Trifoi roșu – Planta eficientă împotriva cancerului

0
101

Despre trifoiul roșu (Trifolium pratense) se spune că este o plantă medicinală miraculoasă, care îmbunătățește sănătatea generală a organismului. Există studii ale cercetătorilor care arată că planta este eficientă împotriva cancerului. Află în acest articol care sunt proprietățiile și beneficiile trifoiului roșu (infuzie, tinctură, extract din plantă).

1. Trifoiul roșu – o plantă ce ajută în combaterea cancerului

Trifoiu roșu este un ingredient important al ceaiului Essiac. Acesta conține alături de trifoi roșu și alte elemente naturale: rădăcină de rubarba, rădăcină de brusture, scoarță de ulm alunecos și măcrișul-iepurelui (Rumex acetosella). Planta medicinală trifoi roșu apare și în alte ceaiuri sau amestecuri de plante, ce includ de exemplu: creson, ciulin (cu efecte antitumorale, antiinflamatorii), alge marine și altele. Astfel de ceaiuri au proprietăți vindecătoare, susțin sănătatea organismului.

Ceaiul Essiac ce conține trifoi roșu este un bun tonic pentru bolnavii de cancer și este folosit mai ales de persoanele care suferă de cancer de sân. Ceaiul are un amestec de plante care ajută oamenii ce suferă de cancer sau de alte probleme de sănătate. Plantele din compoziția ceaiului Essiac au multe beneficii și anume:

  • Trifoiul roșu are acțiune antitumorală prin cantitatea de fitoestrogeni
  • Rădăcina de brusture are flavonoide, polifenoli, antioxidanți puternici, întărește ficatul, splina și pancreasul, are vitamina A și seleniu care ajută la eliminarea radiaclilor liberi, are efect diuretic, tratează cancerul, scade glicemia
  • Măcrișul-iepurelui are compuși speciali și fitoestrogeni cu activitate anticanceroasă (este un bun remediu împotriva cancerului de sân), combate diareea, reduce inflamația și febra, are siliciu bun pentru sistemului nervos, protejează teaca de mielină a nervilor
  • Rădăcina de rubarba combate infecțiile, febra, constipația, cancerul, curăță ficatul de substanțele toxice și deșeuri, are efect laxativ, acțiune antibiotică, stimulează imunitatea organismului
  • Scoarța de ulm alunecos are mucilagi care elimină toxinele din organism, are antioxidanți, calmează afecțiunile gastrice, reduce simptomele de bronșită, tuse, sindrom intestin iritabil, diaree.

Proprietățile de combatere a cancerului

Studiile științifice arată că trifoiul roșu are 4 compuși antitumorali, este un bun remediu în prevenirea și combaterea cancerului. Atât florile cât și frunzele de trifoi roșu au efecte anticancerigene; s-a demonstrat că acestea previn dezvoltarea cancerului de prostată. Planta este recomandată și în cazuri de cancer faringian, cancer rectal, cancer laringian, cancer mamar, cancer testicular, cancer uterin și ovarian.

Studiile în vitro au arătat că extractul de trifoi roșu poate acționa ca un antagonist de estrogen, stimulează proliferarea celulelor canceroase în cazuri de cancer de sân. Prin urmare, folosirea acestei plante medicinale este recomandată în diferite cazuri de cancer.

Trifoiul roșu este de asemenea bun și pentru imunitatea organismului, el promovează vitalitatea și sănătatea acestuia.

Ce proprietăți are trifoiul roșu?

De la trifoi roșu se folosesc florile și frunzele din părțile superioare. Acestea sunt bogate în:

  • fitosteroli, glicozide, ulei esențial, beta-caroten, vitamine B1, B2, C, E, K
  • acizi organici – cumarinic și salicilic
  • acizi grași superiori – linoleic, stearic, palmitic.
Citește și:  Abrina (Abrus precatorius), planta folosita la confectionarea de bijuterii si rozarii

Trifoiul roșu are proprietăți astringente, antispastice, antitumorale, expectorante, antivirale, antibacteriene, estrogenice, antireumatice, antidiareice. De asemenea, despre trifoi roșu se spune că:

  • are efect diuretic, elimină excesul de lichid din organism
  • are efect colerectic, acțiune benefică asupra sistemului digestiv
  • promovează eliminarea rapidă a substanțelor toxice din corp, stimulează procesele naturale de curățare ale organismului
  • are efect reparator, combate oboseala cronică, previne bolile virale.

Această plată este folosită în medicina tradițională pentru tratarea bolilor sistemului genito-urinar, ca adjuvant împotriva cancerului.

2. Infuzia de trifoi roșu

Infuzia din plantă poate fi folosită pentru uz intern și pentru uz extern. Infuzia ajută la subțirea sângelui și deci este bună pentru sistemul cardiovascular. Trifoiul roșu previne dezvoltarea aterosclerozei și formarea cheagurilor de sânge.

Medicii fitoterapeuți recomandă infuzia de trifoi roșu în cazuri de obezitate, sedentarism, hipertensiune arterială, angină pectorală, probleme ale sistemului cardiovascular, diferite tipuri de cancer.

Infuzia din plantă are efecte excelente:

  • normalizează nivelul metabolismului grăsimilor
  • îmbunătățește compoziția sângelui și circulația sanguină, astfel ajută inima și alte organe interne
  • protejază vasele de sânge de plăcile aterosclerotice
  • scade nivelul de colesterol din sânge și vâscozitatea sângelui
  • întărește pereții vaselor de sânge
  • previne formarea cheagurilor de sânge.

De semenea, infuzia din această plantă oferă și alte beneficii pentru sănătatea organismului:

  • ameliorează simptomele menopauzei pentru că are substanțe izoflavone cu efect fitoestrogenic
  • ajută la reglarea ciclului menstrual
  • calmează durerile provocate de sindromul premenstrual
  • ameliorează simptomele ce apar în cazuri de reumatism, colici intestinale și colici renale
  • este un bun remediu în tratamentul gripeii, tusei, astmului bronșic, prostatei, dismenoreei.

Trifoiul roșu se folosește și în preparate dermatologice. Extractul de flori de trifoi roșu ajută la vindecarea arsurilor, eczemelor, herpesului, arsurilor solare, psoriazisului, negilor, acneei. Planta are efect bun în cazuri de furuncule, psoriazis, vitiligo, vasculite, boli alergice, chelie, albirea prematură a părului.

Preparate din trifoi roșu

Infuzia de trifoi roșu se realizează astfel: se adaugă 4 linguri de trifoi roșu uscat la 500 ml apă clocotită, se lasă la infuzat, se strecoară și se bea pe parcursul zilei.

Tinctura de trifoi roșu se realizează astfel: se adaugă trifoi roșu într-un borcan, apoi se umple cu vodcă și se închide ermetic; se lasă să stea la macerat 14 zile, într-un loc întunecat. Această tinctură se administrează în doze mici, câte o linguriță diluată în 100 ml apă, o dată pe zi, înainte de micul dejun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.