Exercițiu cu bara cu haltere din poziția în picioare pentru masa musculară a umerilor

0
208
Exercițiu cu bara cu haltere din poziția în picioare pentru masa musculară a umerilor

În culturism se folosește acest exercițiu în programul de umeri pentru creșterea masei și a forței mușchilor din zona acestora. Exercițiul se practică stând în picioare și este de creștere a masei musculare. Se poate realiza și stând pe o bancă. Tehnica exercițiului se poate învăța cu ajutorul unui instructor la sala de sport și astfel nu există riscul de a greși și de a suferi dureri sau probleme la nivelul spatelui. Exercițiul este destul de simplu și se poate realiza și cu greutăți mai mari. La început însă trebuie să se folosească greutăți mici sau moderate.

Exercițiu cu bara cu haltere din poziția în picioare – Mod de realizare

Pentru a face acest exercițiu trebuie să stai în picioare, să ții tălpile puțin depărtate cam la același nivel cu lățimea umerilor. Aceasta este poziția de plecare a exercițiului, dar trebuie să ai și haltera în mâini. Pentru a apuca haltera cu palmele îndoi ușor genunchii dar ții spatele drept și arcuit. Prinzi bara cu palmele dar le ții depărtate una de alta chiar mai mult decât lățimea umerilor, astfel tensiunea musculară o vei transfera spre mușchiul deltoid.

Citește și:  Cum ajuta patinajul pe role la tonifierea feselor si a picioarelor?

Dacă mâinile sunt mai apropiate se vor solicita mai intens mușchii tricepși brahiali. Distanța dintre mâini pe bară are legătură cu obținerea unei bune stabilități și siguranțe pe parcursul realizării exercițiului. Bara se ține la nivelul claviculei și în echilibru. Dacă se menține foarte bine echilibrul se evită accidentările. Trebuie să ridici haltera în sus astfel încât să ai brațele întinse complet deasupra capului. Menții poziția o secundă apoi realizezi mișcarea de coborâre și astfel aduci haltera în poziția inițială, la nivelul claviculei.

Menții această poziție timp de o secundă și ridici iar haltera sus, cu brațele întinse deasupra capului, deci se repetă exercițiul. Se expiră la ridicarea greutății sau a barei și se respiră la revenire sau la coborârea halterei. În timpul mișcării de ridicare a halterei trebuie să fii atent să nu arcuiești spatele deoarece în caz contrar îți forțezi spatele și poți avea dureri. De asemenea poți ajunge să ai probleme cu spatele și dacă te apleci pe spate cât timp ridici greutatea, deci nu fă această greșeală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.