Exerciții utile pentru bărbații care vor să scape de burtă și grăsimea din zona abdominală

0
242
Exerciții utile pentru bărbații care vor să scape de burtă și grăsimea din zona abdominală

Bărbații care vor să scape de grăsimea din zona abdominală trebuie să facă sport. Majoritatea dintre ei spun că doresc să facă sport, însă puțini sunt cei care se apucă serios de o activitate de acest fel. Grăsimea din zona abdominală este periculoasă și pentru bărbați și pentru femei și duce la deformarea corporală.

Cei care au acumulat un exces de grăsime pe abdomen dacă nu sunt preocupați de factorul estetic măcar să țină cont că obezitatea este un factor de risc pentru sănătate. În cele mai multe cazuri se dezvoltă riscul de diabet, hipertensiune arterială, boli degenerative, apnee de somn, accident vascular cerebral și cancer. Prin dietă și exerciții fizice se poate scădea în greutate și se poate scăpa de grăsimea din zona abdomenului.

Exerciții utile pentru bărbații care să-și tonifice musculatura abdominală

Stai culcat pe spate, eventual pe o saltea de gimnastică. Pui mâinile sub fese, cu palmele în jos și ții picioarele îndoite din genunchi și cu tălpile sprijinite pe sol. Apropii picioarele între ele și le ridici în sus simultan, timp în care acționezi mușchii abdominali. În poziția superioară a picioarelor menții corpul fix timp de 10-15 secunde. Foarte important este ca unghiul dintre gambe și coapse să fie de aproximativ 90 de grade. Duci picioarele înainte apoi le întinzi astfel încât să ai mușchii abdominali încordați. Menții poziția timp de 15 secunde apoi revii cu tălpile pe sol, ca la început. Repeți exercițiul de câteva ori.

Stai pe sol, pe o saltea de gimnastică. Te ridici pe vârfurile picioarelor și pe brațe și menții poziția orizontală timp de 15-30 de secunde. Revii la poziția inițială și repeți exercițiul. Acest exercițiu tonifică mai multe grupe musculare nu doar mușchii abdominali. Dacă îl realizezi zilnic, poți ajunge să ai mijlocul plat și pătrățele pe abdomen.

exercitii pentru abdomen

Te așezi pe spate pe o saltea de gimnastică. Ridici mâinile în sus și pui palmele la ceafă. Genunchii trebuie să fie ridicați iar cu tălpile te sprijini pe sol. Ridici partea anterioară a corpului și piciorul drept, menții corpul fix timp de 10 secunde, apoi revii la poziția inițială; ridici partea anterioară a corpului și piciorul stâng și menții mușchii încordați timp de 10 secunde, apoi revii la poziția de bază.

Citește și:  Zumba – un sport distractiv, cu beneficii asupra fizicului și psihicului

Exercițiu care se realizează cu ajutorul mingii de fitball. Stai pe burtă și pui mingea la picioare. Te sprijini pe palme și genunchi, pui picioarele pe minge și apoi încerci să ridici corpul de la sol astfel încât să împingi puțin mingea în spate (prin rostogolire), iar linia corpului să fie aproximativ orizontală. Menții poziția timp de 10-15 secunde pentru a nu obosi foarte tare, apoi revii la poziția de bază și te relaxezi. Repeți exercițiul de câteva ori.

Stai pe spate pe o saltea de gimnastică, ții umerii și capul relaxați, iar genunchii sunt ridicați astfel încât te sprijini cu tălpile pe sol. Brațele le ții pe lângă corp, cu palmele în jos. Tălpile sunt depărtate, la nivelul liniei umerilor. Ridici spatele de la sol, te sprijini pe umeri și tălpile picioarelor, realizezi contracția mușchilor abdominali și realizeazi o linie dreaptă cu trupul între umeri și genunchi.

Stai jos pe o saltea de gimnastică. Ridici partea superioară a corpului și te sprijini pe brațe. Brațele trebuie să fie cât mai departe de corp pentru ca să-ți poți menține echilibrul în timpul realizării exercițiului. Picioarele sunt întinse și apropiate între ele. Le ridici în sus astfel încât să fie mai sus de linia șoldurilor și le menții sus, cât mai mult posibil, încordând mușchii abdominali. Realizezi cu picioarele un arc de cerc în aer, astfel încât să pui în acțiune musculatura. Repeți exercițiul de câteva ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.