Imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului

0
190
Imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului

Imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului reprezinta principala preocupare a parintilor. Mediul subacvatic in care s-au dezvoltat cei mici a facut ca pielea lor sa devina extrem de sensibila chiar si la cele mai usoare atingeri. Insa cu putina grija imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului nu va constitui o problema.

Primul factor ce trebuie avut in vedere este baia zilnica, care sub nici o forma nu trebuie sa lipseasca. Imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului se face cel mai bine printr-o igiena zilnica. Apa in care il imbaiati pe cel mic trebuie sa fie curata. Chiar daca folositi apa de la robinet, o puteti fierbe pentru a elimina in acest fel atat substantele dezinfectante atat de folosite in zilele noastre pentru apa menajera, cat si micile impuritati care in contact cu pielea sensibila a bebelusului pot produce leziuni ce ii provoaca disconfort celui mic.

Imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului incepe cu apa in care il spalam. Temperatura apei trebuie si ea luata in calcul, nu trebuie sa depaseasca 37 de grade Celsius, altfel riscati sa il opariti pe micut si sa ii produceti rani grave. Daca nu aveti un termometru subacvatic care sa va indice cu acuratete temperatura, puteti folosi cotul care este cel mai bun termomentru natural. In cazul in care apa este prea calda si ora de somn se apropie, puteti folosi apa rece direct de la robinet pentru a o raci.

Imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului continua cu produsele de igiena pe care le folosim. Chiar daca pentru igiena personala folositi un sapun care nu v-a provocat nici un fel de problema, pentru imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului aveti nevoie de un sapun special. Sapunurile pentru copii au un ph apropiat de ph-ul pielii copilului si nu contin parfumuri.

Parfumul dauneaza pielii celui mic si ii poate produce diverse alergii, care sunt mai usor de evitat decat de tratat. Asadar nu mergeti direct la raionul de copii si cumparati primul sapun care va cade in mana, cititi eticheta si incercati sa il luati pe cel care nu are nici un fel de parfum pentru ca el este cel mai potrivit pentru imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului.

Cand il spalati pe cel mic, indepartati orice obiect de infrumusetare de pe mainile dumneavoastra (bratari, inele etc.) pentru ca fara sa va dati seama acestea il pot zgaria si cel mic se va alege cu o rana, in loc de o experienta frumoasa.

Imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului

Nu folositi manusile pentru baie, chiar daca ele sunt extrem de catifelate, pentru ca pot contine fibre care sa ii provoace alergii celui mic sau pot sa nu fie suficient de catifelate pentru o piele extraordinar de sensibila. Pentru imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului folositi propria mana, pentru ca pe langa faptul ca pielea dumneavoastra nu ii va provoca niciodata alergii, contactul cu mana dumneavoastra ii va produce o senzatie de siguranta copilasului.

Citește și:  Coafurile cu părul prins în coc stil melc francez ca la Audrey Hepburn revin în moda anului 2016

Nu uitati niciodata sa il clatiti pe cel mic. Clatirea nu se face cu apa din cadita, ci cu o apa curata pe care ati pus-o deoparte special cu acest scop. Clatirea este deosebit de importanta pentru imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului. Urmele de sapun ramase pe piele, se vor usca si il vor face pe cel mic sa nu se simta confortabil sau mai mult, sa aiba tendinta de a se scarpina.

Dupa ce l-ati scos din baita imbaierea si ingrijirea pielii bebelusului se continua cu stergerea de urmele de apa. Nu il stergeti pe cel mic asa cum o faceti pentru dumneavoastra dupa dus, ci stergeti-l prin tamponare. Frecarea prosopului de pielea bebelusului il poate irita si nu va doriti acest lucru. Nu ignorati nici o zona si in primul rand nu il lasati pe cel mic descoperit in timp ce il stergeti, pentru ca pielea bebelusilor are tendinta de a se raci foarte repede si riscati ca celui mic sa ii fie frig sau eventual sa raceasca.

Dupa baie pielea sa trebuie masata cu ulei. Va recomandam sa folositi uleiul de masaj fabricat de dumneavoastra. Puneti o oala cu apa la fiert si introduceti in ea sticluta in care ati pus uleiul pe care vreti sa il folositi. Ani de-a randul s-a considerat ca uleiul de masline este cel mai bun pentru masajul celui mic, insa studiile recente au aratat ca uleiul de floarea soarelui este mult mai eficient. Adaugati uleiului din sticluta vitamina A, pentru ca aceasta este benefica pielii. Lasati sa fiarba uleiul cu ajutorul apei care il inconjoara timp de jumatate de ora. Folositi cu incredere acest ulei in detrimentul celor din comert.

Masajul pielii se va face pana ce uleiul a intrat in piele, insistati ca acesta sa intre in piele si sub nici o forma nu imbracati copilul daca acesta este plin de ulei. De preferat este sa stergeti surplusul de ulei decat sa il imbracati pe cel mic lasandu-i uleiul pe piele.

De fiecare data cand observati ca pe pielea bebelusului au aparut mici bubite, incercati sa gasiti sursa si sa o eliminati caci altfel bubitele nu vor disparea, ci se vor agrava. Retineti ca pielea bebelusului este foarte sensibila si inspectati-i tegumentul celui mic de fiecare data cand aveti ocazia pentru a putea evita astfel eventualele neplaceri ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.