Exerciții de masaj cu mingea de tenis

0
1170
Pui talpa pe minge și rulezi

Masajul cu mingea de tenis este foarte simplu de realizat și ajută la eliminarea tensiunii din mușchii picioarelor și îmbunătățirea circulației sângelui.

Cu mingea de tenis piciorul devine mai ușor. Se face un masaj al coapsei, încet, astfel încât să simți cum piciorul se relaxează, mușchii se detensionează, senzația nu este dureroasă dacă nu se lasă toată greutatea corpului pe minge.

Poziționarea mingei de tenis sub coapsă
Mingea se află sub coapsă, miscările se fac înainte și inapoi
Mingea se află sub coapsă, miscările se fac înainte și înapoi

Stai întins pe o parte pe o saltea, pe sol. Piciorul stâng îl ții întins, iar cel drept îl îndoi din genunchi, te sprijini pe talpă și pe palmele brațelor. Mingea de tenis o poziționezi pe sol, chiar sub coapsă, te lași cu piciorul stâng pe ea, menții postura un timp și începi să te miști înainte și înapoi astfel încât mingea să se rostogolească ușor, iar masajul să se facă de-a lungul piciorului.

Partea superioară a corpului trebuie să fie puțin înclinată, iar greutatea trebuie sprijinită pe palme, astfel nu va apărea senzația de durere sub coapsă. Acest exercițiu este eficient pentru picior, ajută la relaxarea și detensionarea mușchilor. De asemenea este recomandat pentru piele, la eliminarea celulitei, la prevenirea formării varicelor.

Mingea de tenis ajută la relaxarea tălpilor. Dacă simți că ai picioarele grele, obosite, tensionate, trebuie să încerci acest exercițiu simplu de masaj al tălpilor cu ajutorul mingei de tenis. Exercitiul stimulează talpa piciorului, relaxează, detensionează, are efect extraodinar asupra întregului picior.

Stai în picioare pe saltea, mingea se află pe sol
Stai în picioare pe saltea, mingea se află pe sol
Pui talpa pe minge și rulezi
Pui talpa pe minge și rulezi

Te speli pe picioare cu apă, apoi te ștergi bine cu un prosop. Stai în picioare pe o saltea, pui mingea de tenis jos și talpa deasupra ei. Calci ușor mingea de tenis cu talpa și rulezi pe minge astfel încât să simți efectul relaxant al acestui masaj. Cand mingea se rostogolește trebuie să ții talpa lipită de ea.

Citește și:  5 secrete pentru a putea lupta împotriva caloriilor

Mișcarea se face în așa fel încât mingea trebuie să atingă toată suprafața tălpii. Degetele de la picioare nu se lipesc de sol. De asemenea nici călcâiul nu se atinge de sol. Se poate sta pe un fotoliu și folosi două mingi de tenis, pentru ambele tălpi. Nu este bine să calci prea apăsat pe minge deoarece poți simți durere în talpă, iar acest lucru nu este indicat. Folosește mai mult mișcarea din gleznă și nu din genunchi.

Mișcarea se face înainte și înapoi, spre stânga și spre dreapta. Acest exercițiu este recomandat celor care au picioarele obosite și umflate, lucru ce se întâmplă frecvent mai ales după o zi de muncă. Umflarea picioarelor este o problemă care apare mai ales la femei, iar cauza poate fi oboseala, suprasolicitarea, greutatea corporală prea mare care apasă asupra picioarelor, lipsa de exerciții fizice, circulația proastă a sângelui în vasele sanguine de la picioare, dar și unele afecțiuni si boli.

Femeile pot face un astfel de exercițiu de masaj în fiecare zi, când stau pe scaun la televizor. Nu trebuie decât să ruleze mingea sub talpa piciorului timp de 15 minute și astfel piciorul se va relaxa, mușchii se vor detensiona. Acest masaj îmbunătățește circulația sângelui, ameliorează durerile musculare, previne dezvoltarea venelor varicoase, stimulează tonusul muscular, relaxează picioarele care au suferit diferite presiuni din cauza ciorapilor sau a încălțămintei în timpul zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.