Midia de mare are efect bun asupra sistemului cardiovascular, limfatic și endocrin

0
235
Midii cu lămâie, Foto: brenontheroad.com

Midia de mare sau Perna canaliculus este o specie de scoică comestibilă care are numeroase proprietăți pentru organism. Este o sursă de microelemente esențiale, aminoacizi și enzime care sunt necesare organismului. Conform cercetătorilor consumul de midii de mare are efect bun asupra sistemului cardiovascular, limfatic și endocrin.

Rezervații cu midii din Noua Zeelandă

Astfel de midii se consumă frecvent pe litoral, dar mai ales în Noua Zeelandă, unde există rezervații naturale protejate și ferme speciale, care sunt bine controlate și curățate, iar calitatea apei permanent monitorizată. În astfel de ferme special construite, midiile cresc timp de 1-2 ani și pot ajunge și la dimensiuni mai mari.

Midia de mare, Foto: newzealanderalameda.wordpress.com
Midia de mare, Foto: newzealanderalameda.wordpress.com

Midiile sunt o sursă de substanțe nutritive esențiale care contribuie la menținerea sănătății organismului. Au acizi grași Omega-3, minerale și aminoacizi, care reduc inflamațiile și pot îmbunătăți structura mucoasei membranelor și a țesutului conjunctiv. În ceea ce privește efectul asupra funcționării articulațiilor, prin nutrienții din midii se hrănește lichidul sinovial și se crește vâscozitatea ce este importantă în amortizarea articulației. Protejarea cartilajului este important deoarece pierderea țesutului acestuia poate duce la dezvoltarea artritei sau osteoartritei.

Citește și:  Mănâncă alimente care fac bine organismului - Informează-te pentru a mânca sănătos!
Midii cu lămâie, Foto: brenontheroad.com
Midii cu lămâie, Foto: brenontheroad.com

Efectul consumului de midii este bun și asupra mucoasei gastrice, nu produce în general intoleranță alimentară. Proprietățile hrănitoare și vindecătoare sunt apreciate de nutriționiști, iar gustul plăcut este preferat de pofticioși. Midiile conțin proteine de calitate și acizi grași polinesaturați. Potrivit cercetătorilor, astfel de bivalve au efect pozitiv asupra ficatului și asupra creierului. Oligoelementele și aminoacizii fac din midii o hrană sănătoasă cu proprietăți medicinale.

Extractul de midii Perna Canaliculus este o sursă naturală care prin administrare în doză echilibrată poate deveni o componentă pentru cartilaj, tendoane și țesut conjunctiv. De asemenea, extractul de midii are efect bun în cazuri de artrită deoarece ameliorează inflamațiile și durerile cauzate de această boală. Mineralele din midii sunt chelate în aminoacizi și astfel sunt absorbite repede în organism.

Midiile sunt folosite și ca hrană pentru animalele de companie, pentru câini și pisici, deoarece au taurină naturală și elemente nutritive. Din punct de vedere medical, midiile pot fi un bun remediu pentru afecțiunile sistemului muscular și scheletic la astfel de animale. Se folosesc midii proaspete fără cochilii sau suplimente de midii concentrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.