Mierea de coriandru întărește sistemul digestiv și imunitatea

0
5

Planta coriandru este indicată în stări de oboseală, stres, epuizare mentală, depresie și anxietate. Ea conține minerale, vitamine, uleiuri volatile: linalool, geraniol, pinen, borneol, carvonă, citronelol, camfor. Este o sursă de vitamine (A, B1, B2, B3, C), acid folic, colină, beta-caroten, luteină, zeaxantină, beta-criptoxantină, mangan, potasiu, fosfor, calciu, magneziu. Fructele de coriandru au aminoacizi, cumarine, substanțe proteice, tocoferoli, sitosteroli, acid clorogenic, acid cafeic.

Coriandrul se folosește în medicina populară, în gastronomie și este considerat un remediu pentru bolile neuropsihiatrice. Frunzele de coriandru sunt utilizate în multe țări ale lumii, drept condiment în gătit, dar și în cosmetică, parfumerie, la fabricarea săpunului pentru mirosul său plăcut și intens.

Planta are multe proprietăți medicinale, de aceea și mierea se remarcă prin efecte benefice asupra organismului.

Mierea de coriandru

Coriandrul (Coriandrum sativum) înflorește în perioada iunie-iulie. Florile de coriandru secretă de multe ori un nectar atât de abundent încât picăturile se observă foarte bine, ele strălucesc pe inflorescențe. Mierea de coriandru este cunoscută drept un adevărat medicament.

Apicultorii obțin miere de coriandru prin amplasarea stupilor în zone în care sunt culturi de coriandru. Din nectar și polen de flori de coriandru se obține o miere de culoare galbenă-roșiatică-aurie și textură fină, care oferă multe beneficii organismului. Aroma sa este deosebită, intensă, ca de coriandru.

Mierea de coriandru are o cantitate mare de uleiuri esențiale, vitamine și minerale, are un gust specific și proprietăți medicinale:

  • Crește imunitatea organismului, are o concentrație mare de antioxidanți
  • Tratează afecțiunile digestive, reduce durerea și inflamația
  • Detoxifică organismul, are efecte analgezice, antiseptice, calmante
  • Crește secreția sucului digestiv
  • Normalizează digestia, crește pofta de mâncare
  • Are efect expectorant, este un bun antibiotic natural
  • Îmbunătățește circulația sanguină
  • Inhibă dezvoltarea bolilor tumorale
  • Calmează migrenele, stările de greață, indigestia
  • Ajută la eliminarea metalelor grele din organism
  • Îmbunătățește activitatea fizică și mentală
  • Stimulează sistemul nervos central.

Mierea de coriandru este indicată în caz de tahicardie, flatulență, astm bronșic, disfuncții sexuale, bronșită cronică, boli ale duodenului, stomacului, ficatului și pancreasului. De asemenea, mierea de coriandru este un remediu excelent pentru problemele intestinale, pentru combaterea balonării, flatulenței, gastritei, colicilor, constipației.

Ceaiul de coriandru

Ceaiul se prepară foarte simplu acasă: se adaugă o linguriță de frunze uscate de coriandru la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 5 minute, se strecoară și se bea.

Citește și:  Ce mirodenii și verdețuri este bine să consumi vara

Bea ceai de corindru cu lămâie pe parcursul zilei și vei vedea că te vei simți mult mai bine! Poți bea câte o cană de ceai înainte sau după masă, chiar și 3 căni de ceai pe zi pentru a obține efectele dorite.

Ceaiul de coriandru are multe beneficii pentru organism:

  • Îmbunătățește digestia
  • Calmează durerile abdominale, problemele gastrointestinale
  • Ajută în ameliorarea simptomelor bolilor de colon și ale bolilor de ficat
  • Este un bun remediu în caz de ulcer, gastrită
  • Are proprietăți digestive, coleretice
  • Ajută la eliminarea paraziților intestinali.

Mulți oameni folosesc ceaiul de coriandru în tratamentul diabetului. Există studii ale cercetătorilor care arată că extractul de coriandru poate activa celulele beta ale pancreasului; asta înseamnă că nivelul de insulină crește și nivelul de zahăr din sânge scade. Cercetătorii au analizat efectul hipoglicemiant al frunzelor de coriandru, frunzelor de nuc și al semințelor de rodie. Aceste plante acționează asupra glucozei din sânge, pot activa celulele beta din pancreas și au efecte benefice în tratamentul diabetului zaharat.

Un studiu de NCBI sugerează că extractul din frunze de coriandru are efect antioxidant, protejează împotriva fotoîmbătrânirii produse de razele UVB. Semințele de coriandru au uleiuri volatile, efecte hipolipidemiante, hipoglicemiante, antimutagene, hepatoprotectoare, antihipertensive, antiinflamatoare.

Coriandrul are vitamina C și alte substanțe active, care ajută în creșterea imunității organismului, în stimularea digestibilității carbohidraților, prevenirea dezvoltării complicațiilor hiperglicemiei.

Uleiul de coriandru este calmant, sedativ, un bun remediu pentru afecțiunile colonului

Acest preparat natural ajută la detoxifierea colonului, are proprietăți relaxante pentru corp și minte. Uleiul este un bun remediu împotriva chisturilor de giardia, afecțiunilor hepatobiliare, meteorismului abdominal, anorexiei, tulburărilor digestive.

Uleiul de coriandru are efect sedativ, combate stresul, anxietatea și nervozitatea.

Un studiu din 2022 sugerează că uleiul de coriandru este o sursă importantă pentru controlul și tratamentul diabetului. Despre semințele de Coriandrum sativum, cercetătorii au spus că au efecte antifungice, antibacteriene, antiinflamatorii, antioxidante, analgezice, anxiolitice. Uleiul de coriandru poate reduce nivelul de glucoză din sânge, sporește eliberarea de insulină și protejează pancreascul de efectele diabetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.