Exerciții de stretching pentru o stare de bine dimineața

0
548
Exerciții de stretching pentru o stare de bine dimineața

Pentru a fi odihniți în timpul zilei trebuie să ne respectăm orele de somn. În timp ce dormim ne relaxăm organismul, acesta are nevoie să se recupereze după oboseala din ziua respectivă. Prin somn, creierul are o activitate încetinită, mușchii se relaxează, articulațiile au o perioadă de repaus, pulsațiile inimii devin mai mici, respirația este mai profundă și mai lentă.

Deseori ne trezim foarte greu dimineața, poate din cauza orelor de somn insuficiente, oboselii acumulate în timp, dar ritmul vieții de zi cu zi ne obligă să sărim imediat din pat fără a permite corpului să mai lenevească un pic, să se pună în mișcare progresiv. În momentul în care ne impunem să ne trezim brusc, neavând altă soluție decât să ne mobilizăm imediat, în corpul nostru se secretă o încărcătură hormonală care are rolul de a activa sistemele organismului.

Pentru a avea o stare de bine dimineața sunt indicate câteva exerciții de stretching. Acestea ajută la activarea bună a circulației sângelui, la reglarea secrețiilor hormonale, la încălzirea mușchilor, la activarea sistemului nervos, la eliminarea acelei stări pe care o avem atunci când ne trezim într-un timp foarte scurt, pentru că viața ne impune acest lucru.

Exercițiul 1

Acest exercițiu te ajută să îți pui în mișcare mușchii brațelor, mușchii dorsali, pelvisul și încheieturile. Se numește exercițiu ,,cobra˝.

Exercițiul 2

Acest exercițiu ajută la întinderea mușchilor membrelor inferioare și exersarea încheieturilor acestora.

Stai întins în pat, ridici membrul drept, flexând gamba pe coapsă, apoi coapsa pe abdomen și ții genunchiul cu ambele mâini, apăsând spre piept. Menții poziția timp de 10 secunde apoi revii la poziția inițială, întins pe spate. Execuți aceeași mișcare cu celălalt picior. Stai întins pe pat, ridici membrul stâng, flexând gamba pe coapsă, apoi coapsa pe abdomen și ții genunchiul cu ambele mâini, apăsând spre piept. Menții poziția timp de 10 secunde apoi revii la poziția inițială. Repeți exercițiul de 2-3 ori.

Citește și:  Exercitii de gimnastica medicala pentru dureri de spate si coloana din zona cervicala

exercitii de stretching

Exercițiul 3

Stai întins pe partea dreaptă, ții membrele inferioare întinse, îți sprijini capul cu mâna dreaptă. Îndoi membrul stâng, prinzi glezna acestuia cu mâna stângă și menții poziția timp de 10-15 secunde. Revii la poziția inițială și repeți exercițiul pe partea cealaltă. Stai întins pe partea stângă, ții membrele inferioare întinse, îți sprijini capul cu mâna stângă. Îndoi membrul drept, prinzi glezna acestuia cu mâna dreaptă și menții poziția timp de 10-15 secunde. Revii la poziția inițială și repeți exercițiul de câteva ori.

Acest exercițiu ajută la intinderea mușchilor picioarelor, la încălzirea lor.

Exercițiul 4

Stai pe marginea patului, în șezut, cu spatele drept. Întinzi membrele superioare în față și încrucișezi degetele mânilor. Menții poziția timp de 10-15 secunde, timp în care te întinzi trăgând de umeri și membrelor superioare, împingând spre exterior degetele încrucișate.

Prin acest exercițiu îți dezmorțești mușchii membrelor superioare, umerii dar și degetele.

Exercițiul 5

Stai în picioare, cu tălpile puțin depărtate, ții spatele drept, indoi brațele deasupra capului și prinzi coatele cu mâinile. Realizezi o intinderea laterală, cu intinderea ușoară a zonei coatelor și inclinarea capului și a bustului. Menții poziția timp de 5 secunde, apoi repeți exercițiul pe partea opusă.

Acest exercițiu este recomandat pentru înviorarea mușchilor gâtului, pentru brațe, spate și coloană vertebrală.

După aceste exerciții de stretching este recomandat un duș calduț. De asemenea, nu trebuie uitat de micul dejun, care este cea mai importantă masă a zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.