Mirodenii care pot proteja organismul de bolile de inimă

0
5

Hipertensiunea arterială este o afecțiune asociată cu multe probleme de sănătate. Stresul, fumatul, alcoolul, obezitatea, somnul neregulat, diabetul, bolile renale și sedentarismul sunt principalii factori care pot produce hipertensiune arterială. Această afecțiune are un impact asupra echilibrului din interiorul vaselor de sânge și astfel poate dăuna sistemului circulator.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune îngrijorătoare pentru că în general poate fi legată de apariția unor probleme cardiace și renale. Afecțiunea poate afecta și alte organe, de exemplu creierul care este susceptibil de obstrucția și ruperea vaselor de sânge. Hipertensiunea arterială se manifestă prin dureri de cap, vedere încețoșată, dureri în piept, amețeli, zgomot în urechi.

Puterea unor mirodenii în prevenirea bolilor de inimă și a hipertensiunii arteriale

Ceapa reduce hipertensiunea arterială

Ceapa are quercetină cu proprietăți antioxidante și astfel previne bolile de inimă, accidentul vascular cerebral. Quercetina reduce inflamația, riscul de a dezvolta diferite boli. Ea este un excelent antioxidant dietetic, ajută organismul să lupte împotriva daunelor radicalilor liberi asociați cu bolile cronice. Prin faptul că are quercetină, ceapa este eficientă în reducerea tensiunii arteriale, inflamației și a simptomelor de alergie.

Usturoiul ajută în caz de hipertensiune arterială

Usturoiul este menționat de cercetători ca tratament pentru tulburările sistemului nervos și ca aliment cu cel mai mare efect de prevenire a cancerului. Usturoiul are alicină care este o substanță cu efect antioxidant, antibacterian și hipoglicemiant. Alicina scade hipertensiunea arterială și poate proteja sănătatea inimii.

Studiile cercetătorilor arată că usturoiul are o componentă numită trisulfură de dialil, care inhibă dezvoltarea cancerului și menține sănătatea celulelor. Cercetătorii au concluzionat că oamenii ce mănâncă zilnic usturoi au o incidență mai mică a cancerului. Ei au spus că usturoiul previne ateroscleroza, prin reducerea colesterolului și îmbunătățirea fluxului sanguin. În plus, usturoiul menține rezistența vaselor de sânge și previne deteriorarea acestora.

Păducelul este indicat persoanelor cu probleme cu inima pe fond nervos

Această plantă este folosită în medicina populară în tratamentul hipertensiunii arteriale; are substanțe flavonoide care pot ajuta în protejarea sistemului cardiovascular. Multe boli ale inimii sunt cauzate de inflamația cronică. Anumite studii ale cercetătorilor arată că:

  • Păducelul a fost folosit pentru a trata bolile de inimă, bolile circulatorii, tulburările circulatorii, insuficiența cardiacă ușoară și moderată
  • Păducelul conține antioxidanți, quercetină și alte elemente active importante pentru sănătate.

Antioxidanții din păducel ajută în prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi, acest lucru fiind valabil și în cazul bolilor de inimă.

Citește și:  Pepenele, cel mai racoritor fruct al verii

Fructele de păducel ajută în tratamentul problemelor inimii, cum ar fi: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, dureri în piept, bătăi neregulate ale inimii. Florile de păducel îmbunătățesc performanța cardiacă generală, normalizează tensiunea arterială, scad nivelul de colesterol din sânge, reduc palpitațiile și oboseala.

Ceaiul de păducel este bun pentru inimă, ajută și în caz de insuficiență cardiacă.

Cardamom pentru sănătatea inimii

Pudra de cardamom are efect antioxidant și reduce tensiunea arterială. Un studiu de pe NCBI sugerează că acest condiment are efecte terapeutice bune asupra organismului, ajută în caz de diabet, obezitate, hipertensiune arterială, colesterol, arteroscleroză. Cardamomul menține sănătatea dinților și a gingiilor, are proprietăți cardioprotectoare, antiinflamatoare, antibacteriene, chimioprotectoare și hepatoprotectoare.

Cardamomul modifică colesterolul total din sânge și poate controla parametrii de stres inflamator și oxidativ la oamenii care au prediabet.

Măsline verzi

Prin consumul de măslinele verzi și ulei din măsline se reduce tensiunea arterială. Polifenolii din măsline au efect bun asupra organismului, au proprietăți antioxidante, oferă beneficii pentru sănătate, oferă protecție potențială împotriva bolilor cardiovasculare.

Uleiul de măsline extravirgin are 25 de polifenoli, ce includ și oleaceină, oleocanthal, hidroxitirosol, oleuropein. Acest ulei are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, protejează împotriva bolilor cardiovasculare.

Oregano menține sănătatea inimii

Această plantă reduce presiunea sângelui și ajută în caz de hipertensiune arterială. Oregano este un bun antidepresiv, ameliorează iritabilitatea, stresul, fricile, crește concentrarea mentală și tratează nevroza.

Oregano menține sănătatea sistemului cardiovascular, normalizează nivelul de colesterol din sânge, întărește pereții vaselor de sânge, crește elasticitatea acestora și scade tensiunea arterială. Planta are și efect analgezic, antispastic, ameliorează cefaleea, nevralgia, durerea de dinți, simptomele de artrită, artroză, reumatism. Prin consumul de oregano se stimulează descompunerea grăsimilor, se reduce inflamația și se ajută la pierderea în greutate.

Valeriana

Valeriana are efect calmant, elimină nervozitatea, sentimentele de anxietate, scade hipertensiunea arterială. Planta conține uleiuri esențiale, acid valeric și alte elemente active cu efect calmant și benefic asupra sistemului nervos. Datorită proprietăților sale calmante, valeriana este indicată în cazuri de hipertensiune arterială.

Tinctura de valeriană este folosită în terapia medicamentoasă. Valeriana are efect hipotensiv și astfel ajută în prevenirea bolilor de inimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.