Peeling chimic pentru fata

0
173
Peeling chimic pentru fata

Tot mai multe femei care petrec mult timp la salonul de infrumusetare apeleaza la peeling chimic pentru fata. Ce inseamana de fapt aceasta tehnica si in ce consta ea? Peeling-ul facial este un tratament corporal care imbunatateste si catifeleaza pielea fetei prin folosirea unei solutii chimice care indeparteaza pielea moarta de pe fata. Pielea regenerata este de obicei mai fina, intinsa si lipsita de riduri comparativ cu pielea matura.

Aceasta tehnica foloseste tipuri diferite de substante chimice, astfel ca unele pot fi cumparate si administrate fara licenta medicala. Clientii sunt insa indemnati sa caute doar ajutorul profesional de la dermatolog, estetician, chirurg plastician, pentru a afla care este peeling-ul potrivit tenului inainte ca acesta sa fie aplicat.

Tratamentul de peeling chimic facial poate fi de mai multe tipuri

Peelingul cu acizi alfahidroxici foloseste acizi carboxilici din sucul de trestie de zahar si acidul lactic. Aceasta formula este cea mai usoara pentru ten si produce peelinguri de suprafata, tratand ridurile usoare, zonele de piele uscata, acneea si depigmentarea. Acizii alfahidroxici pot fi amestecati cu sapun de fata in concentratii mici pentru a servi drept tratament de zi, pentru a imbunatati textura pielii. Acest tip de tratament poate cauza intepaturi, roseata pielii, iritatii minore, uscaciune.

Peeling cu acizi betahidroxici sunt mai populare pentru ca actioneaza mai in profunzimea pielii. Aceste tratamente ajuta la controlul secretiei de sebum, acneea si indeparteaza celulele moarte ale pielii mai in adancime.

Peelingul Jessner este format dintr-un amestec de acizi salicilic, lactic si resorcitol intr-o baza de etanol. Se spune ca rupe legatura dintre keratinocite. Decojirea extrema a pielii este greu de realizat din cauza procentelor slabe de acizi folositi.

peeling chimic

Si peeling de acid retinoic se face la salonul doctorului plastician sau la dermatolog. Acesta este un tratament mai adanc decat cel cu acizi betahidroxici si poate inlatura cicatricile, ridurile, problemele de pigmentare a pielii. Clientul pleaca din salon cu masca pe fata si aceasta este scoasa in a treia zi. Pentru efecte mai dramatice la nivelul pielii sunt necesare multiple sedinte.

Citește și:  Vezi cele mai trendy tricouri de damă care sunt în tendințele modei din acest an

Peelingul cu acizi tricloroacetici se foloseste ca agent de decojire la adancime. Pe masura ce procentajul sau creste, si adancimea la care acesta ajunge se mareste. Concentratiile mai mari de 35% nu sunt recomadate pentru ca pot provoca cicatrizari. Acest peeling este preferat pielii mai inchise la culoare, netezeste ridurile de suprafata, elimina imperfectiunile, corecteaza pigmentatia pielii.

Peeling-ul cu phenol este cel mai puternic si ajunge la adancimea cea mai mare a stratului pielii. Efectele acestui tip de tratament dureaza mai mult, chiar si pana la 20 de ani. Imbunatatirile de la nivelul pielii pacientului pot fi foarte mari si un singur astfel de tratament produce efectul dorit.

Peeling-urile cu phenol sunt folosite pentru a corecta petele cauzate de expunerea la soare si imbatranire, netezeste ridurile din profunzime, elimina cresterile precanceroase. Acest tip de peeling poate produce aritmii daca nu este aplicat asa cum trebuie, poate elimina pistruii definitiv, poate cauza inalbirea pielii si necesita o protectie mai mare fata de soare.

Complicatii ale peeling-urilor faciale

  • Cu cat actioneaza mai in adancimea pielii, cu atat sunt mai periculoase
  • Trebuie aplicate de personal instruit
  • Eritema
  • Schimbari de pigmentatie
  • Atrofia pielii
  • Schimbari ale texturii.

Necesita peeling-ul anestezie?

Pentru un peeling mai slab, care actioneaza doar la suprafata, nu este necesara anestezia, iar disconfortul cauzat este mic.

Peeling-urile medii pot fi facute la cabinetul medical si dor ceva mai mult pentru ca sunt proceduri mai vechi. Un tranchilizant si o pastila impotriva durerii sunt de ajuns si in acest caz.

Peeling-ul cu phenol necesita anestezie generala sau sedare pentru ca este mult mai dureros. Formula de peeling poate fi aplicata local fara a fi nevoie de anestezie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.