Postul, metodă sigură și eficientă pentru detoxifierea organismului

0
199
Postul, metodă sigură și eficientă pentru detoxifierea organismului

Poluarea mediului înconjurător și substanțele chimice pe care le întroducem inevitabil în organism prin alimente și apă reprezintă o cantitate de toxine ce se acumulează în corp. În mod normal organismul luptă contra acestor toxine, încearcă să le îndepărteze în mare parte dar, în timp, ele pot ajunge în sânge și astfel apare o stare de slăbiciune generală sau de scădere a tonusului. Acesta este motivul pentru care ne simțim obosiți, avem dureri de cap, stări depresive, insomnie, slăbiciune generală și ne scade sistemul imunitar al organsimului.

Postul este o metodă pentru detoxifierea organismului

Îndiferent că vrei să scazi în greutate prin folosirea unei diete de slăbit, sau vrei să urmezi un tratament pentru o anumită boală, un regim inițial de detoxifiere este de mare ajutor. Un astfel de regim se poate realiza prin post – un plan bine pus la punct, prin care organismul se reface.

Postul ajută la consolidarea sistemului imunitar și prevenirea afecțiunilor tractului digestiv. Este o metodă sigură de curățare a organismului de toxine, de eliminare a acestora din tot corpul. Postul are efect bun asupra sângelui, acesta este subțiat prin diminuarea grăsimilor serice, iar în acest mod celulele și țesuturile sunt mai bine oxigenate.

Cantitatea mare de grăsimi care ajunge în organism este diminuată prin alimentația corespunzătoare perioadei de post, substanțele chimice, toxice sunt îndepărtate din organism, sănătatea fizică este restabilită și imunitatea crescută. Printr-o alimentație ușor digerabilă se economisește energia (ce se consuma în mod normal prin digestia lentă) și aceasta poate fi utilizată în scopul detoxifierii și consolidării sistemului imunitar.

Postul este recomandat de două ori pe an, câte 12 zile, sau în fiecare lună, câte 4 zile. Un astfel de regim alimentar ajută la purificarea sângelui, la detoxifierea organismului, la curățarea rinichilor, a colonului, a ficatului, la eliminarea surplusului de lichid din organism și scăderea în greutate. În primele zile de post vor apărea anumite stări specifice începerii perioadei de detoxifiere.

detoxifiere

Astfel este posibil ca să apară o stare de oboseală, dureri de cap, greață, iritabilitate, diaree, stări de amețeală, insomnie, dureri corporale, scaune negre, urină de culoare închisă și alte simptome ușoare. Astfel de stări sunt normale deoarece începe procesul de eliminare a toxinelor din organism și vor dispărea repede.

Citește și:  Alimentația și colesterolul din sânge – Ce legatură există între acestea?

Nu este bine să țineți un post foarte sever, în niciun caz să nu ajungeți să beți căteva zile doar apă. Acest lucru înseamnă înfometare și vă poate da simptome de dureri de cap și stări de greață. Trebuie să urmați un regim bogat în minerale, vitamine și enzime, care să ajute la energizarea organismului. Recomandate sunt sucurile naturale din fructe și legume proaspete. Persoanele care suferă de boli cronice trebuie să consulte medicul înainte de a urma un regim alimentar de post. Femeile care alăptează sau sunt însărcinate nu trebuie să țină deloc post.

Hidratarea este foarte importantă în perioada de post

Trebuie să beți zilnic măcar 1,5 l de apă plată. În primele 2 zile serviți doar fructe și legume crude, proaspete. Dacă faceți sucuri din fructe și legume, este bine să le diluați cu puțină apă. Nu cumpărați sucuri de la supermarket, deoarece acestea pot avea conservanți, îndulcitori, nu se mai poate spune că sunt 100% naturale. Cele mai bune sucuri pentru detoxifierea organismului sunt cele din varză, sfeclă, mere, morcovi, țelină, struguri, din legume cu frunze verzi. Sucurile se beau imediat după ce au fost preparate, deoarece dacă stau prea mult se oxidează, își pierd vitaminele.

Beți multe ceaiuri din plante medicinale în fiecare zi.

Acestea sunt foarte bune pentru detoxifierea organismului, pentru refacerea ficatului slăbit și pentru purificarea sângelui. Sunt recomandate ceaiuri din plante medicinale ca de exemplu: măceșele, mușețelul, păpădia, trifoiul roșu, brusturele, lucerna, armurariul, echinacea.

Regimul de post trebuie să conțină alimente bogate în fibre în primele și ultimele zile. Sunt recomandate preparatele din tărâțe de grâu și semințele de in. Legumele verzi au clorofilă, spirulina are vitamine, proteine, minerale și de asemenea clorofilă, de aceea trebuie să facă parte din alimentația de post. Sucul de lămâie ajută la curățarea colonului și consolidarea sistemului imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.