Reflexologia în tratamentul astmului – Care sunt cauzele și simptomele astmului?

0
124

Astmul este o inflamație a căilor respiratorii sau o boală a plămânilor care se manifestă prin episoade repetate de pierdere a respirației din cauza congestionării căilor respiratorii. Cauzele astmului sunt numeroase și predispoziția față de boală poate fi ereditară. Atacul de astm apare ca urmare a contracției de natură patologică a bronhiilor, datorită inflamării mucoasei și secreției excesive de mucus.

Astmul la adulți, Foto: lovesihat.com

Astmul apare în general în perioada copilăriei și poate fi cauzat de efort. Boala poate afecta persoanele de orice vârstă și poate fi ereditară. Atacurile de astm sunt mai frecvente în timpul nopții decât în timpul zilei. Pot fi provocate de aspirația unor agenți toxici, de mirosuri, de alergii alimentare, de sulfiții prezenți în anumite băuturi și produse de consum, de alergii sozeniere la polen și diferite ierburi, de fumat, anxietate, stres, angoase, consumul de antibiotice și corticosteroizi. Alte cauze ale crizelor de astm sunt infecțiile virale și bacteriene.

Reflexologia - punctul reflex al plexului solar la fiecare picior, Foto: lamentiraestaahifuera.com

Simptomele comune la bolnavii de astm sunt strănutul iritant, puternic și repetitiv, durerile de cap intense, tusea uscată și persistentă, greața, vărsăturile, refluxul gastro-intestinal și tulburările digestive, starea de oboseală și slăbiciune generală, senzația lipsei de aer, mâncărime și durere enervantă în gât, respirație șuierătoare, dificultatea de a expulza mucusul acumulat în gât sau secrețiile de spută albicioasă și vâscoasă, tensionarea mușchilor gâtului, paloare, dilatarea pupilelor și a nărilor, transpirație, aspect de ochi înjectați, stări de iritabilitate și nervozitate, schimbare de dispoziție.

Pentru tratamentul astmului se folosesc diferite metode, ca de exemplu: corticoterapia, administrarea de medicamente tranchilizante, antitusive, vitamina K, suplimentele de calciu, regimul antiacid, alcalin și fără sare, hidratarea adecvată, cura balneară, imunoterapia, gimnastica respiratorie, climaterapia, reflexologia și altele.

Reflexologia în tratamentul astmului:

Zona reflexă a glandei pituitare, Foto: balanceinmotionsb.blogspot.ro

Prin reflexologie se poate acționa asupra glandei pituitare și astfel se poate ameliora simptomele de astm. Se insistă asupra mijlocului degetului mare de la picior, se apasă cu degetul mare de la mâna dreaptă la intersecția liniilor imaginare mediane verticală și orizontală pe suprafața acestuia și astfel se găsește un punct central, asupra căruia se apasă timp de câteva secunde și se fac cercuri concentrice în jurul lui.

Citește și:  Remedii naturiste pentru tratamentul scabiei – Cum poți să scapi de acest parazit periculos
Zona reflexogenă a plămânilor

Zona reflexă corespunzătoare plămânilor este importantă deoarece dacă se insistă asupra ei se pot reduce astfel de atacuri de astm. Se ține partea superioară a piciorului cu mâna stângă pentru a întinde pielea iar cu degetul mare de la mâna dreaptă se masează zona dintre linia diafragmei și baza degetelor deci proeminența tălpii; se apasă în spațiul dintre oasele metatarsiene și se realizează mișcările de jos în sus, ca nișe linii paralele, într-un singur sens.

Punctul reflex al plexului solar la piciorul drept, Foto: terapias-energia-renovacion.blogspot.ro

Pentru a găsi punctul reflex al plexului solar se plasează degetul mare de la mâna dreaptă în dreptul celui de-al doilea deget de la piciorul stâng al pacientului și sub linia diafragmei, sub proeminența tălpii. La fel se porcedează și la celălalt picior dar cu degetul mare de la mâna stângă. Se masează aceste puncte timp de câteva secunde și se execută cercuri mici în jurul lor, fără a apăsa foarte tare și fără a crea vreun disconfort persoanei în cauză.

Zona reflexă a rinichilor și glandelor suprarenale, Foto: howcast.com

În cazuri de astm se recomandă stimularea punctului reflex al glandelor suprarenale care se găsește în partea laterală a labei piciorului, la trei degete mai jos de protuberanța acesteia. Se apasă și se efectuează cercuri mici în jurul acestui punct timp de câteva secunde.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.