Remedii pentru diferite afecțiuni, din plante de leac, făcute acasă

0
434
Remedii pentru diferite afecțiuni, din plante de leac, făcute acasă

Ce e mai sănătos și mai plăcut decât un preparat naturist fără chimicale, făcut bine, acasă, realizat din plante de leac și uleiuri esențiale. Acesta va avea parfumul și proprietățile ingredintelor active din plante și va putea fi utilizat în anumite tratamente terapeutice pentru că are efecte curative deosebite.

Aloe vera

Frunzele de Aloe vera proaspete au proprietăți cicatrizante, antimicrobiene și biostimulatoare. Acestea pot fi utilizate proaspete, se taie mărunt cu un cuțit și apoi se aplică sub formă de cataplasme pe diferite afecțiuni, ca de exemplu: arsuri, plăgi, eczeme, ulcerații, piodermite, tuberculoză cutanată și altele.

Muguri de brad

Siropul din muguri de brad are efect vitaminizant, antiseptic, antiinflamator, antioxidant, hepatoprotector, detoxifiant, de regenerare a celulelor și cicatrizant. Se poate folosi și pentru uz extern pentru tratamentul ulcerului de gambă, afecțiunile cauzate de tulburările permeabilității capilare. Acest sirop se bea cu apă minerală și poate ajuta în combaterea parodontozei, a afecțiunilor gingiilor, în normalizarea metabolismului și calmarea durerilor de stomac.

Brusture

Sucul din rădăcină de brusture poate fi un bun remediu contra ulcerațiilor, furunculozei, rănilor, căderii părului, acneei și seboreei tenului, deoarece are proprietăți astringente, antiseptice, depurative, de creștere a părului.

Cataplasmele din frunze proaspete de brusture se aplică pe zonele cu probleme ale pielii (cu eczeme) pentru că grăbesc procesul de vindecare, au efect bactericid și cicatrizant. Frunzele de brusture pot ameliora simptomele de durere și usturime provocate de arsuri, iar în plus stimulează și vindecarea acestora. Perioada de recoltare a rădăcinii de brusture este martie-aprilie sau octombrie-noiembrie.

Semințe de in

Făina din semințe de in amestecată cu puțină miere de albine poate fi aplicată pe arsuri și răni deoarece ajută în vindecarea acestora. Pentru a obține făină din in acasă, se cumpără semințe de in și se macină. Acest preparat are efect calmant, antiinflamatoriu, emolient și cicatrizant.

Citește și:  Arbustul Bucco (Agathosma betulina) are proprietati antiseptice, diuretice
Mușețel

Crema din muțeșel are un efect benefic asupra pielii deoarece această plantă are acțiune antiseptică, cicatrizantă, curativă, protectoare, antiinflamatorie și antialergică. Această cremă naturală poate ajuta în tratamentul iritațiilor pielii, infecțiilor tenului congestionat, pielii afectate de zona zoster, etc.

Frunze de salvie

Crema din salvie este foarte eficientă în tratamentul infecțiilor cutanate, eczemelor, înțepăturilor de insecte, ulcerului varicos și plăgilor purulente. Acest preparat natural are acțiune antiseptică și antiinflamatoare. Frunzele de salvie proaspete pot fi folosite pentru îngrjirea danturii deoarece pot albi dinții. Tratamentul este simplu – se freacă dinții cu frunze de salvie. Gustul frunzelor este puțin amar, astringent și plăcut aromat, iar mirosul este caracteristic de salvie.

Flori de sânziene

Alifia din flori de sânziene este un excelent remediu contra negilor, ulcerațiilor, eczemelor, rănilor și furunculelor. Poate ajuta și în tratamentul psoriazisului și a reumatismului. Florile de sânziene sunt renumite pentru efectele deosebite pe care le au asupra pielii, ele sunt folosite în diferite preparate (cremă, ceai, infuzie, decoct) pentru a grăbi vindecarea bolilor de piele – răni, eczeme, acnee, leziuni eruptive, inflamații și multe altele.

Preparatele naturale din flori de sânziene pot calma durerile reumatice, stările de nervozitate și isterie, pot ajuta în tratamentul anemiei și a unor afecțiuni metabolice. Infuzia din flori de sânziene este un excelent antiseptic urinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.