Exerciții pentru tonifierea musculaturii din zona abdominală

0
385
Exerciții pentru tonifierea musculaturii din zona abdominală

Bărbații iși doresc foarte mult să aibă un corp bine lucrat și de aceea fac eforturi in acest sens pentru tonifierea musculaturii abdominale. Cei care sunt supraponderali sau prezintă cateva kg în plus au dezavantajul de a avea depunerile de grăsime mai ales în zona abdominală și acest lucru îi nemultumește. În scopul de a pierde în greutate și de a avea un corp atletic, bine lucrat, trebuie să facă o serie de exerciții care sunt destinate tonifierii și consolidării musculaturii abdominale. Astfel de exerciții pot fi de mai multe tipuri: unele sunt active, altele statice sau izometrice cu rezistență, dar există și anumite mișcări cu obiecte ce le pot crește dificultatea celor din primele două cazuri.

Pentru tonifierea abdomenului, bărbații au nevoie și de o dietă sănătoasa, nu doar de exerciții de eliminare a grăsimii de pe abdomen și tonifierea eficientă a musculaturii. În concluzie, ei trebuie să ducă un stil de viată sănătos și sa aibă grijă de starea de sănătate. Programul de exerciții nu se face oricum, este bine să se sfătuiască cu un instructor sau chiar să discute cu un medic. Un program corect de exerciții îi va ajuta sa piardă în greutate dar și să își mențină o stare bună de dispoziție, le va oferi posibilitatea de a se mișca mai bine, de a avea mai multă energie și chef de viată.

Pentru a scăpa de kg în plus și a scădea în greutate trebuie să facă efort, mișcare, să ardă caloriile. Pentru a scăpa de grăsimea din zona abdomenului este necesar să urmeze un program de exerciții abdominale care ajută la consolidarea mușchilor în mod sigur și eficient.

Exerciții simple pentru tonifierea musculaturii zonei abdominale:

Exercițiul 1

Exercițiul 1Stai întins pe spate cu genunchii îndoiți, te sprijini cu tălpile pe sol și îți ridici partea superioară a corpului astfel încât să încordezi mușchii abdomenului. Ții mâinile întinse, palmele apropiate și le aduci în timpul mișcării pănă la genunchi. Repeți exercițiul de 20-30 ori.

Citește și:  Ce mancam la micul dejun - cea mai importanta masa a zilei?
Exercitiul 2A
Exercițiul 2A
Exercitiul 2B
Exercițiul 2B
Exercitiul 2C
Exercițiul 2C

Exercițiul 2Stai întins pe spate, ridici mâinile în sus și ții palmele la ceafă, genunchii îi ții ridicați, tălpile pe sol. Ridici partea anterioară a corpului și piciorul drept, apoi revii la poziția inițială, ridici partea anterioara a corpului și piciorul stâng și iar revii la poziția de bază.

Exercitiul 3A
Exercițiul 3A
Exercitiul 3B
Exercițiul 3B
Exercitiul 3C
Exercițiul 3C
Exercitiul 3D
Exercițiul 3D

Exercițiul 3 Stai întins pe sol, ții palmele sub cap și picioarele apropiate. Ridici piciorul drept în sus și apoi îl aduci și pe cel stâng alături, cobori piciorul drept jos și apoi revii la poziția inițială și cu cel stâng. Repeți exercițiul de câteva ori.

Exercitiul 4 A
Exercițiul 4 A

Exercițiul 4Stai întins pe spate, cu palmele incrucișate pe piept, cu genunchii ridicați și talpile pe sol. Îți ridici și cobori partea anterioară a corpului și revii la poziția inițială încordând mușchii abdominali. Repeți exercițiul de câteva ori (de 40 de ori).

Exercitiul 5A
Exercițiul 5A
Exercitiul 5B
Exercițiul 5B

Exercițiul 5Stai cu spatele pe sol, capul ridicat, palmele pe abdomen, mușchii abdominali sunt incordați, iar picioarele ridicate, dar genunchii puțin îndoiți. Faci mișcari de apropiere a genunchilor spre piept și revenire la poziția inițială. Repeți exercițiul de 40 de ori.

Exercitiul 6A
Exercițiul 6A
Exercitiul 6B
Exercițiul 6B

Exercițiul 6Stai culcat pe sol, cu brațele întinse spre părțile laterale și picioarele ridicate. Execuți mișcări de ridicare a părții anterioare a corpului astfel încât să ajungi cu brațele la picioare și apoi revii la poziția inițială. Repeți exercițiul de câteva ori (de 30-40 de ori).

Exercitiul 7A
Exercițiul 7A
Exercitiul 7B
Exercițiul 7B

Exercițiul 7Stai culcat pe sol, cu capul ridicat, mainile întinse in față, picioarele ridicate dar apropiate, cu genunchii putin indoiți. Execuți mișcari de apropiere, de ridicare si coborâre a parții anterioare a corpului si de aducere a genunchilor spre față astfel încât să încordezi și să pui în mișcare mușchii abdominali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.