Măsuri de prim ajutor în caz de leziune a cotului

0
689
Leziune la cot, Foto: schweiz.bemergroup.com

Loviturile la articulația cotului pot fi destul de grave încât să se ajungă la fracturi și dislocări ale acesteia. Comparativ cu alte părți ale corpului, articulația cotului este destul de complicată (alcătuită din trei articulații individuale care sunt conectate între ele și asigură mișcările brațului). În momentul în care apare chiar și o simplă lovitură la cot, senzația de durere este destul de intensă și din păcate și persistentă. Chiar și anumite activități în viața de zi cu zi sau la locul de muncă pot afecta articulația cotului, anumite mișcări exagerate și repetitive pot produce leziuni inflamatorii destul de greu suportabile.

Leziune la cot, Foto: schweiz.bemergroup.com

Măsuri de prim ajutor în caz de leziune a cotului:

Persoanele care sunt sportive pot suferi frecvent coleziuni ale articulației cotului. Fracturile sunt de asemenea frecvente mai ales în timpul căderilor accidentale pe cot sau mână. Luxații și așa numitele dislocări ale articulațiilor cotului se produc chiar și la anumite mișcări bruște, realizate oarecum sacadate. În anumite cazuri, astfel de leziuni ale cotului pot fi uneori foarte grave și dureroase, iar de regulă presupun deplasarea la spital pentru aplicarea unui tratament medical de urgență.

Citește și:  Incontinența urinară mai prezentă la femei decât la bărbați – Care sunt tipurile de incontinență urinară?
Bandajarea cotului în caz de leziune, Foto: e-firstaidsupplies.com
Bandajarea cotului în caz de leziune, Foto: e-firstaidsupplies.com

Victima care a suferit o leziune a cotului are cu siguranță o sensibilitate a zonei articulației sau chiar o senzație persistentă de durere intensă. Din cauza leziunii, poate să apară invinețirea pielii, tumefierea țesutului, sângerare sau chiar deformarea articulației cotului. În majoritatea cazurilor severe brațul victimei trebuie imobilizat și apoi trebuie asigurată deplasarea acesteia la spital, sau chemată ambulanța. În spital, medicul poate restabili poziția corectă a articulației și pune brațul în ghips, iar uneori este necesară chiar intervenția chirurgicală. Durerea de cot se ameliorează cu medicamente calmante, aspirină și aplicarea de comprese reci. Odihna este importantă, articulația cotului nu trebuie să fie solicitată. Pentru restabilirea mișcărilor brațului se face terapie fizică, exerciții simple pentru restabilirea funcției articulației complexe a cotului. Injecțiile cu steroizi, pentru reducerea inflamației sunt eficiente în cazul persoanelor care doresc o recuperare rapidă.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.