Masca naturala cu ardei rosu pentru combaterea caderii parului

0
1972
Masca naturala cu ardei rosu pentru combaterea caderii parului

Stiati ca ingredientele din ardei rosu stimuleaza cresterea parului si a rezistentei foliculilor de par? In medicina populara ardeiul rosu (paprica, ardeiul lung, ardeiul iute, chiparusul sau popivnicul) este folosit ca mijloc de stimulare a circulatiei sangelui. In cosmetica se folosesc frecvent mastile cosmetice de par care ajuta in combaterea alopeciei sau cheliei, dar si produsele pe baza de ardei rosu care sunt un bun remediu impotriva celulitei.

In prezent exista multe tratamente cosmetice pentru combaterea caderii parului. Pulberea de ardei rosu se foloseste in masti cosmetice in amestec cu diferite ingrediente naturale cum sunt: iaurtul, galbenusul de ou, mierea de albine, zeama de lamaie, infuzii din plante medicinale, toate au efect benefic asupra scalpului si firelor de par.

Efectul de incalzire creat de ardei rosu asupra pielii este cunoscut de toata lumea. Astfel se explica de ce ajuta la intensificarea fluxului de sange la nivelul foliculilor de par si la cresterea rezistentei firelor de par. Prin stimularea circulatiei sangelui, pielea primeste mai multi nutrienti, este oxigenata mai bine si metabolismul imbunatatit. In acest fel este normalizata secretia glandelor sebacee, stimulata cresterea firelor de par, intarita radacina acestora, normalizat metabolismul la nivelul scalpului si imbunatatit aspectul parului.

Metode de tratament cu ardei rosu pentru combaterea caderii parului

Astfel de tratamente se fac cu atentie si la anumite intervale de timp pentru a da rezultate. Mastile cosmetice se aplica doar pe pielea capului, nu pe intreaga lungime a firelor de par. Cei care au pielea foarte uscata nu este indicat sa foloseasca astfel de masti cosmetice.

Persoanele care sufera de anumite probleme la nivelul scalpului (zgarieturi, rani, leziuni, abcese, alergii, arsuri) nu trebuie sa foloseasca astfel de metode de tratament contra caderii parului. O masca cosmetica se mentine timp de 20 minute, se evita contactul cu ochii, gura si nasul. Daca se mentine masca cu ardei rosu pe scalp mai mult de 30 de minute pot aparea arsuri la nivelul acestuia. La final este necesara o clatire intensa a parului cu apa curata.

Mod de aplicare: se amesteca o lingura de ardei rosu macinat cu 4 linguri miere de albine pana se omogenizeaza, se aplica pe pielea capului, se acopera parul cu o folie de plastic si se lasa sa actioneze timp de 20-30 de minute. La final se clateste parul cu multa apa si se repeta tratamentul peste cateva zile. Este recomandat sa se aplice o astfel de masca de par o data pe saptamana.

Citește și:  Starea de sănătate a organismului se reflectă și în culoarea limbii – Află lucruri interesante despre aceasta

ardei rosu

Pentru rezultate si mai bune este recomandat sa se amestece ardei iute macinat cu infuzii din plante medicinale. Dintre acestea fac parte: infuzia din frunze de brusture, stejar, coaja de salcie, flori de sunatoare si musetel.

Inainte de a aplica orice masca cosmetica pe baza de ardei rosu trebuie sa se verifice daca nu afecteaza negativ pielea, daca nu produce alergie. De aceea se aplica intai pe pielea bratului si se lasa sa actioneze 20 minute. Daca nu apare nici un semn de iritatie sau arsura, se poate folosi. Nu uitati sa folositi manusi de plastic chirurgicale pentru protejarea mainilor.

Tinctura de ardei rosu – Reteta traditionala

Se folosesc urmatoarele ingrediente: un litru de alcool (sau vodka) si 100 g ardei rosu iute. Se taie ardeii in bucati potrivite, de forma unor rondele de 1 cm. Se pun intr-o sticla care se poate inchide ermetic, se adauga alcoolul si se lasa la macerat timp de 14 zile. Astfel se va obtine un produs natural, de calitate.

Pentru a fi utilizata in tratamentul caderii parului, tinctura de ardei rosu se poate amesteca cu orice ulei vegetal, cu galbenus de ou, miere de albine si astfel va actiona benefic asupra foliculilor de par, va stimula cresterea parului, va combate caderea acestuia,va face podoaba capilara mai stralucitoare si mai sanatoasa.

Tinctura de ardei rosu ajuta si in combaterea celulitei, incalzeste tesutul si stimuleaza procesul de ardere a grasimilor. De asemenea, imbunatateste aspectul unghiilor, poate fi folosita in tratamentul problemelor acestora.

In medicina traditionala tinctura de ardei rosu este recomandata in tratamentul multor boli si afectiuni: artrita, reumatism, sciatica, lipsa poftei de mancare, afectiuni provocate de slaba circulatie a sangelui. Aceasta tinctura este si o varianta de bautura alcoolica, una considerata drept ,,medicament” daca este folosita in cantitate redusa. Ajuta la consolidarea organelor digestive si scaderea in greutate.

Lichior din ardei rosu, alcool si miere

Mod de preparare: se amesteca 2 ardei iuti taiati marunt cu putin ienibahar (pentru aroma), 2 linguri cu miere de albine, 2 cuisoare si 5 litri de alcool sau vodka de calitate; se pune compozitia intr-o sticla, se inchide ermetic, se lasa sa stea 3 zile; apoi se topesc 3 linguri de zahar intr-o tigaie, la foc mic, se adauga la bautura alcoolica pentru un plus de aroma si pentru a-i oferi o culoare maronie; se amesteca foarte bine, se strecoara si se pastreaza in sticle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.