Suferi de respirație urât mirositoare? Poți scăpa de acest lucru cu plante medicinale. Halitoza este o problemă care poate da mari bătăi de cap, ea îți scade stima de sine și te poate face să treci prin situații jenante. Sunt anumite remedii la care poți apela pentru a scăpa de respirația urât mirositoare.
Cum elimini respirația urât mirositoare?
Halitoza se poate trata cu ajutorul igienei orale. Ea apare din cauza dezvoltării unor bacterii, fumatului, infecțiilor gingivale, existenței unor probleme ale glandelor salivare, consumului prea mare de zahăr, afecțiunilor medicale (diabet, reflux gastroesofagian, probleme ale sinusurilor).
Există plante medicinale care ajută în combaterea respirației urât mirositoare și anume:
- Consumul de verdeață, mentă, busuioc, pătrunjel, coriandru
- Semințele de anason și de fenicul au uleiuri esențiale care oferă un miros plăcut gurii
- Ceaiul verde care se bea după fiecare masă, sau se clătește gura cu el.
Alte remedii sunt:
- Scorțișoara combate respirația urât mirositoare
- Sucul de ananas menține sănătatea orală.
Gingivita și respirația urât mirositoare
Pentru a scăpa de respirația urât mirositoare trebuie să scapi de carii și de gingivită. Asta presupune și un control la dentist pentru a-ți rezolva problemele dentare și a face o curățare a danturii cel puțin o dată pe an.
Un bun remediu este rădăcina de Goldenseal, care este un antibiotic natural ce ajută în consolidarea imunității. Acest produs se poate cumpăra de la plafar și ajută în tratamentul gingivitei. Rădăcina de Goldenseal inhibă o enzimă (care distruge mucoasele și acidul hialuronic), protejează cavitatea bucală, mucoasa nazală, intestinală, pulmonară, etc. Despre ea se spune că are substanțe active (vitamine A, C și E, potasiu, biotină, mangan, fosfor, uleiuri volatile, fitosteroli, rezine, calciu, alcaloizi, carotenoide) și oferă multe beneficii:
- Stimulează acțiunea leucocitelor și macrofagelor
- Reduce sângerarea, are efect de vasoconstricție periferică
- Stimulează secreția biliară și salivară
- Ajută la detoxifierea organismului și la stimularea funcției limfei, a ficatului, splinei și vezicii biliare.
Se recomandă un preparat realizat din următoarele ingrediente: o lingură de pudră de Goldenseal, o lingură de pudră de frunze de salvie și o jumătate de lingură de ulei de cocos; se amestecă și se lasă să stea 3 ore, apoi se poate folosi. Acest tratament are efect antiinflamator, se ține în gură timp de 15 minute și astfel el va acționa asupra gingiei și va restabili sănătatea acesteia.
Gingivita – tratament cu plante medicinale
Gălbenele au proprietăți antiinflamatoare și ajută în tratamentul acestei afecțiuni. Gălbenele sunt folosite în medicina tradițională pentru tratamentul rănilor, cicatricilor, ulcerelor, leziunilor pielii, etc. Ele au acțiune antiulceroasă, analgezică, antiinflamatoare, antidiabetică, antibacteriană. De asemenea, ele au proprietăți medicinale și sunt folosite în multiple domenii ale stomatologiei.
Gălbenele sunt eficiente în terapie, în caz de gingivită, probleme bucale, boli parodontale. Această plantă previne formarea cariilor dentare și a infecțiilor bucale. Ea ajută la vindecare și eliminarea plăcii microbiene în parodontoze și gingivită. În plus, planta întărește și imunitatea organismului.
Mușețelul este o plantă folosită în stomatologie și medicina populară. Medicii recomandă clătirea gurii cu infuzie de mușețel după extracții dentare, sau în diferite tratamente înainte de procedura de punere a unei coroane dentare. Mușețelul vindecă gingivita, tratează infecțiile și inflamațiile, este indicat în situații în care țesuturile cavității bucale sunt lezate.
Mușețelul calmează inflamațiile gingiilor și a maxilarului, reduce durerea, calmează gingiile și promovează vindecarea acestora. Această plantă ajută și la vindecarea aftelor (a zonelor albicioase, roșiatice ce sunt adesea și dureroase). La fel de bun în tratamentul aftelor este și propolisul.
În caz de gingivită se recomandă ceaiul realizat din gălbenele și mușețel. Se prepară astfel: se adaugă o lingură de flori de gălbenele și o lingură de flori de mușețel la 1 litru de apă; se lasă la infuzat și se strecoară; se păstrează la frigider; se clătește gura zilnic cu acest ceai, chiar de 2-3 ori pe zi.