Ridicarea greutăților în lateral din poziția aplecat în față – Exercițiu util pentru umeri

0
171
Ridicarea greutăților în lateral din poziția aplecat în față – Exercițiu util pentru umeri

Acest exercițiu este destul de ușor și este recomandat și femeilor și bărbaților care doresc să-și lucreze bine umerii, în special mușchii deltoizi superiori. Important este să se realizeze corect, tehnica să fie aplicată cât mai bine și de aceea este indicat să fie respectate indicațiile unui instructor de la sala de sport.

Prin formarea deltoizilor umerii vor arăta mai frumos definiți și în general aspectul corpului va fi mai atletic. Pentru consolidarea părții superioare a corpului este necesară lucrarea mușchilor umerilor și se poate face foarte bine cu ajutorul acestui exercițiu.

Ridicarea greutăților în lateral din poziția aplecat în față – Mod de realizare a exercițiului

Stai în picioare cu tălpile suficient de mult depărtate astfel încât distanța dintre ele să fie corespunzătoare lățimii umerilor, pentru a se menține o bună stabilitate și coordonare a mișcărilor. Ai nevoie de două gantere sau greutăți, una pentru mâna stângă și una pentru mâna dreaptă. Ții greutățile în mâini, te apleci în față din talie, dar atât de mult încât partea superioară a corpului să fie paralelă cu solul.

Din poziția inițială aplecată în față, cu brațele întinse și greutățile în mâini, ridici greutățile ușor îndepărtând brațele de corp și având grijă să ții coatele în sus și puțin îndoite. Nu este deloc bine să ridici trunchiul când faci această mișcare cu greutățile în sus, deși ai această tendință, trebuie să menții spatele paralel cu solul. De asemenea, nu este indicat nici să curbezi sau să cocoșezi spatele și să nu te apleci foarte mult în față. Când ajungi cu brațele depărtate de corp, sus, cu greutățile la nivelul liniei umerilor, menții poziția o secundă, apoi le cobori cât mai ușor înapoi și astfel revii la poziția inițială.

Citește și:  De ce este sănătos să facem aerobic?

Exercițiul se repetă de mai multe ori. Este important să ai coatele puțin flectate și să inspiri în timpul când ridici greutățile la nivelul liniei umerilor. Trebuie să expiri la finalul mișcării, când revii la poziția de plecare. Mișcările trebuie realizate cât mai exact, controlat, doar astfel se crește eficientizarea antrenamentului. Nu este indicat ca exercițiul să se facă în fața oglinzii doarece privindu-ți reflexia vei ridica capul prea mult și astfel este posibil să curbezi coloana vertebrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.