Exerciții recomandate pentru afecțiunile spatelui cu hernie de disc

0
877
Exerciții recomandate pentru afecțiunile spatelui cu hernie de disc

Hernia de disc face parte din bolile coloanei vertebrale. În ceea ce privește tratamentul recomandat de medic pentru vindecarea acestora, la majoritatea, exercițiile fizice ocupă un loc important, mai ales în procesul de recuperare. Este vorba despre gimnastica terapeutică care ajută pacientul să își restabilească mișcările normale. Afecțiunile articulațiilor, ale coloanei vertebrale se pot trata printr-o serie de exerciții fizice care se execută regulat și nu sunt foarte dificile.

De obicei, astfel de afecțiuni la nivelul coloanei vertebrale apar datorită unui stil de viață sedentar, lipsei de activitate fizică, solicitării excesive a articulațiilor sau a spatelui (prin ridicare unor greutăți) și slăbirii musculaturii spatelui. În cazul herniei de disc – o afecțiune degenerativă a coloanei vertebrale – intensitatea durerii poate fie variabilă. Aceasta depinde de cauza care a generat afecțiunea, de stilul de viață al pacientului, de presiunea suportată la nivelul zonei lombare, etc. La unele persoane durerea va iriadia în zona fesieră, a coapselor și picioarelor. Dacă este vorba despre o durere în zona gâtului, senzația dureroasă se poate simți la brațe și umeri.

Exerciții recomandate pentru afecțiunile spatelui cu hernie de disc:

Exercițiul 1a
Exercițiul 1b
Exercițiul 1b
Exercițiul 1c
Exercițiul 1c
Exercițiul 1d
Exercițiul 1d

Exercițiul 1: stai întins pe spate pe o saltea de gimnastică; brațele le ții în sus, iar picioarele apropiate; ridici genunchii și apoi îi înclini spre partea stângă, timp în care te sprijini cu brațele întinse lateral, iar capul îl ții înclinat spre partea dreaptă; menții poziția timp de 30 de secunde, apoi revii cu picioarele drept cu genunchii îndoiți și sprijin cu tălpile pe saltea, iar capul drept și brațele relaxate lateral; urmează mișcarea cu picioarele în partea dreaptă și înclinarea capului în partea opusă; menții și această poziție timp de jumătate de minut și apoi revii la poziția de bază; repeți exercițiul de câte ori. Poți folosi o muzică plăcută, lentă pentru a te relaxa și mai bine. Exercițiul se execută ușor, fără a face mișcări bruște.

Citește și:  Vrei să scapi de kg în plus? Introdu în dietă alimente care stimulează metabolismul
Exerciții pentru tratamentul hernie de disc
Exerciții pentru tratamentul hernie de disc

Exercițiul 2: după cum se observă în foto este vorba despre un set de exerciții care se execută pe o saltea de gimnastică.

  • Se stă culcat pe o parte și se fac ridicări și coborâri ale capului, timp în care se susține cu mâinile zona cefei.
  • Se stă în genunchi, se aduce piciorul drept în față cu sprijin pe talpa acestuia și se ține spatele drept apăsând pe genunchiul stâng și cu mâinile în față pe celălalt picior.
  • Se stă pe saltea jos, cu un picior îndoit și altul întins, se apleacă corpul ușor în față cu mâinile întinse.
  • Se stă culcat pe spate pe o saltea de gimnastică și se aduce genunchii cât mai mult la piept, ținându-i cu palmele.
  • Se stă culcat pe spate pe salteaua de gimnastică și se ridică genunchii astfel încât să te sprijini cu tălpile pe sol. Se încrucișează brațele în zona pieptului și se ridică capul și umerii cât mai mult de la sol.
  • Se stă pe burtă pe o saltea de gimanstică. Se prind gleznele cu mâinile și se execută mișcarea ,,coșuleț” atât cât permite spatele.
  • Se stă pe burtă pe salteaua de gimnastică și se ridică partea anterioară a corpului, cu sprijin cu palmele pe sol și capul cât mai mult spre spate.
  • Se stă cu genunchii îndoiți și picioarele în poziția șezut, brațele relaxate și palmele pe genunchi, iar spatele drept, privirea înainte.
  • Se stă în genunchi pe salteaua de gimnastică, se înclină corpul astfel încât palmele să fie căt mai în față, sprjinite pe sol, capul în sus și spatele drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.