Postura lăcustei – un exercițiu simplu pentru stimularea metabolismului și tonifierea spatelui

0
520
Postura lăcustei – un exercițiu simplu pentru stimularea metabolismului și tonifierea spatelui

Tehnica realizării posturii lăcustei este simplă și ajută la stimularea metabolismului. Prin acest exercițiu este tonifiată musculatura zonei inferioare a coloanei vertebrale, intensificată circulația sângelui în zona lombară, îmbunătățită suplețea și elasticitatea spatelui, corectată postura corpului.

Efectul este benefic și asupra organelor din zona abdominală, deoarece este stimulată și această regiune corpului. De asemenea, prin această postură se acționează asupra rinichilor și se facilitează diureza, se contribuie la buna funcționare a ficatului și pancreasului, la vindecraea bolilor de stomac, ficat și intestin, la stimularea sistemul digestiv și a glandelor adiacente, la creșterea poftei de mâncare, combaterea dispepsiei și oboselii.

Postura lăcustei acționează benefic asupra regiunii genitale, urinare și abdominale, contribuie la corectarea curburii coloanei vertebrale, la creșterea flexibilității acesteia, întărirea musculaturii zonei lombare, îmbunătățirea posturii corpului. De asemenea, postura lăcustei accelerează metabolismul, amplifică peristaltismul, combate constipația, are efect benefic asupra sistemului nervos deoarece se îmbunătățește fluxul de sânge către creier.

postura lacustei

Prin ridicarea picioarelor se intensifică circulația sângelului în zona periferică, scade riscul de varice și alte afecțiuni asemănătoare. În timpul exercițiului se tonifică musculatura feselor, coapselor, picioarelor, umerilor și zonei lombare și abdominale. Are loc creșterea presiunii în zona înternă a abdomenului și consolidarea sistemelor interne (cardiovascular, digestiv, respirator). Prin postura lăcustei scapi de stres, oboseală, depresie ușoară.

Citește și:  Regimul Okinawa, o tehnica de slabire sigura

Postura lăcustei – mod de realizare:

Stai întins pe burtă pe o saltea de gimnastică. Ții picioarele întinse și tălpile în sus, iar brațele pe lângă corp, cu palmele pe sol, în zona coapselor. Atât brațele cât și umerii îi ții lipiți de sol. Ridici capul și te sprijini ușor cu bărbia pe saltea, comprimi ceafa, întinzi gâtul și duci bărbia cât mai mult înainte. Ridici simultan piciorul stâng și cel drept prin acțiunea mușchilor din zona lombară, fără să încordezi coapsele, gambele, picioarele și fără să îndoi genunchii. În timpul exercițiului brațele se mențin lipite de sol, la fel și umerii, iar bărbia nu se dezlipește de saltea. Revii la poziția inițială și repeți exercițiul.

Postura lăcustei nu este recomandată persoanelor care suferă de migrene, dureri de cap, ulcer gastric sau ulcer duodenal, hernie intervertebrală, leziuni grave la gât și spate, boli de inimă, tuberculoză intestinală, hipertiroidism și nici femeilor însărcinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.