
Merele sunt fructe foarte bune pentru sănătate, au ingrediente care sunt necesare culturiștilor sau persoanelor care fac sporturi intense, cu greutăți. În articol veți afla aspecte despre aceste fructe, veți înțelege cât de bune sunt pentru organism. Cercetătorii au demonstrat prin studiile lor modul cum cojile de mere scad reacțiile catabolice din organism și promovează creșterea masei musculare.
Merele sunt o sursă de energie, de minerale și vitamine, au efect bun în susținerea echilibrului acido-bazic. Merele conțin 85% apă, glucoză, zaharoză, minerale (potasiu, magneziu, fier, clor, fosfor, sodiu, calciu, siliciu, iod, bor) și vitamine (A, B1, B2, B5, B6, B9, C și E). Semințele de mere au uleiuri esențiale. Merele întăresc inima, cresc fluidele organismului, sunt un adevărat medicament pentru numeroase boli, pentru întreținerea stării de sănătate.
Merele stimulează metabolismul, combat obezitatea, de aceea este important să facă parte din dieta culturiștilor. Prin conținutul de sodiu și de potasiu, merele asigură un aport de apă în fibrele musculare, asigură transportul de nutrienți prin membranele celulare. Aceste fructe sunt eficiente la scăderea în greutate, dar în același timp combat slăbiciunea musculară. Cojile de mere reduc degradarea musculară, au acid ursolic ce scade nivelul de glucoză din sânge și reduce cantitatea de grăsime corporală, dar ajută și la creșterea masei mușchilor scheletici.
Fibrele din mere și chiar din cojile de mere sunt un bun remediu în combaterea colesterolului și în reducerea nivelului de glucoză din sânge. Aceste fructe ajută la detoxifierea organismului, la protecția bolilor sistemului cardiovascular și a tumorilor datorită conținutului de quercitină și a efectului antiinflamator al acestei substanțe. De asemenea quercitina ajută în combaterea nivelului nociv al radicalilor liberi și în prevenirea îmbătrânirii premature a organismului. Prin conținutul de bor merele sunt eficiente în buna funcționare a creierului și în menținerea sănătății sistemului osos.
Prin polifenoli sunt prevenite bolile neurodegenerative, este protejat creierul de stresul oxidativ. Merele au puține calorii, combat obezitatea, reduc stările proaste cauzate de supraalimentare, au proprietăți absorbante, ameliorează simptomele provocate de mahmureală, combat oboseala, stresul și depresia (deoarece conțin magenziu, iod, potasiu).
Dacă se consumă 2 mere pe zi se poate normaliza nivelul de colesterol din ficat, merele fiind și o sursă de fructoză, acid ascorbic, pectină și magneziu. Prin conținutul de iod, merele sunt bune pentru prevenirea afecțiunilor glandei tiroide. Merele au proprietăți calmante pentru inflamațiile stomacale, previn constipația, pot fi un bun remediu în cazuri de oboseală, slăbiciune și anemie.
Se poate spune și despre avantajele masajului cu mere pe care l-au experimentat unii oameni în saloanele de înfrumusețare și care are numerose beneficii pentru corp. Se taie 4-5 mere în jumătate, se țin puțin în apă călduță, apoi se masează pielea corpului cu ele, prin mișcări destul de intense, în zonele care prezintă anumite probleme (ex. celulită, aspect uscat și așa mai departe).
Aceste fructe revitalizează pielea, o întineresc, au vitamina C deci vor avea efect antioxidant și de stimulare a colagenului, combat celulita, elimină toxinele din piele, ameliorează iritațiile de pe piele prin aportul de vitamine B, fac pielea mai catifelată, mai fermă, mai tonică și mai bine hidratată.