este un factor de care se ține cont și pentru stabilirea necesităților calorice ale organismului omului și urmărirea tratamentului de către medic.

Conform specialiștilor în domeniu medical, nu excesul de greutate este cel care crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral, alți factori sunt cei care trebuie să îngrijoreze și anume: tensiunea arterială crescută, nivelul ridicat de colesterol și de zahăr din sânge. Oamenii grași pot fi în formă dacă nu suferă de boli de inimă. În timp însă și obezitatea poate duce la apariția unor probleme de sănătate, însă acestea sunt asociate mai mult cu sistemul cardiovascular.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.