Pudre proteice, importante pentru cresterea masei musculare

0
143

Cei care doresc o crestere a masei musculare pot achizitiona produse de pudre proteice, care este obligatoriu sa fie sanatoase, sa nu contina aditivi sau sa fie prelucrate intr-un mod necorespunzator. Este foarte important sa se acorde o atentie mare la tipul de produs de pudra proteica care se alege. Intotdeauna trebuie cumparate produse de calitate, care nu au coloranti artificiali, arome si indulcitori chimici.

Specialistii au ajuns la concluzia ca aceste produse de pudre proteice, sau mai bine spus suplimente de proteine din zer care sunt comercializate pot deveni un element cheie pentru sanatatea organismului, ajuta la cresterea masei musculare la sportivi sau cei care doresc sa aiba un corp frumos dezvoltat din punct de vedere al musculaturii, dar in acelasi timp ofera avantajul de a pierde o anumita cantitate de grasime (ceea ce este un avantaj la persoanele supraponderale) si de a acumula energie.

Cei care doresc sa foloseasca astfel de proteine trebuie sa cunoasca cateva aspecte legate de aceastea. In primul rand trebuie sa stie ca fiecare celula a corpului este alcatuita si din proteine, atat pielea, muschii, dar si creierul au nevoie de proteine. Corpul nu detine rezerve de proteine cum are in mod obisnuit rezerve de grasimi si carbohidrati. In concluzie organismul nostru are nevoie zi de zi de necesarul de proteine spre a se dezvolta armonios. De aceea este important sa se consume mancare de calitate, deoarece in timp acest lucru se va vedea asupra structurii corpului.

Suplimentele de proteine pot fi sub forma de pudra extrase din lapte sau zer, linte, soia, mazare, orez, grau, ou, in, canepa, colagen si altele. Astfel de produse proteice nu contin carbohidrati sau grasimi, sau in orice caz cantitatea acestora este nesemnificativa. Se prepara sub forma unor shake-uri, in amestec cu lapte, sucuri naturale sau doar cu apa plata.

Pudre proteice de zerZerul este un complex de lactoza, proteine, minerale si grasimi. Proteina din acest produs natural are un amestec de proteine mici foarte importante pentru organism. Dintre acestea fac parte: imunoglobulina, alfa-lactolbumina, beta-lactoglobulina si altele. De-a lungul timpului oamenii de stiinta au vorbit despre proprietatile nutritive excelente si unice ale acestor compusi care se gasesc in zer. Insusi Hipocrate care este numit ,,parintele medicinii” recomanda zerul pentru puterea lui vindecatoare. Totusi trebuie spus ca acest savant nu facea referire la zerul din produsele comerciale de azi care provin din lapte si branza prelucrata (si care nu se compara cu cel la care se referea el).

Multe produse de pudre proteice au un gust excelent insa aceasta datorita faptului ca ele contin conservanti, stabilizatori, indulcitori si coloranti artificiali. Dintre aromele artificiale folosite la astfel de produse fac parte: amil butirat, anetol, acetat de benzil, acidul butiric, diacetil, acetat de etil, azotat de etil, alfa-ionona, benzonatul de metil, diacetil si multe altele – toate sunt ingrediente artificiale. Daca se cumpara astfel de produse si se consuma este clar ca astfel de substante chimice ajung in organism si in cantitate mare devin toxice, afecteaza starea de sanatate, pot duce la aparitia unor boli grave. Pentru a nu se intampla acest lucru nu trebuie decat sa se aleaga cu atentie pudrele proteice. Cele care sunt 100% naturale, fara aditivi, neutre, cu proteine din zer. Nu trebuie ales un furnizor ieftin, pentru ca nu va fi un produs de calitate. Cel mai bine este sa se ia un astfel de produs de la un furnizor cu renume, care sa aiba o reputatie buna datorita faptului ca ofera calitate. Pentru a verifica daca produsul de pudra proteica din zer este de calitate se face urmatorul test: se umple un pahar mare cu apa calda, se pun cel mult 3 lingurite de pudra proteica incet deasupra apei; se lasa jumatate de ora fara a amesteca sau atinge continutul. Dupa aceasta perioada de timp se observa rezultatul: daca pudra proteica este la suprafata apei inseamna ca produsul este de calitate superioara, nu este denaturat; daca pudra a coborat pe fundul apei si s-a amestecat cu aceasta astfel incat aspectul ei este tulbure inseamna ca produsul este de proasta calitate si nu trebuie consumat.
Pudrele proteice nu se amesteca cu sucul de fructe deoarece acidul acestuia poate denatura activitatea biologica a proteinei. De asemenea nu este bine sa se amestece proteina din zer in blender deoarece astfel sunt deteriorate proteinele mici, delicate, din zer si astfel activitatea biologica a acesteia va fi si ea distrusa. Se poate folosi foarte bine o lingura pentru a amesteca pudrele proteice cu apa plata. Un alt aspect important legat de pudrele proteice este faptul ca acestea se denatureaza daca sunt expuse la oxigen un timp indelungat si astfel ele isi pierd activitatea biologica. Cel mai bine este sa se cumpere un produs de calitate insa in cantitate mica, astfel se va evita deschiderea cutiei in care este tinuta pudra de prea multe ori si pastrarea prea mult timp. Cu cat cutia este mai mare, cu atat riscul ca la un moment dat pudra sa nu mai aiba calitatile respective este mai mare.Pudre proteice pentru sportivi

Citește și:  Consumul de alimente naturale poate imbunatati starea de bine si poate reda sentimentul de calm si relaxare

Trebuie sa se tina cont ca suplimentele proteice nu trebuie sa inlocuiasca mancarea adevarata. Aceasta din urma ofera alaturi de proteine si alte substante nutritive de care are nevoie organismul. Dieta bogata in proteine si carenta de alte substante nutritive este cu siguranta nesanatoasa. Suplimentele de proteine din zer nu pot inlocui de exemplu proteinele din peste sau carnea organica. Daca se iau doar pudre proteice si dieta va fi saraca in vitamine si grasimi se poate ajunge la probleme renale, afectiuni ale glandei tiroide si scaderea sistemului imunitar al organismului.

Proteinele din zer ajuta in prevenirea cancerului, in reducerea tensiunii arteriale, in combaterea si prevenirea bolilor antibacteriene si antivirale, au proprietati unice care ajuta in consolidarea sistemului imunitar al organismului. Totul depinde de calitatea lor, sa fie nedenaturate, sau sa aiba o actiune biologica buna. Din pacate ele sunt destul de fragile si isi pierd relativ usor aceasta activitate de care am vorbit in articol.

Indiferent cat de bune ar fi, pudrele proteice trebuie sa fie doar un plus la dieta de baza, nu trebuie sa inlocuiasca mancarea adevarata.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.