Păducel – un elixir al sistemului nervos și al inimii

0
96

Remediile pe bază de păducel sunt apreciate în medicina populară și sunt utilizate mai ales de oamenii în vârstă, sau de cei care suferă de insuficiență cardiacă pe fond de slăbirea tonusului mușchiului inimii sau a insuficienței circulației coronariene.

Ceaiul de păducel este indicat persoanelor care au probleme cu inima pe fond nervos, spun medicii (vezi video din acest articol). Ceaiul de păducel dă rezultate bune în reducerea tensiunii arteriale. Păducelul este considerat un elixir al sistemului nervos și al inimii.

Navigare rapidă în articol:

  1. Tratament cu ceai de păducel
  2. Fructele de păducel – proprietăți pentru sănătatea organismului

1. Tratament cu ceai de păducel

Păducelul este folosit foarte mult în medicina populară. De asemenea, fructele de păducel sunt utilizate și în medicina chineză (mai ales în cazuri de dispepsie, distensie abdominală, pentru a îmbunătăți digestia, pentru a reduce hiperlipidemia și pentru a normaliza circulația sângelui).

Despre fructele de păducel se spune că dau rezultate în caz de stază a sângelui, ce ar putea provoca multe manifestări neplăcute la bolnavi. Cu ajutorul ceaiului de păducel și al altor preparate din această plantă se poate elimina stagnarea sângelui în venele sanguine.

De la păducel se folosesc în medicina tradițională următoare părți:

  • Frunzele care se culeg din aprilie până în august
  • Florile care se culeg din aprilie până în mai
  • Fructele care se culeg din septembrie până în noiembrie.

În această perioadă a lunilor de toamnă se pun la uscat fructele, astfel încât să-și păstreze culoarea roșie. Fructele uscate se păstrează în pungi de hârtie.

Frunzele de păducel sunt folosite mai rar decât fructele și florile, dar ele conțin acid cafeic, acid acantolic, ulei esențial, hiperozidă, quercitină și altele. Despre frunze se spune că ajută mult în tratamentul unor boli: scad presiunea sângelui, au efect calmant, elimină acea senzație de frică și anxietate și ameliorează tensiunea arterială. Toamna, fruzele de păducel nu mai sunt bune pentru preparatele tradiționale; ele se culeg primăvara.

Toate aceste părți ale păducelului sunt similare din punct de vedere fitochimic și sunt folosite pentru ingredientele lor active deosebite și proprietățile benefice penru sănătatea organismului.

În medicina populară se folosește infuzia din flori și frunze de păducel pentru tratamentul bolilor de inimă.

Ceaiul din boabe de păducel scade tensiunea arterială

Se realizează astfel:

  • Se adaugă o lingură de fructe uscate la 250 ml apă clocotită
  • Se fierbe timp de 5 minute
  • Se lasă să se răcească și se bea.

Se recomandă o cană de ceai de păducel pe zi.

Ceaiul de păducel se poate realiza din fructe, dar și din frunze uscate. De asemenea, în ceai se pot adăuga și alte plante medicinale, cum ar fi: flori de mușețel, măceșe.

Bea ceai de păducel!

Acest tratament este bun pentru cei care au probleme cu inima, au tulburări ale sistemului nervos și boli vasculare.

Ceaiul de păducel are numeroase beneficii și anume:

  • Normalizează ritmul cardiac și ameliorează oboseala inimii
  • Dilată vasele sanguine și tonifică mușchiul inimii
  • Reduce nivelul de colesterol din vasele de sânge
  • Ameliorează stările de iritabilitate și supraexcitarea sistemului nervos
  • Normalizează coagularea sângelui și asigură un bun aport de oxigen
  • Are efect antioxidant, sedativ, relaxant
  • Îmbunătățește calitatea somnului, combate migrenele, durerile de cap și insomnia.

2. Fructele de păducel – proprietăți pentru sănătatea organismului

Fructele de păducel au numeroase beneficii pentru sănătate. Despre ele se spune că sunt bogate în substanțe bioflavonoide care susțin sănătatea inimii prin faptul că:

  • Pot crește capacitatea organismului de a utiliza oxigenul
  • Pot îmbunătăți capacitatea inimii de a utiliza calciu.
Citește și:  4 ceaiuri care oferă mari beneficii pentru sistemul cardiovascular

Asta duce la îmbunătățirea fluxului de oxigen, la creșterea fluxului sanguin coronarian, a debitului cardiac. Păducelul are proprietăți de combatere a aritmiei și ajută la îmbunătățirea funcției ventriculului stâng.

Fructele de păducel au în compoziția lor următoarele elemente active:

  • Vitamine C, A, D și E
  • Acid oleanolic, acid ursolic
  • Acetilcolină, calciu, magneziu, colină
  • Tanin puțin, uleiuri volatile, pectine.

Ceaiul de păducel este indicat pentru bolnavii de inimă pe fond nervos și pentru cei care au probleme cu nervii. De asemenea, acest ceai este bun și pentru persoanele care suferă de hidropizie (acumulare anormală de lichid seros) și pietre la rinichi.

Alte beneficii ale fructelor de păducel:

  • Ajută la tonifierea mușchiului cardiac
  • Scad tensiunea arterială
  • Sunt utilizate în boli cardiace și cardiovasculare
  • Au efect bun asupra circulației sângelui.

Fructele de păducel au efect bun asupra sistemului nervos

Fructele acestei plante medicinale au efect calmant și relaxant, au proprietăți importante pentru ameliorarea tulburărilor sistemului nervos.

Ele sunt indicate în tratamentul multor probleme de sănătate, cum ar fi:

  • Insomnie, tulburări de somn, stres cronic, oboseală
  • Stări de irascibilitate și tensiune nervoasă
  • Tulburări ale sistemului nervos
  • Tulburări psihoemoționale.

Păducelul este considerat un adevărat medicament pentru tratamentul nevrozei cardiace, aterosclerozei, insuficienței circulatorii, bolii ischemice. Păducelul are substanțe flavonoide care protejează vasele de sânge.

Alte proprietăți alte păducelului

Păducelul are activitate antioxidantă, antiinflamatoare, diuretică și relaxantă; reduce plăcile arteriale, inhibă agregarea trombocitelor, reduce riscul de cheaguri de sânge și de tromboză.

Fructele de păducel ajută în caz de tahicardie și aritmie. Despre ele, medicii spun că pot fi un bun remediu pentru hipertensiunea arterială. Ele pot ajuta în prevenirea accidentului vascular cerebral și a infarctului miocardic.

Tratamente cu fructe de păducel

Tinctură de păducel pentru stimularea imunității:

  • Se adaugă într-un borcan 200 g fructe de păducel și 1 litru de alcool de 70 grade
  • Se lasă să stea timp de 21 zile într-un loc întunecat; se agită în fiecare zi
  • Se filtrează, se pune într-o siclă de culoare închisă
  • Se adaugă 30 g miere
  • Se administrează câte 20 picături la 100 ml apă, cu jumătate de oră înainte de masă, de 2-3 ori pe zi.

Tinctura de păducel se poate cumpăra și de la plafar. Ea are numeroase beneficii pentru sănătate:

  • Are proprietăți hipotensive, antioxidante, capilaro-protectoare, cardiotonice, vasodilatatore coronariene
  • Stimulează activitatea cardiacă
  • Are efect bun asupra centrilor nervoși vasculari
  • Ajută în caz de tulburări cardiace pe fond nervos
  • Normalizează tensiunea arterială
  • Reduce nervozitatea, susține sănătatea inimii.

Ceai de păducel pentru ameliorarea simptomelor de răceală:

  • Se adaugă o linguriță de fructe de păducel la 200 ml apă clocotită
  • Se lasă să infuzeze în termos timp de 1-2 ore
  • Se îndulcește cu miere
  • Se bea de 3-4 ori pe zi.

Ceai de păducel pentru reducerea hipertensiunii arteriale:

  • Se adaugă 4 linguri de fructe de păducel la 1 l apă clocotită
  • Se fierbe 5-7 minute, se lasă să stea 30 minute
  • Se filtrează, se bea câte puțin înainte de masă.

Vezi aici un video despre păducel:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.