Medicina naturistă – Vezi ce afecțiuni tratează planta colțul babei (Tribulus terrestris)

0
2729
Medicina naturistă - Vezi ce afecțiuni tratează planta colțul babei (Tribulus terrestris)

Planta perenă colțul babei are numeroase proprietăți medicinale. Una dintre acestea este că acționează la nivelul interacțiunilor erotice prin stimularea funcției sexuale la ambele sexe. În concluzie, planta colțul babei este un afrodisiac care îmbunătățește performanțele sexuale. Despre acest aspect dar și alte proprietăți medicinale vom aminti în acest articol.

Pentru o prezentare generală, vom începe cu aspectul acestei plante și care, am putea spune că este asemănător unui arbust peren deoarece crește în sălbăticie, în India, Pakistan, Sri Lanka și Africa. Este cultivată și în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Australia. La noi în țară apare ca plantă perenă pe terenurile nisipoase, câmpuri și islazuri.

Planta este cunoscută și cu numele de caltrop, are denumirea științifică de Tribulus terrestris și face parte din familia Zygophyllaceae.

De le colțul babei se recoltează florile, fructele, frunzele și tulpina. Aceste părți ale plantei sunt folosite în medicina tradițională chineză și indiană, în medicina ayurveda de foarte mulți ani, în diferite scopuri medicale și tratamente terapeutice.

Din punct de vedere a conținutului de nutrienți și de substanțe chimice, planta are: astragalină, aminoacizi, acizi grași esențiali, vitamina C sau acid ascorbic, potasiu, fier, calciu, fosfor, glucide simple, clorogenin, quercitină, rutină, campesterol, beta-sitosterol, gitogenin, astigmasterol, ruscogenin, diosgenin, o cantitatea redusă de acizi linolenic și linoleic.

Acțiunea plantei medicinale colțul babei și utilizarea ei medicală

Planta are proprietăți antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, tonice generale și de creștere a imunității. Este folosită în preparate farmaceutice deoarece are acțiune antiinflamatoare, antilitiazică și antisclerozantă.

Citește și:  Plante medicinale și întrebuințările lor – Tufa de lămâie

Tribulus terrestris

Un rol foarte important il are în creșterea rezistenței și vitalității organismului. Are acțiune benefică asupra tractului urinar prin proprietățile diuretice, dar și asupra ficatului și rinichilor, ajută la revitalizarea acestora.

În medicina tradițională chineză planta este folosită pentru scăderea tensiunii arteriale și în tratamentul afecțiunilor coronariene. De asemenea, ajută în ameliorarea durerilor de cap, combaterea amețelilor, accelerarea fluxului biliar, scăderea glicemiei, micșorarea numărului de trigliceride și scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Planta colțul babei are și aplicații fitoterapeutice

Ea are acțiune de stimulare a producerii de hormoni androgeni care ajută la reglarea libidoului, dezvoltarea musculaturii și a caracteristicilor sexuale. Planta are efect afrodisiac, crește fertilitatea masculină și feminină, compensează deficiențele hormonale, normalizează reflexele sexuale, promovează spermatogeneza, prelungește erecția, îmbunătățește funcția erectilă, diminuează frigiditatea, ameliorează funcția ovariană, previne tulburările la nivelul organelor reproducătoare.

Planta are efect benefic asupra stării interioare la bărbați, le armonizează tendințele joase masculine cum sunt orgoliul, rigiditatea, încrâncenarea, impunerea prin forță, iar pe de altă parte le amplifică capacitatea de a fi mai afectivi, mai tandri și siguri de ei.

Toate aceste efecte se datorează unui ingredient activ din plantă numit protodioscin care este o saponină de tip steroidian cu efect de creștere a producției de testosteron, hormon luteinizant, dihidrosteron, a libidoului și spermatogenezei.

Înainte de a cumpăra Tribulus terrestris de la plafar este indicat să se consulte un medic, mai ales dacă se face și un tratament cu medicamente pentru vindecarea altor afecțiuni.

Video – Colțul babei (Tribulus terrestris):

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.