Exercițiu de Gheișă pentru întinerirea chipului. Este ușor de realizat și poate fi util oricărui om

0
204
Exercițiu de Gheișă pentru întinerirea chipului. Este ușor de realizat și poate fi util oricărui om

În acest articol este prezentat un exercițiu simplu din arsenalul secretelor de gheișă. Acesta este ușor de realizat și poate fi util tuturor, avantajele lui sunt excelente pentru ten și ochi. Acest exercițiu se poate face în orice moment al zilei, dar recomandat este să se efectueze dimineața, imediat după trezire.

Exercițiu pentru ochi – Mod de realizare:

Stai întins în pat, îți freci palmele până în momentul în care se încălzesc ușor, apoi închizi ochii și aplici mâinile deasupra lor. Căldura palmelor se va transfera asupra ochilor și zonei din jur și are efect benefic asupra acestora. Acest procedeu se repetă și asupra altor zone ale feței, pe sprâncene, pe nas, obraji, bărbie.

Beneficiile exercițiului de aplicare a palmelor pe ochi și față:

Căldura palmelor are efect benefic asupra ochilor, acționează și în profunzimea sistemului vizual. Cum ochii sunt închiși iar palmele se află deasupra lor se reduce stimularea la lumină ceea ce este relaxant, îmbunătățește vederea, crește puterea de concentrare, memoria, dezvoltă imaginația și calmează mintea.

Citește și:  Exerciții de stretching pentru persoane cu vârsta mai mare de 50 de ani

Datorită faptului că ochii sunt închiși și nu sunt supuși stresului provocat de lumină au o perioadă de relaxare și odihnă. Exercițiul se face ori de câte ori apare o tensiune oculară sau oboseală la ochi. Acuitatea vizuală este îmbunătățită prin căldura palmelor, acest efect poate fi doar temporar, însă chiar și așa este benefic pentru ochi și creier deoarece funcția văzului ține de activitatea creierului. În concluzie, prin calmarea ochilor se relaxează și cortexul vizual care interpretează imaginile primite de la ochi și se produce și liniștirea minții.

Acest exercițiu se efectuează atunci când simți că ai ochii obosiți, tensionați, uscați, în doar câteva minute te poate scăpa de starea rea ce o poți simți în urma stresului acumulat peste zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.