Durerile de cap toamna – Sensibilitatea la schimbările vremii, la diferențele de temperatură

0
549
1-toamna

Durerile de cap sunt simptome care apar frecvent la oameni din cauza asteniei de toamnă. Migrenele afectează mai mult femeile, iar cefaleele de tensiune sunt de asemenea frecvent simțite în sezonul rece și se manifestă prin senzații de presiune la nivelul frunții și a cefei.

În sezonul de toamnă oamenii suferă de astenie de aceea au mereu stări de oboseală, depresie ușoară, tulburări de somn și dureri de cap. Organismul este slăbit și obosit și se adaptează cu dificultate la schimbările vremii, la diferențele de temperatură care apar între zi și noapte.

Astenia de toamnă – Metode de tratament și de creștere a imunității

2-alergie-toamna

Durerile de cap sunt provocate și de alți factori nu doar de astenia de toamnă. Dintre aceștia fac parte: oboseala, alcoolul, fumatul, stresul, lipsa de somn, tulburările de vedere, etc.

Ce putem face pentru a scăpa de durerile de cap? Iată câteva remedii contra durerilor de cap, pentru acasă:

  • Aplică comprese reci pe frunte.
  • Fă o baie caldă seara, pentru a te relaxa și a avea un somn mai bun.
  • Dormi suficient, este bine să ai un program de somn.
  • Când ești obosit, fă o pauză și stai câteva minute liniștit, întins pe pat.
  • Evită situațiile stresante.
  • Mergi la medic pentru a vedea dacă nu există altă cauză care îți provoacă durerile de cap.

Tratament pentru creșterea imunității organismului toamna

3-alimentatia

Toamna, organismul trebuie să facă față la schimbările de temperatură, din cauza vremii devine mai sensibil la infecții virale, la infecții cu bacterii și paraziți. Acum este momentul să facem un tratament de 10 zile cu minerale și vitamine. Acest lucru ajută la consolidarea sistemului imunitar al organismului.

Sfaturi pentru creșterea imunității în mod rapid:

  • În primul rând este recomandat să se renunțe la fumat și alcool. Prea multe băuturi energizante – cafea, cola, ceai negru – pot face de asemenea rău.
  • Organismul trebuie hidratat corect. Faptul că persistă senzația de oboseală și de sete este semn al unei deshidratări ușoare a organismului. Dacă urina are o culoare închisă înseamnă că trebuie să se bea mai multe lichide (apă plată, ceaiuri din plante medicinale, supe, sucuri naturale din fructe și legume).
  • Un lucru important este vitaminizarea organismului și remineralizarea acestuia. În caz de anemie apare și un deficit de nutrienți.
  • Pentru creșterea capacității de concentrare și pentru sănătatea creierului este recomandată dieta care conține nuci, pește gras bogat în acizi grași Omega-3.
  • Merele și nucile au vitamine, minerale și alți nutrienți care pot combate oboseala.
  • Zilnic trebuie ca alimentația să fie echilibrată și diversificată, să conțină proteine, carbohidrați și grăsimi. Se recomandă legumele proaspete, cerealele integrale, leguminoasele, carnea de pește, lactatele și ca desert fructe de sezon.
  • Pentru a menține sănătatea ochilor și a întregului organism se recomandă suplimentele de nutrienți, de seleniu, zinc, vitamine A, B, C și E.
  • Toamna trebuie profitat de zilele când vremea este caldă, de plimbările în natură când este soare, pentru creșterea imunității organismului. Mersul pe jos este sănătos, cel puțin 30 de minute în fiecare zi.
Citește și:  Tendințe de make-up pentru toamna-iarna anului 2016-2017

Sport și dietă toamna

4-sport

Pentru o bună funcționare a sistemului imunitar, organismul are nevoie de multe substanțe nutritive:

  • Vitamine A, B2, B6, B12, C, D, E
  • Minerale și oligoelemente, mai ales fier, zinc, cupru, seleniu, magneziu, potasiu
  • Enzime și fitonutrienți.

Experții consideră că există o legătură strânsă între sănătatea tractului gastro-intestinal și sistemul imunitar al organismului. Alimentația sănătoasă, bio, este o soluție eficientă pentru a menține sănătatea organismului și pentru a preveni afecțiunile și bolile din anotimpul de toamnă.

Pentru creșterea rezistenței organismului se recomandă o alimentație echilibrată alcătuită în special din fructe și legume:

  • Roșii, varză, broccoli, conopidă, bostănei, vinete, castraveți, morcovi, usturoi, ceapă, gogoșari, etc.
  • Mere, pere, struguri, citrice, gutui, prune, coacăze, banane, ananas, piersici și alte fructe.

Pentru a nu ne îngrășa toamna trebuie evitate alimentele grase și sedentarismul. Lipsa de activitate și mișcare fizică încetinește metabolismul și poate duce la obezitate.

Pentru consolidarea sistemului imunitar este recomandată mișcarea. Sunt indicate exercițiile moderate sau plimbările în parc cu bicicleta. De asemenea se poate alerga sau se pot face anumite sporturi care întăresc inima și vasele de sânge (ca de exemplu înot, ciclism). Trebuie evitat efortul puternic și stresul. Studiile cercetătorilor au arătat faptul că stresul slăbește sistemului imunitar al organismului și poate crește sensibilitatea la infecții.

Sinuzita și bolile respiratorii toamna

5-sinuzita

Alți factori care produc durerile de cap în sezonul rece sunt: sinuzita și bolile respiratorii.

Bolile respiratorii apar datorită umezelii, schimbărilor de temperatură, vântului și epidemiilor de virusuri și bacterii (agenți patogeni care pot pătrunde în organism). Cele mai frecvente boli respiratorii ale oamenilor sunt:

  • Faringita este o boală respiratorie de natură infecțioasă care apare toamna și mai este numită și răceală. Când te simți obosit, strănuți, ai dureri musculare și dureri de cap este clar că te-a prins răceala.
  • Bronșita apare și ea în sezonul rece, este o boală inflamatoare a căilor respiratorii. Aceasta cuprinde bronhiile, produce inflamația acestora.

Sinuzita poate fi produsă de infecțiile virale sau bacteriene de la nas. Este o inflamație a sinusurilor și poate să apară din cauza răcelii.

Simptomele sunt:

Pentru a trata sinuzita se recomandă:

  • Polenul pentru că este eficient în creșterea imunității organismului.
  • Vitamina C care ajută în prevenirea și combaterea infecțiilor.
  • Vitamina A este un nutrient care consolidează imunitatea, crește rezistența organismului la infecții, răceală și gripă.
  • Argintul coloidal este un antibiotic natural.
  • Usturoiul ajută în combaterea infecțiilor și în stimularea imunității.
  • Inhalații cu aburi pentru a curăța secrețiile din sinusuri. În apă se pune ulei de rozmarin sau ulei de eucalipt, apoi se stă aplecat asupra aburilor timp de 10-15 minute, acoperit cu un prosop.

În caz de infecție bacteriană este necesar să se meargă la medic pentru a primi un tratament cu antibiotice. De asemenea și pentru afecțiunile tiroidei este indicată o examinare medicală, mai ales că în perioada de toamnă simptomele produse de acestea pot fi mai intense.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.