Hormonul de creștere HGH – Ce beneficii aduce cu privire la sănătatea sportivilor

0
405
Hormonul de creștere HGH – Ce beneficii aduce cu privire la sănătatea sportivilor

Există dovezi în legătură cu eficacitatea hormonului HGH în organism. Acesta este produs de glanda pituitară din creier dar poate fi și injectat (spre a fi folosit în vindecarea unor boli). Este considerat de specialiștii în domeniul medical ca fiind un hormon foarte important pentru organism deoarece îmbunătățește funcțiile organismului, aduce benefcii cu privire la sănătatea oamenilor. Pentru copii este important în creștere iar pentru adulți este un promotor al metabolismului.

Din păcate cu cât se înaintează în vârstă cu atât el este produs în cantitate mai mică de către glanda pituitară și astfel este necesară suplimentarea sa (sub formă de pilule sau lichid) prin terapia cu hormon HGH. Simptomele scăderii nivelului hormonului HGH în organism sunt: pierderea forței și a masei musculare, scăderea memoriei, diminuarea elasticității pielii, pierderea rezistenței fizice, a densității osoase, reducerea libidoului, a energiei, slăbirea mușchiului inimii, creșterea nivelului de colesterol în sânge, uscarea părului, creșterea riscului de obezitate și slăbirea sistemului imunitar.

Beneficiile creșterii hormonului HGH în organism

Potrivit studiilor realizate de către cercetători, hormonul de creștere HGH are efect benefic pentru mușchi, creșterea părului, reducerea ridurilor, scăderea în greutate, îmbunătățirea forței musculare, a nivelului energetic, menținerea stabilității emoționale, etc. Cu ajutorul acestui hormon se poate crește masa musculară și se reduce țesutul adipos. Mărimea mușchilor crește cu 81% iar forța acestora crește cu 88%, desigur prin efectuarea și a unui antrenament de exerciții fizice.

Cei care suferă de obezitate pot să-și îmbunătățească procesul de slăbire cu 72%, prin injectarea acestui hormon HGH. Nivelul energetic se mărește și el cu 84%, iar rezistența și toleranța corpului la efort la exercițiile fizice se poate ridica cu 82%. Prin hormonul de creștere HGH se îmbunătățește densitatea oaselor ceea ce este foarte important pentru că oasele devin mai rezistente și astfel este prevenită osteoporoza (o boală de care suferă frecvent mulți oameni, în special femeile).

De asemenea, prin administrarea acestui hormon HGH sau stimularea producerii lui de către glanda pituitară este îmbunătățit cu 38% ciclul menstrual, se pot diminua tulburările menstruale, iar potența sexuală și durata de erecție se îmbunătățesc cu 75%, deci va fi îmbunătățită și viața sexuală. Memoria este îmbunătățită cu 62%, iar persoana care a urmat un astfel de tartament va avea o stare emoțională mai bună și va deveni mai optimistă.

hormon de crestere HGH

Aspectul pielii va fi cu siguranță mai frumos (pielea nu mai este uscată și aspră, se diminuează ridurile și petele specifice bătrâneții), iar părul nu mai cade ca înainte, acest proces este redus semnificativ, ceea ce este un avantaj și pentru femei și pentru bărbați. Creșterea energiei este importantă pentru orice om, de aceea tratamentul este indicat și persoanelor în vârstă pentru că le ajută să se simtă ca la 30 de ani. Hormonul HGH crește capacitatea de concentrare, capacitatea ventriculară a inimii de a pompa sîngele, scade nivelul de colesteol din sânge, previne bolile cardiovasculare și ale sistemului nervos (cum este de exemplu demența).

Citește și:  Află de ce spirulina este cel mai indicat supliment alimentar

Nivelul de hormon HGH poate fi crescut și prin stimularea glandei pituitare prin antrenamente anaerobice (cu greutăți mari, cu repetări puține dar tehnici intensive), prin folosirea suplimentelor de arginină, lisină, tirosină, ornitină, glutamină și alți aminoacizi, prin pastile homeopatice, prin alimentație echilibrată și somn ohihnitor (timp de cel puțin 8 ore).

Sportivii care folosesc metoda injectării hormonului sintetic HGH trebuie să știe că acest produs are efecte secundare foarte grave (poate duce la îmbătrânirea sau atrofierea glandei pituitare, acromegalie, hipertensiune arterială, mărirea spațiului dintre dinți, a limbii, a degetelor, a nasului, slăbiciune și oboseală în organism, artrită, retenție de apă, dureri de cap, dereglări sexuale) și de aceea metoda nu este recomandată de către medici și este chiar interzisă în sport. În ceea ce privesc formulele homeopatice, acestea sunt eficiente și nu au efecte secundare.

Hormonul de creștere HGH este folosit de sportivi deoarece ajută în diminuarea țesutului adipos și în creșterea masei musculare. El are rol de accelerator al metabolismului, poate stimula formarea proteinelor și a celulelor musculare, poate crește tonusul muscular și al pielii, forța musculară și rezistența corpului la efort. Creșterea nivelului de hormon HGH se face în mod natural, prin exerciții fizice, alimentație bogată în proteine și somn suficient.

Dacă antrenamentele sunt intense trebuie să se ia suplimente de aminoacizi (de lisină, glutamină, arginină, tirosină) deoarece acestea susțin organismul pentru a rezista la antrenament și astfel este stimulată secreția hormonului HGH de către glanda pituitară din creier. Somnul este foarte important la fel ca alimentația, pentru a crește nivelul de hormon HGH, trebuie să fie de minim 8 ore pe noapte și să înceapă de la ora 22. Lipsa de somn micșorează foarte mult nivelul de hormon de creștere HGH.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.