Trei ceaiuri care scad nivelul de colesterol din sânge, în 5-6 săptămâni

0
558

Potrivit experților în domeniul sănătății, există câteva ceaiuri care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) din sânge și deci la prevenirea riscului de infarct și boli de inimă. Află care sunt cele mai recomandate ceaiuri care au acest efect asupra organismului.

Navigare rapidă în articol:

  1. Ceai verde
  2. Ceai negru
  3. Ceai Rooibos

1. Ceai verde

Alegând un stil de viață sănătos se poate scădea nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge. Asta înseamnă de exemplu și consumul de ceai verde. Cercetătorii au demonstrat că acest ceai are efect bun asupra vaselor de sânge.

Conform unui studiu de pe medicalxpress.com, ceaiul verde reduce colesterolul rău (LDL) și colesterolul total din vasele de sânge, deci ajută în scăderea riscului de boli de inimă. Ceaiul verde conține catechine și substanțe active, care au și alte beneficii sănătoase pentru inimă, cum ar fi de pildă reducerea inflamației din vasele de sânge.

Prin consumul de ceai verde se reduce colesterolul LDL și trigliceridele și astfel scade riscul de boli cardiovasculare, dar și riscul de deces din cauza accidentului vascular cerebral.

Cercetătorii au realizat un studiu pe un număr de 40.530 de adulți din Japonia, care au băut câte 5 căni de ceai verde pe zi. Rezultatele studiului au arătat că la ei riscul de deces din cauza unui atac de cord sau de accident vascular cerebral s-a redus cu 26%.

Totuși, oamenii de știință nu recomandă aportul de 5 căni de ceai verde pe zi, ei spun că una sau două căni de ceai zilnic este suficient. Dacă se bea ceai verde în exces se poate crește riscul de pietre la rinichi, pentru că acesta are oxalat. Prin urmare, ceaiul verde se bea în cantitate moderată pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. El conține polifenoli cu rol în protecția organismului împotriva bolilor cardiace.

În Nutrition Journal s-a scris, în 2020, despre efectul consumului de ceai verde asupra lipidelor din sânge. Există dovezi epidemiologice care demonstrează că aportul de ceai verde are rol important împotriva hiperlipidemiei. Prin suplimentarea de ceai verde s-a dorit analiza modificărilor lipidelor din sânge. Studiul a arătat că ceaiul verde scade colesterolul total, colesterolul rău (LDL) și trigliceridele din sânge. De asemenea, rezultatele indică și faptul că ceaiul verde nu scade colesterolul bun (HDL) din sânge.

Vezi aici un video despre ceaiul verde:

2. Ceai negru

Conform unui studiu realizat de cercetătorii americani și scoțieni, prin consumul a 3 căni de ceai negru pe zi se reduce cu 36% nivelul de trigliceride (de grăsimi) din vasele de sânge. Ceaiul negru scade nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge, este la fel de bogat în antioxidanți ca și ceaiul verde.

Un studiu de pe NCBI, din anul 2015, arată de asemenea că ceaiul negru are efect asupra concentrației de colesterol din sânge. Această băutură este indicată persoanelor cu hipercolesterolemie ușoară.

Ceaiul negru reduce colesterolul total și colesterolul rău (LDL) din sânge, are efect favorabil în reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Vezi aici un video despre ceaiul negru:

3. Ceai Rooibos

Conform cercetătorilor, ceaiul Rooibos reduce nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge în doar 5-6 săptămâni. Acesta este cunoscut și cu denumirea de ceai roșu și este realizat din frunzele arbustului Rooibos, care crește doar pe coasta de vest a Africii de Sud.

Citește și:  Leurda ajuta la detoxifierea organismului si consolidarea sistemului imunitar

Beai ceai Rooibos! Corpul are nevoie de o îmbunătățire a sănătății de lungă durată!

Colesterolul se depune pe pereții interiori ai arterelor, le face mai dure și înguste și astfel afectează fluxul sangvin, poate crește riscul de infarct și boli de inimă la oameni. Prin consumul de ceai Rooibos se reduce nivelul de colesterol și riscul de boli de inimă.

Cercetătorii au spus despre ceaiul Rooibos că are și alte beneficii printre care cele mai importante sunt:

  • Nu conține cofeină, este o băutură sănătoasă care previne numeroase boli
  • Are 50% mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
  • Conține polifenoli, quercitină, aspalatin, flavonoli
  • Inhibă enzima de conversie a angiotensinei (ECA) și deci normalizează tensiunea arterială; această enzimă (ECA) determină îngustarea vaselor de sânge și creșterea tensiunii arteriale; cu ajutorului ceaiului Rooibos se suprimă activitatea enzimei (ECA) în 30-60 de minute
  • Activează metabolismul grăsimilor, ajută la scăderea în greutate.

Dacă vrei să începi un program de slăbire, poți începe cu ceaiul Rooibos pentru că are efecte foarte bune. Acest ceai previne bolile de ficat gras (ficatul creează celule adipoase care pot provoca multe probleme de sănătate). Ceaiul împiedică ficatul să depoziteze celulele adipoase sub piele și în jurul principalelor organe. Ficatul are cel mai mare rol în formarea colesterolului în organism. Dacă menținem sănătatea ficatului menținem și un colesterol bun, sănătos, în sânge.

Vezi aici un video despre ceaiul Rooibos:

Concluzia

Dacă aveți probleme cu un nivel prea ridicat de colesterol, atunci este o idee foarte bună să faceți ceva în acest sens. Puteți începe cu aportul de ceaiuri care scad colesterolul din sânge și riscul de boli cardiovasculare. Aceste ceaiuri prezentate mai sus au și alte beneficii pentru sănătatea organismului, pentru că sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, pot contribui la un nivel mai stabil de colesterol în sânge.

Recomandat este să reduceți și aportul de grăsimi saturate – de carne grasă, unt, mezeluri, margarină – care pot crește nivelul de colesterol rău (LDL) din sânge. Spre deosebite de acestea, peștele și uleiurile vegetale au grăsimi nesaturate, care scad colesterolul din sânge.

Colesterolul rău (LDL) care circulă în fluxul sangvin, poate îngusta arterele, făcându-le mai puțin flexibile. Dacă va bloca arterele pot apărea atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Cele mai bune remedii împotriva colesterolului sunt cele din plante, ele sunt o alternativă bună la medicamente.

Pentru a avea o sănătatea bună trebuie să vă mențineți și tensiunea arterială în limitele normale și să aveți un nivel normal de colesterol în sânge. Pentru asta este indicată o dietă sănătoasă și efectuarea de exerciții fizice regulate.

Colesterolul crește atunci când apar dezechilibre în organism, când corpul este supus la stres, când apar probleme ale sistemului imunitar din cauza atacului nociv al radicalilor liberi. Pentru combaterea efectului nociv al radicalilor liberi sunt indicate fructele de pădure dar și ceaiurile bogate în antioxidanți. Acestea previn și îmbătrânirea prematură a organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.