Exerciții fizice care ameliorează durerea de umăr

0
1085
Exerciții fizice care ameliorează durerea de umăr

Durerea de umăr apare datorită multor cauze și radiază în zona brațului și gâtului. Este un simptom de boală (calculi biliari, atac de cord, osteoartrită) sau un simptom provocat de anumite traume ale țesuturilor moi din zona umărului, ale mușchilor, tendoanelor, articulațiilor, lichidului sinovial.

Tensiunea musculară cronică la umăr și la gât poate provoca astfel de dureri insuportabile. Viața sedentară, poziția anormală a corpului, aplecarea capul în față și menținerea mult timp a acestei poziții, depresia, crampele musculare și stresul reprezintă cauze ale apariției durerilor de umăr. Osteoartrita este principala boală care poate da dureri de umăr, care se simt mai ales la mișcarea brațului.

Inflamația bursitei umărului produce de asemenea astfel de simptome dureroase. Dislocarea umărului sau luxația acestuia din cauza unei lovituri poate afecta mobilitatea brațului și a umărului și dă dureri intense. Fracturile oaselor umărului, ale claviculei în urma unei lovituri sau căderi sunt cauze ale durerilor de acest gen. Rupturile sau întinderile de tendoane se manifestă prin stări de durere, edem, slăbiciune în umăr și braț.

Alte cauze ale durerii de umăr sunt: sindromul de tunel carpian, hernia de disc la nivelul coloanei vertebrale cervicale, inflamația bacteriană a articulațiilor, colici biliari, erupția dureroasă pe piele provocată de herpesul Zoster, tumorile, atacul de cord, poziția greșită la calculator.

exercitii pentru umar
exercitii pentru umar

Exerciții fizice care ameliorează durerea de umăr:

Exercițiul 1: Stai în genunchi pe o saltea de gimnastică. Te sprijini cu fesele pe picioare, înclini partea superioară a corpului spre spate astfel încât să ții palmele pe sol. Capul îl îndrepți spre spate și privești în tavan. Prin acest exercițiu îți detensionezi spatele, umerii, gâtul și îți calmezi durerile de cap.

Citește și:  Ce trebuie să faci în caz de arsuri - primul ajutor

Exercițiul 2: Stai pe sol cu picioarele ușor îndoite din genunchi. Te sprijini pe călcâie și ții partea superioară a corpului ridicată. Ridici mâinile la ceafă și ții brațele orizontal, apoi execuți mișcări de răsucire spre partea laterală dreaptă și spre partea laterală stângă.

Alte exerciții pentru ameliorarea durerii de umăr:

  • Ridici alterantiv umerii în sus și în jos. Fără a mișca omoplații, împingi brațele în jos timp de 2-3 secunde și apoi revii la poziția inițială.
  • Stai în picioare, unești mâinile la spate, înclini brațul drept spre stânga și capul spre stânga astfel încât să simți tensiune în zona laterală a gâtului și umei. Repeți exercițiul și spre partea cealaltă a corpului.
  • Stai întins pe sol cu genunchi ridicați, te sprijini pe tălpi. Pui palmele la ceafă, ții capul relaxat pe sol, ridici și cobori coatele încet de câteva ori.
  • Stai în picioare, ridici brațele la nivelul umerilor și le ții orizontal. Execuți mișcări de împingere cu coatele spre spate de câteva ori.
  • Stai așezat pe un scaun cu spatele drept. Ridici lateral brațele de câteva ori astfel încât coatele să ajungă la nivelul umerilor.
  • Stai așezat pe un scaun cu spatele drept. Ridici lateral coatele la nivelul umerilor și ții antebrațele și palmele în jos. Ridici antebrațele ușor și duci palmele cât mai mult spre spate. Menții poziția sus timp de câteva secunde, apoi revii la cea inițială și te odihnești.
  • Stai așezat pe un scaun cu spatele drept. Unești palmele la spate și le ridici în sus cât poți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.