Exercițiu pentru musculatura pieptului – Flotări din poziția sprijinit pe genunchi

0
1033
Flotări din poziția sprijinit pe genunchi, Foto: courage2run.files.wordpress.com

Un astfel de exercițiu destul de versatil a fost recomandat de specialiștii în domeniul sănătății atât pentru femei cât și pentru bărbați. Un program de exerciții fizice pentru musculatura pieptului trebuie să cuprindă și flotările din poziția spijinit pe genunchi deoarece acestea ajută pentru dezvoltarea tuturor mușchilor din zona pectorală, dar și a mușchiului triceps și daltoid.

Modul de realizare a exercițiului:

Trebuie să folosești o saltea pentru genunchi, astfel nu vei simți durere în zona rotulei. Stai în genunchi cu fața la podea și aduci mâinile pe lângă corp. Mâinile vor fi depărtate la nivelul umerilor, iar palmele vor fi sprijinite pe sol, chiar sub umeri. Poziția va fi cu sprijin pe genunchi, sau așa numita poziție îngenuncheată.

Te apeși pe palme în sus astfel încât să pui în mișcare musculatura profundă, astfel realizezi mișcarea de împingere pe brațe în sus, până când acestea sunt îndreptate aproape complet, apoi te lași în jos, dar încet, pentru a activa musculatura și ajungi cu corpul paralel cu podeaua, timp în care te sprijini în continuare pe genunchi. Foarte important este să îți folosești musculatura profundă, nu trebuie să atingi cu coatele părțile laterale ale corpului, sau să le blochezi cumva, dar nici nu trebuie să întinzi capul înainte, privirea ta va fi în jos. Când te lași în jos tragi aer în piept, când te ridici expiri.

Citește și:  Pozitia culcat pe spate pe jumatate este benefica pentru corp

Pe tot parcursul exercițiului pastrează corpul drept, întotdeauna spatele tău trebuie să fie drept. Palmele se țin pe sol, în dreptul umerilor, sub aceștia. Exercițiul se face lent, pentru a pune musculatura în mișcare.

Un astfel de exercițiu este simplu și de aceea poate fi realizat de orice persoană. Dacă ar fi să-l comparăm cu flotările clasice, cu siguranță aceste flotări din cazul de față sunt mai ușor de realizat deoarece greutatea corpului este mai mică în timpul realizării lor, mai ales în timpul ridicării corpului. Acest exercițiu se face în fiecare zi, trebuie repetat de câteva ori pe zi, el ajută la consolidarea mușchilor umerilor, spatelui, pieptului și brațelor. Înainte de a începe un astfel de exercițiu este necesar să se facă o serie de mișcări simple de fitness pentru încălzirea corpului.

Acestea ajută la pregătirea mentală a celui care face exercițiul, dar mai ales la încălzirea mușchilor și la creșterea fluxului sanguin, a ritmului respirator și debitului cardiac. Astfel temperatura mușchilor crește iar ei se vor adapta mai ușor schimbărilor din timpul exercițiului care urmează să fie executat și care este un pic mai dificil. În general se recomandă 10 minute de încălzire înainte de începerea acestui exercițiu.

Video – Metodă corectă de realizare a flotărilor din poziția sprijinit pe genunchi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.