Lichior de nuci necoapte – proprietăți și mod de realizare

0
524
Lichior de nuci necoapte - proprietăți și mod de realizare

Lichiorul de nuci este o băutură naturală, aromată, care poate fi servită în orice anotimp. Desigur, în lunile de iarnă, este mai des folosită de cei care o prepară acasă. Lichiorul se realizează din nuci și alcool de bună calitate din cereale: orz, grâu, porumb, mei, ovăz și secară. De asemenea, se adaugă ierburi aromatice și condimente, care adaugă un plus de gust și aromă la această băutură.

Lichior de nuci

Pentru realizarea acestui lichior se folosesc următoarele ingrediente:

  • 40 de nuci verzi sau necoapte
  • 250-400 g zahăr sau miere de albine
  • 0,5-1,5 litri de alcool de 90 de grade
  • 1 litru de apă (sau mai mult în funcție de cât dorește fiecare să fie de tare lichiorul)
  • condimente (scorțișoară, vanilie, coriandru, ghimbir, nucșoară).

Mod de preparare:

Se spală foarte bine cele 40 de nuci, se taie în sferturi cu ajutorul unui cuțit și se pun într-un borcan din sticlă. Se toarnă peste ele jumătate de litru de alcool sau chiar un litru. Nucile trebuie să fie acoperite complet de alcool. Se închide borcanul ermetic cu ajutorul unui capac, apoi se lasă la macerat timp de o lună și jumătate, la soare.

Citește și:  Care este rolul in organism al aminoacidului numit triptofan?

După această perioadă, se strecoară lichidul într-un borcan separat, se adaugă apă sau alcool în funcție de cât de slab sau de tare se dorește să fie această băutură. Se adaugă zahărul și condimentele (doar dacă se vrea o anumită aromă, mai deosebită). Acest lichior se lasă să stea iar la soare timp de o lună, apoi este gata, are aroma și gustul perfect pentru a fi servit.

Acest lichior se realizează întotdeauna din nuci necoapte. Acestea conțin numeroase vitamine (B1, B2, B3, B8, C, E, PP), caroten, acid linoleic, acid linolenic, acid oleic, acid palmitic, fosfor, substanțe flavonoide, magneziu, potasiu, uleiuri esențiale. Acesta este unul din motivele pentru care mulți oameni prepară acest lichior natural, care, prin aportul acestei compoziții bogate de elemente active din nuci, devine benefic pentru organism, desigur, dacă este consumat în cantitate mică. Nu trebuie servit în exces deoarece este realizat cu alcool.

Lichiorul de nuci crește rezistența organismului la radiații, curăță sângele, normalizează nivelurile hormonale, combate infecțiile, ajută la normalizarea secreției biliare, distruge bacteriile din corp, vindecă rănile și consolidează sistemul imunitar al organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.