Exercițiul de flexia antebrațelor cu haltera din poziția în picioare este folosit de culturiștii care doresc mărirea forței, rezistenței și a masei musculare a brațelor. Exercițiul este util mai ales pentru construirea masei musculare a tricepșilor, pentru creșterea volumului lor. Tehnica trebuie aplicată corect pentru a abține rezultatele dorite, ea poate fi învățată cu ajutorului unui instructor de la sala de fitness. Deși la prima vedere pare un exercițiu greu nu este așa dar tehnica lui de realizare trebuie respectată întocmai.
Se învață fiecare mișcare pas cu pas și se ține cont de poziția corpului în timpul realizării exercițiului. Un astfel de exercițiu ajută la dezvoltarea masei musculare a bicepșilor, la definirea acestora, la creșterea puterii și a rezistenței. Se pot efectua 3 seturi cu 7-10 repetări pentru a crește volumul bicepșilor. Se pot realiza 5 seturi cu 3-5 repetări pentru a crește rezistența brațelor. Se pot face 2-3 seturi cu 15-20 repetări pentru a se defini musculatura brațelor.
Flexia antebrațelor cu haltera – Mod de realizare a exercițiului
Acest exercițiu se realizează stând în picioare, cu haltera. Trebuie să stai în picioare dar cu tălpile depărtate corespunzător lățimii umerilor. Apuci bara halterei cu ambele mâini și ții palmele pe ea depărtate una de alta, cam la fel cu lățimea umerilor. Poziția de început a exercițiului este cu brațele în jos, de-a lungul corpului, cu haltera în mâini, la nivelul coapselor, dosul mîinii este spre coapse, spatele este drept, bărbia sus, privirea înainte, abdomenul supt. Te apleci puțin pe spate și ridici haltera dar menții brațele pe lângă corp.
Când realizezi această mișcare nu lipești coatele de corp și nici nu le ții foarte depărtate de acesta. Menții poziția timp de 1-2 secunde apoi cobori haltera lent, controlând mișcarea. Pentru a nu solicita prea mult încheieturile mâinilor și nici coatele în timpul acestor mișcări de ridicare-coborâre a halterei trebuie să nu ții palmele pe bara acesteia nici prea apropiate și nici prea depărtate una de cealaltă, distanța dintre ele să fie corespunzătoare lățimii umerilor. Mișcările se realizeză ușor, corect, fără a legăna haltera.
De asemenea mișcarea de ridicare trebuie să fie puțin mai rapidă decât cea de coborâre a halterei. Este foarte important să se respecte poziția palmelor, a brațelor și a întregului corp pentru ca exercițiul să se execute corect. Tehnica nu este dificilă dar trebuie multă atenție când se aplică pentru a nu greși.