Poți fi frumoasă prin machiaj, chiar dacă vei purta o mască! – Sfaturi de make-up de la experți

0
183

Femeile chiar și în pandemie, în ciuda purtării măștii faciale, nu renunță la machiaj pentru a fi mai frumoase și încrezătoare. Experții în frumusețe le recomandă câteva sfaturi despre cum să aibă un machiaj profesionist, prin care să-și pună în valoare elementele cheie ale aspectului fizic – ochii, sprâncenele și tenul.

Navigare rapidă în articol:

  1. Mai aveam nevoie de ruj dacă purtăm mască de protecție?
  2. Sfaturi de machiaj atunci când se poartă mască

1. Mai aveam nevoie de ruj dacă purtăm mască de protecție?

Având în vedere că pandemia de coronavirus a dus chiar la obligativitatea purtării măștii de protecție, s-ar putea crede că dorința femeilor de a mai cumpăra rujuri va scădea. Producătorii au observat că vânzările au scăzut în această vară la rujuri datorită necesității de a purta masca de față, însă ei sunt totuși optimiști. Specialiștii în produse de make-up consideră că „rujul nu va dispărea niciodată„. Creșterea vânzărilor online la produse cosmetice a crescut însă nu se știe dacă va compensa scăderea vânzărilor din magazine.

Femeile vor dori să folosească ruj în continuare, mai ales atunci când restricțiile sunt eliminate. Rujul face parte din ritualul de machiaj, chiar dacă acum ele trebuie să poarte mască la cumpărături, la serviciu, sau când călătoresc. Este vorba de faptul că rujul le face pe femei să se simtă mai frumoase, le sporește încrederea. Prin urmare, companiile de produse cosmetice consideră că situația se va îmbunătăți și că vor vinde în continuare rujuri chiar și în pandemie.

2. Sfaturi de machiaj atunci când se poartă mască

Femeile au înțeles acum mai mult ca niciodată că machiajul le oferă o stare de încredere, le face să se simtă frumoase. Ele văd machiajul ca pe un accesoriu, de care sunt încântate și care le crește stima de sine. Ele se machiază oricând doresc pentru a se simți mai confortabil.

Specialiștii dermatologi și cei experți în frumusețe recomandă câteva sfaturi prin care se poate îmbunătăți aspectul feței și se poate preveni prinderea machiajului de mască:

Îngrijirea pielii și hidratarea tenului

Înainte de orice machiaj trebuie să se acorde prioritate îngrijirii pielii, deoarece măștile faciale ne pot crea o senzație nu tocmai plăcută pe piele (tenul poate deveni iritat sau prea uscat).

Pentru asta experții recomandă spălarea feței și apoi aplicarea unui tratament cu un ser cu acid hialuronic, care este o substanță ce menține umezeala și pielea hidratată. După aceea se poate aplica o cremă hidratantă și protecția solară la machiaj (dacă soarele este puternic, ca în lunile de vară).

Femeile trebuie să pună accent neapărat pe hidratarea tenului, pentru ca produsele de machiaj, cum este fondul de ten să nu ajungă pe mască. Prin folosirea unei creme hidratante, sau a unui produs ca bază de machiaj, se oferă mai multă strălucire tenului.

Fondul de ten

Experții recomandă folosirea fondului de ten rezistent la transfer, cu putere mare de acoperire, astfel încât fața să fie impecabilă. Multe femei adoră fondul de ten și nu sar niciodată peste această etapă de make-up. Este important ca acesta să fie rezistent la transfer pentru a evita murdărirea măștii cu machiaj. În plus, poate fi și un produs cu factor de protecție SPF.

Citește și:  Fondul de ten - revolutia cosmeticii

Înainte de aplicarea produselor de make-up, întotdeauna se curăță bine fața. Apoi se aplică fondul de ten, care trebuie să fie un produs de calitate. Acesta oferă multe avantaje:

  • Are rolul de ilumina tenul, de a camufla defectele, de a proteja pielea de influențele nocive și de a ascunde semnele de oboseală
  • Face pielea să pară mai fină, mai uniformă și cu un aspect întinerit.

Reducerea excesului de pudră

Femeile care folosesc prea multă pudră de față pentru a-și fixa machiajul pot avea probleme, cum ar fi de pildă prinderea acesteia de materialul din care este realizată masca. În plus, tenul fiind prea încărcat cu pudră are un aspect mat și artificial. Ele trebuie să reducă excesul de pudră, sau să folosească o pudră mai delicată, un produs de calitate.

Pentru pomeți se recomandă un fard de obraz. Blush-ul se aplică în zona obrajilor care uneori poate fi la vedere, deși se poartă mască.

Vezi aici un video despre machiaj:

Machiajul ochilor

Acum, femeile trebuie să pună accent pe machiajul ochilor, pentru că aceștia atrag atenția dacă sunt frumoși. Cu siguranță, accentuarea culorii ochilor este cel mai bun mod de îmbunătățire a frumuseții chipului, când se poartă mască.

Fardul de ochi nu trebuie să fie întunecat deoarece creează prea multă umbră și în plus accentuează ridurile sau liniile fine din această zonă. Acest tip de fard nu este potrivit pentru că poate întuneca umbrele, astfel privirea devine mai dură și aspectul îmbătrânit.

Specialiștii recomandă fardul de ochi în culori îndrăznețe, astfel privirea va fi mai atrăgătoare; accentul se va pune asupra frumuseții ochilor. Pentru ochi se poate folosi de exemplu un creion dermatograf auriu sau lila. O idee bună ar fi ca femeile să se inspire din machiajul arăbesc, care evidențiază ochii prin culori puternice.

Uneori machiajul pleoapelor nu mai trebuie făcut cu fard pentru că se poate realiza mult mai interesant cu pudră bronzantă sau un blush. Pudra se aplică ușor cu o pensulă pufoasă și se conturează astfel pliul pleoapelor, pentru a pune în valoare culoarea și frumusețea ochilor.

Genele false

Femeile folosesc acum mai mult, decât înainte de pandemie, genele false, care sunt foarte frumoase; astfel vor avea un impact sporit, având în vedere că masca le ascunde jumătatea inferioară a feței. Genele creează cu siguranță un aspect frumos al ochilor. Pentru a ascunde banda genelor false, se recomandă folosirea unui tuș de ochi sau eyeliner îndrăzneț.

De asemenea, este o idee bună să se folosească și un corector în zona ochilor, pentru că oricum masca nu ajunge până la ochi și deci această zonă trebuie să fie cât mai frumoasă. Corectorul va ascunde anumite imperfecțiuni, pungile de sub ochi sau cearcănele întunecate.

Nu trebuie uitat nici de rimelul Mascara, care va pune în evidență genele și ochii.

Machiajul sprâncenelor

Un lucru esențial pentru a avea un chip expresiv este ca sprâncenele să fie bine definite, deci conturate frumos. Menținerea sprâncenelor îngrijite va oferi un aspect deosebit de frumos feței. Pentru a scoate în evidență forma sprâncenelor se folosește un iluminator în acea zonă, care va evidenția și trăsăturile feței.

Vezi aici un video cu un tutorial de make-up pentru a fi frumoasă când trebuie să porți mască:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.