Cate tipuri de genele false exista si care sunt metodele de aplicare?

0
862
Cate tipuri de genele false exista si care sunt metodele de aplicare

Genele false – un subiect atat de important pentru doamne si domnisoare – cu siguranta este foarte interesant sa prezentam cateva aspecte legate de el. Ce sunt genele false? De cate tipuri sunt? Cum se aplica? Pot fi refolosite? si asa mai departe …toate aceste intrebari isi vor gasi raspunsul in acest articol.

Genele false sunt un instrument pentru a avea un machiaj reusit

Sunt usor de utilizat, de aplicat si nu exista nici o contraindicatie pentru folosirea acestor gene. Ele pot fi purtate chiar si de persoanele care au lentile de contact pentru ca nu le va crea nici un fel de problema. Genele false sunt utile chiar si pentru femeile care au deja gene lungi deoarece le va restructura cu adevarat aspectul, le va face ochii mai mari, mai migdalati, etc – in functie de ce tip de gene false aleg.

Cum se aleg genele false?

Ideal este sa se cumpere gene din fire de par natural si nu gene sintetice, desi acestea din urma costa mai putin. Genele false pot fi diferite: mai subtiri, mai lungi, mai curbate, mai netede sau mai groase, exista numeroase variante. Clasificarea lor cea mai simpla se face in doua categorii: gene individuale si gene tip banda.

Genele individuale se impart in doua categorii: gene tip fascicul (care sunt in manunchiuri de cate 6-8 fire) si gene simple care se lipesc fir cu fir. Acestea din urma se folosesc mai ales la coltul exterior al ochiului. Astfel de gene sunt folosite si pentru pleoapa de sus mobila cat si pentru cea de jos, daca se doreste acest lucru. Au avantajul ca ofera ochilor o imagine mai naturala.

Genele tip banda sunt aranjate intr-un rand pe banda si ofera volum si densitate pe intreaga lungime a unei pleoape.

Genele false se aleg in functie de caracteristicile anatomice ale persoanei care le poarta.

Sfaturi utile pentru aplicarea genelor false

Daca purtati lentile de contact, cel dintai se aplica lentilele si abia apoi lipiti genele false pe pleoape.

Cele mai multe gene false sunt reutilizabile, deci nu trebuie sa va faceti probleme in acest sens.

Inainte de a lipi genele realizati machiajul ochilor si aplicati pudra de fata. Daca procedati invers riscati sa ungeti genele false cu cosmetice. Nu acelasi lucru este valabil pentru rimel. In cazul in care vreti sa folositi si rimel trebuie sa-l aplicati pe genele naturale si genele false abia dupa ce acestea din urma au fost lipite si deci adezivul folosit s-a uscat. In orice caz rimelul nu mai trebuie aplicat in strat gros sau prea intens deoarece genele false deja accentueaza ochii, ii fac mai luminosi. Daca se foloseste si mult rimel se poate crea o privire prea dramatica, cum au artistele machiate strident la teatru.

Citește și:  Vezi cele mai frumoase imagini cu machiaje pentru nunta in 2013

genele false

Genele false tip banda se aplica cu adeziv, iar seara se indeparteaza atunci cand se realizeaza si demachierea ochilor. Eliminarea genelor false se face cu o miscare foarte delicata din coltul exterior al ochiului spre cel interior.

Indiferent de ce tip de gene false se alege, cert este ca ele trebuie aplicate cu atentie, cu rabdare, cat mai aproape de linia curba pe care o formeaza genele naturale pe pleoapa mobila.

Genele naturale trebuie curbate cu un aparat de intors genele inainte de aplicarea genelor false. Daca in timpul zilei genele false devin dezordonate, au firele orientate in directii diferite se poate corecta forma lor prin folosirea din nou a aparatului de intors genele.

Intotdeauna adezivul pentru lipit genele trebuie testat pe piele pentru a vedea daca nu provoaca reactii alergice. Cantitatea de adeziv care se foloseste la aplicarea genelor nu trebuie sa fie exagerata deoarece asta nu va face ca prinderea lor sa fie mai buna ci din contra este posibil sa apara un aspect neingrijit. De regula se aplica foarte putin si cat mai repede pentru ca se usuca destul de rapid.

Adezivul se aplica doar pe gene si nu pe pleoapa deoarece astfel se poate intinde si provoca lipirea genelor naturale intre ele sau mai rau, poate duce la lipirea pleoapelor, ceea ce nu este de dorit. Timpul de lipire al adezivului este de 5-10 minute.

De regula adezivul pentru lipirea genelor tip banda este mai slab decat cel pentru genele individuale. Acest lucru trebuie luat in calcul deoarece daca se trage de genele individuale dupa ce au fost lipite se ajunge la ruperea genelor naturale, deci este contraindicat acest lucru.

Cat priveste genele tip banda, acestea daca au fost aplicate gresit se pot dezlipi si reaplica din nou, in mod corect. La geana individuala este permisa manipularea, schimbarea pozitiei ei cu ajutorul unei pensete, mai sus sau mai jos, mai la stanga sau mai la dreapta pe geana naturala (ea fiind o extensie a acesteia) doar pe timpul cat adezivul nu s-a uscat inca.

Demachierea ochilor se face cu ajutorul unui demachiant special pentru gene false care nu va indeparta si adezivul acestora ci doar machiajul ochilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.