Inosina îmbunătățește rezistența corpului, susține dezvoltarea mușchilor și crește imunitatea

0
796
Inosina, foto: amazon.co.uk

Inosina se găsește în organismul nostru în mod natural și ne oferă avantajul de creștere a nivelurilor de energie (mai ales dacă se recurge și la suplimente de inosină) prin producerea unei mari cantități de ATP. Inosina este o substanță care promovează o serie de schimburi de energie în organism, ajutând astfel metabolismul.

Inosina, foto: amazon.co.uk

Pentru sportivi sau cei care vor să-și sporească aptitudinile fizice dar și starea generală de sănătate a organismului, dar mai ales să reziste la efort, la oboseală și să aibă și performanțe sportive, această substanță este utilă în doze precise (indicate de producători în funcție de greutatea corporala a unui individ). Se ia cantitatea stabilită în funcție de greutatea corporală dar întotdeauna cu 50-60 de minute înainte de a începe antrenamentul fizic. Suplimentele de inosină sunt benefice pentru cei care doresc să aibă rezistență fizică și o masă musculară dezvoltată. Se consideră că inosina stimulează circulația sângelui și dezvoltarea musculară.

Inosina ajută la refacerea adenozintrifosfatului, stimulează producerea compușilor de 2,3-difosfoglicerat. Aceștia sunt importanți în transportul oxigenului la celulele musculare în scopul producerii de energie.

Foarte important este faptul că inosina ajută la îmbunătățirea funcției imunității organismului. Are rol în creșterea energiei în organism, este eficientă în prevenirea bolii Parkinson și a sclerozei multiple, combate oboseala musculară, are efect bun la nivel celular, protejează celulele nervoase, previne leziunile cerebrale și accidentul vascular cerebral.

Citește și:  Cartofii dulci nu conțin mai multe calorii decât cartofii albi

Datorită faptului că poate mări producerea de acid uric, această substanță nu trebuie administrată (sub formă de suplimente) persoanelor care suferă de afecțiuni ale rinichilor sau de gută. La fel ca și guta, hiperuricemia (excesul de acid uric în sânge) și artrita sunt boli care se agravează prin nivelul crescut de acid uric ce apare din cauza inozinei. Pe de altă parte prin creșterea nivelurilor de urați sau de acid uric se previne oboseala musculară și se previne boala Parkinson.

Inosina are efect bun în tratamentul multor boli și afecțiuni din care fac parte: scleroza multiplă, boala Parkinson, autismul, oboseala musculară accentuată, accidentul vascular cerebral. Pentru boala Parkinson nu există tratament de vindecare de aceea se poate folosi inosină pentru prevenirea ei.

Inosina se găsește în carne, sfeclă. Suplimentele de inosină sunt sub formă de pulbere sau pastile și se achiziționează de la farmacie.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.